Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniskaa

Przesadzili z tym pochówkiem na Wawelu.

Polecane posty

Gość lala pala kok
tak mi teraz przyszlo do glowy. gdyby terrortsci wykorzystali pogrzeb do ataku to spelnily by sie przepowiednie, ze na kraj w zalobie najada ze wschodu i bedzie wojna

Gość tra.gedia
Kurcze mój dziadek umarł pół roku temu, szkoda, że nie wiedziałam, że rodzina może zadecydować,że miejscem pochówku może być Wawel. A co pochowałabym dziadka na Wawelu czemu nie. Był wykształcony, dyrektor banku, udzielał się dobroczynnie itp

"-----> Coco de Bata No tu to ostro pojechałaś po bandzie. Nie przesadzaj. Nie byli to najważniejsi ludzie w państwie - poza prezydentem. Ważni ale nie najwazniejsi. I państwo się nie zawali. Bez obawy." chyba zartujesz sobie kobieto.Zgineli przedewszystkim wszyscy przedstawiciele sil zbrojnych.Nie przesadzam.Jest zabronine konstytucyjnie zeby latac samolotem z az tak duza iloscia waznych osob dla panstwa.Masz jakies klapeczki na oczach??Tragedia tragedia,wspolczujemy,skladamy kondolencje,ale bedac glowa panstwa,ktora po smierci spoczywa na Wawelu trzeba byc przedewszystkim ODPOWIEDZIALNYM ZA SWOJ NAROD.

Gość terkoz
ghost, ale ja pisałem nie o wszystkich sorry poważam np Kochanowskiego, czy Bochenek, ale nie biskupów, Gosiewskiego, Putrę, generałowie też raczej za wchodzenie w dupę awansowali, dobrze wiem jak to sie awansuje w takich zhierarhizowanych instytucjach jak kościół czy wojsko

Gość Gost
Obama bedzie na pogrzebie wiec ochorna bedzie x 10 juz Amerykanie o to zadbaja żeby nic sie nie wydarzyło nauczyli sie troche z przeszłości

Nie chcę być i nie ujadam, a o Tobie świadczą te słowa.... przez chwilę docenialem jako adwersarza kogoś kto ma prawo mieć inne zdanie i szanowałem to ale nie zniżyłem się do tego by Cię obrazić wiesz kogo przypominasz? a któż odezwał się do pełnoprawnego obywatela tego kraju wyrażając niewątpliwie wielki szacunek do jego osoby .. spieprzaj dziadu mówi Ci to coś ???

Gość Gost
terkoz No Wiadomo,ze część była taka , a druga zupełnie inna. Jednak moim zdaniem więkoszość ludzi która tam była to ludzie po wyzszych studiach. Gosiewski niby był taki prostolininy w tym co mówił jednak czlowiek ktora działą od wielu lat, był prawnikiem. I sądze,że media mowiąc o elicie intelegencji napewno nie mieli na myśli ksieży ,biskupów i ludzi wojska. Ty wyrażnie napisałes przydupasy polityczni, wiec chyba odnosiłes ise do polityków

-----> Coco de Bata Widzisz i tu jest problem z Tobą podobnie jak ze wszystkimi dyletantami i leniami co im się nawet sprawdzić nie chce choćby i w internecie. Nie mogą jednocześnie podrużować cztery najważniejsze osoby w państwie - prezydent, premier i marszałkowie sejmu i senatu. Kropka. Zadne akty prawne nie zabraniają jednoczesnej podróży wszystkim dowódcom rodzajów sił zbrojnych. Skład pasażerów samolotu nie naruszał żadnych przepisów i dyrektyw. Może trudno to Tobie zrozumieć ale tak jest. I zamiast się tu zapisami konstytucyjnymi wymadrzać tepiej to po prostu sprawdzić a nie wychodzic na głupka i nieuka. Czasami lepiej milczeć i uchodzic za idiotę niz sie odezwać i rozwiać wszelkie watpliwości.

Gość jest to danse macabre
dziwisz przed chwila jasno powiedzial, ze to nie byl jego pomysl, ze rodzina go o to prosila ale rodzina sie wypiera. moim zdaniem to sprawka jarka, to by nawet do niego pasowalo

Gość terkoz
ghost w kraju mamy 2,5 mln ludzi po studiach i 20 tys absolentów prawa co roku, daj luzu, nie każdy po studiach to inteligencja, i coraz rzadziej niestety tak jest o inteligencji nie świadczy indeks tylko zachowanie; można być po zawodówce i być goście prima sort, w polityce też trzeba w dupe włażić żeby zajść wysoko, kto nie smaruje ten nie jedzie

"Widzisz i tu jest problem z Tobą podobnie jak ze wszystkimi dyletantami i leniami co im się nawet sprawdzić nie chce choćby i w internecie." ty mnie nie obrazaj,bo to nie jest chwila do obrzucania sie blotem jakbys nie zauwazyla.Twoje posty sa na bardzo niskim poziomie.

