Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammussia coreczki

niemowle 7 mcy wazy 9 kg! nie za duzo??

Polecane posty

Gość mammussia coreczki

troche sie martwie, wizyta u pediatry za 2 miesiace dopiero jak maial 6 miesiaecey wazyla 7kg8teraz wazy 9.1 kg wydake mi sie ze to bardzo duzo byla troche ponad 50 centylem, teraz jestpowyzej 90! je mleko modyfikowane plus warzywa i owoce wieczorem je kaszke na mleku

Gość mloda9mama
Moja mlodsza corka ma 6 mies i wazy 6 kg, starsza 20 mies i wazy 10 kg. Niektore dzieci tak maja ze sa najpierw pulchnutkie a potem jak stana na nogi i zaczna biegac to szybko zrzucaja kilogramy. Nie przejmowalabym sie za bardzo, pogadasz jeszcze z pediatra zobaczysz co ci powie

Gość u mnie wyglada to tak
moja corka ma 7 mies i wazy 8kg karmiona jest piersia plus zupka owoc dziennie

Gość nie martw sie moj tez tyle
wazyl w wieku twojej, ale przeszedl moment, ze zaczal wolniej przybierac na wadze. Teraz ma 8 miesiecy i wazy 10,5 kg i nie jest grubaskiem :) Jest tez dosc dlugi (76 cm), wiec jest takie fajnie "ubity" (jak okresla go moja mama :) ) Takze nie martw sie. Poza tym jak dzieci schodza na nozki to szybciutko szczupleja. Ja jak mialam 9 miesiecy wazylam 11,5 kg (!!), a nigdy nie pamietam, zebym byla gruba, nawet po ciazy :P Takze jest ok :)

Gość nie martw sie moj tez tyle
Sorki, zle przeczytalam. Moj jak mial 6 miesiecy to wazyl tyle, co twoja :) Reszta sie zgadza :)

mój syn miał rok i wazył 9800 był chudy fakt ale 6 msc dziecko ważace 9000 to duzo

Gość mammusia coreczki
no wlasnie ja sie troche martwie bo dotad byla na miom mleku + mieszanka i ladnie, tzn harmonijnie opryzbierala na wadze a od miesiaca ( wrocilam do rpacy, mala jest praktycznie tylko na modyfikowanym ( ok 600-800 ml)+ warzywa i owoce, czasem jogurcik dzieciecy ale b rzadko jak skocbnczy 7 mcy ( niecaly tydzien ) bedizemy wrowadzac mieso szczerzr to wydaje mi sie ze 1kg200 w miesiac w tym wieku to troche duzo. urodzila sie "normalna t tzn 3400. ja jestem szczupla ( po ciazy troche mi jeszcze ozstalo do zrzucenia ale chudne powoli, maz tez.

moja ma 3 miesiące i waży 6 z haczykiem, wygląda normalnie i waga "wykresowa" wzrost trochę ponad normę (61cm)

Gość ćma ćmę goni
Mój będzie miał za 2 tygodnie 6 miesięcy i waży dobre 9 kg :) ,a dokładnie ile waży dowiem się jutro na szczepeiniu

Gość mammussia coreczki
uspokoilyscie mnie troche mam nadzieje ze jak zacznie raczkowac to bedzie oprzybierac wolniej nja wadze, bo w takim tempie chyba nie moze kontynuowac clae zycie ;)