Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona panna młoda

pomocy - chociaż wesprzyjcie psychicznie

Polecane posty

Gość zrozpaczona panna młoda

pisałam na ślubnym ale na razie zero odzewu, a ja ryczę jak bóbr... słuchajcie w jaki sposób odzyskać zaliczkę, jakich argumentów użyć? Zamówiła suknię ślubną 10 stycznia... do odebrania miała być za 8 tyg czyli 7 marca... dostałam telefon, że firma z powodu licznych zamówień ma opóźnienie... ale cierpliwie czekałam, gdyż ślub mam 1 maja... jeszcze jak głupia, chwaliłam, że firma profesjonalnie podchodzi do klienta... niestety 10 kwietnia, gdy miałam odebrać suknię okazało się, że jej kolor jest zupełnie inny niż ustaliłam... miała być w kolorze ecru złoty, zaś ta którą ujrzałam ma kolor cappuccino (dość ciemne). Sprzedawca próbuje mi wmówić, że tak kolor zamawiałam... łaskawie poszedł mi na rękę i powiedział, że wymieni podszewkę na jasną (wręcz białą) co rozjaśni kolor sukni, gdyż jest wykonana z szyfonu... na szczęście wykonałam zdjęcie sukni, którą mierzyłam i która była w takim kolorze jak zamawiałam, ale miała inny fason... już zamówiłam suknię w innym salonie, za ekspresowe wykonie słono płacę... ale nie mam wyjścia, gdyż nigdzie indziej nie są w stanie w tak krótkim terminie uszyć mi sukni, czy choćby dopasować gotowego modelu... na jakie artykuły się powołać by odzyskać wpłacone pieniądze? Obecnie jestem w takim stanie, że nadal telepię się na samo wspomnienie o tym... i mimo, że w drugim salonie pani ręczyła głową za terminowe wykonanie sukni, to i tak się obawiam czy druga suknia będzie na czas... Bardzo proszę o pomoc i dziękuję z góry na wszelkie sugestie jestem zrozpaczona... ratujcie chociaż dobrym słowem, bo ryczę jak bóbr

Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, konkretnie na niezgodność towaru z umową.