Nie kłóćmy się....proszę... już żadne rozmowy tego nie zmienią, ocenimy to po pochówku...nie teraz ..bądźmy jednością starciliśmy Prezydenta...w tragedii bez precedensu....

---->coheed Ależ ja Ci nie bronię mieć swojego zdania i wyrażania go publicznie. Zważ tylko jak to wygląda to wybacz za porównanie ale tak jak gdyby gimnazjalista polemizował z Fourierem, Boylem Eulerem czy którym tam jeszcze o matematyce. I ich oceniał wyszydzał i kpił. No to śmieszne jest po prostu.

Gość realnie myślący
czyli ostateczna decyzja to pochowanie pary prezydenckiej na wawelu tak? i nikt tego nie zmieni tak?

"Jest zabronine konstytucyjnie zeby latac samolotem z az tak duza iloscia waznych osob dla panstwa" Sprawdż co jest zapisane w konstytucji. Później się wypowiadaj.

Gość terkoz
bazienka, dobre buahahahah

Ja nie musze mieć takiej wiedzy by ich znać nie muszę rozróżniac Sofoklesa od Arystoteles i kim jest stoik...... mam swój rozum i serce to mi wystarcza wykształcenie nie jest miarą człowieka i nieważne jakie mam ..... Uważasz, że masz większa wiedzę? ktoś powiedział wiem, że nic nie wiem czy był głupkiem ??? My mało co wiemy i Ty i ja to jest pewnik !!!

zycie po zyciu.A ty kim jestes,zeby twierdzic,ze twoje zdanie jest akurat trafne,a nasze nie?Jestes poslem?Senatorem?Nie wiem masz jakies odznaczenia?Nie?To jestes taki kundel jak i my.Tylko,ze Ty tutaj najglosniej szczekasz,az piana z pyska Ci kapie.Tylko dlatego,ze kilka osob wyraza swoje skromne zdanie.

Gość upssss
po co te spory W sondażu za i przeciw pochowania Pary Prezydenckiej na ... ... Wawelu było 13% : 87% (notowania z godz. 15.00). Czy Twoim zdaniem w Polsce tylko 13% społeczeństwa chce prawdy i szanuje prawdę??? więc jak to się ma do słuszności decyzji zdziwisza

Gość realnie myślący
skoro konstytucja tego zabrania a mimo to oni polecieli w takim skladzie co oznaczaloby ze sami sa sobie winni ale co to ma wspolnego z pochowkiem bylego prezydenta

Gość Gost
terkoz Teraz to napisałeś prawde. No niestety tak u nas jest i inaczej nie bedzie, od zwykłego pomywacza po grubszych pracowników. Znajomosci lizanie d*py podpierd*** w pracy kogos sie tylko ta tak teraz wyglada awans czy dojscie w pracy gdzies wyżej niestety. Solidny pracownik,człowiek jest docenaiany dopiero po bardzo długim czasie albo nawet wogole, bo jest uczciwy nie ma wrogów jest normlany, szkoda że tak jest w Pl jednak to jes najwazniejsze a nie solidność normalność ,rzetelność itd

jarek wyszedl z inicjatywa pochowania brata na wawelu. i jak tu sie nie dziwic, ze smiali i smieja sie z kaczynskich? sami prowokuja

uwazam ze to narod, czy zarzadca wawelu powinien wyjsc z inicjatywa pochowku danej osoby w tym miejscu, a nie ze ktos sie stara "wcisnac" tam trumne. to jest miejsce narodowe, pigulka historii polski. to juz kaczorowski bardziej zaslugiwalby na to miejsce, ale jego rodzina zachowala skoromnosc i zostanie on pochowany w innym, rowniez honorowym miejscu.

a wiesz czemu często np w branży informatycznej zatrudniaja bardzo młodych utalentowanych ludzi ??? nie? bo myślą niestandartowo nie są obarczeni i ukierunkowani wykształceniem nie rozumieją stwierdzenia "tego się nie da zrobić" !!!!

Gość realnie myślący
skromność Kaczyńskich pochłonęła ich pycha