Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filozofia racjonalistyczna

Intercyza - czy to podważenie miłości?

Polecane posty

Skoro partnerzy zastanawiają się nad podpisaniem intercyzy to czy oznacza to, ze miłości nie ma i pieniądze biorą górę nad ich związkiem?

Gość zsdcsdfsrefgf
tak wlasnie ja mysle. Jesli tak sie robi to z gury zaklada sie ze malzenstwo nie przetrwa, wiec na jaka cholere ten slub?

Gość zsdcsdfsrefgf
tzn z GÓRY

Gość poniewaz mezczyzna polak
z reguly malo zarabia - korzystnie aby ta intercyza byla.

Gość nie skarbie
to nie przeczy miłości... ale często wykazuje, że miłość ulatnia się niespodziewanie...

Gość roxana446
Wcale to nie przeczy miłości. My spisalismy intercyzę bo mój mąż ma długi ale np. jak kupilismy samochód to na umowie oboje jestesmy współwłaścicielami. Jesli jedna strona jest bogata a druga nie to uważam że powinno się spisac intercyzę. Przecież jesli małżeństwo jest szczęśliwe to ten bogatszy może w testamencie wszystko zapisać małżonkowi

Gość poniewaz mezczyzna polak
jesli jednak Polka planuje wyjsc za maz za ustawionego obcokrajowca - mowie o obywatelu krajow Europy Zachodniej korzystnie ominac temat intercyzy :) i przysiegac milosc do grobowej deski :)

Gość a moj facet
jak yaproponowalam interczze powiedzial ze to rozumie, fakt faktem ja do tego zwiazku wnosze finansowo znaczenie wiecej. On stwierdzil ze to naturalne, to nie tylko nie podwazenie milosci ale jej utwierdzenie - ktos chce z Toba byc mimo tego ze wie ze nigdy nie polozy reki na Twojej kasie. Nie wybrazam sobie poza tym zeby jakis facet trwonil to co przez lata sobie wypracowalam i na co prcowali moi rodzice.

Gość boy boy boy
Jakiś facet? A nie Twój ukochany?

Gość kasieczkaaaaa
a ja uwazam ze wlasnie to bez sensu. Jak jest sie razem, planuje przyszlosc, razem sie zestarzec(bo przeciez biorac slub ma sie takie plany) to wszystko powinno byc wspolne, konto w banku i kasa rowniez, jest sie razem na dobre i zle i wspolnie pracuje na to i dzieli sie tym co ma.

Gość irqa
Nie wiem jak mozna nie podpisac intercyzy.Gdybym miala nadzianego faceta,to pierwsza bym sie upominala o intercyze,zeby byl pewny na 100% ze go kocham a nie zenie sie dla kasy.

intercyza nie świadczy w żaden sposób o miłości czy o jej braku.

Gość kawa w necie
intercyza to takie poświadczenie miłości własnej, zdrowego egoizmu, zabezpieczenie się na czas gdy miłość zamieni się w nienawiść.

Gość nienawidze zydow
lub gdy milosc sie znudzi on znajdzie mlodsza ona znajdzie mlodszego

Gość kłade lache na to
bo w dzisiejszych czasach miłosc to niezły interes. Intercyza jest czyms wstrętnym, czyms co mnie kojarzy się z nieufnością i nieszczerością i choć jest rzeczą dobrą , to pytanie brzmi: Jesli naprawde kochasz, to potrzebna jest intercyza? Intercyze podpisują ludzie dla których miłosc jest tylko koleją rzeczy, następnym, krótkotrwałym doznaniem i wiedzą ze tak naprawde nie kochają tak mocno, by oddac wszystko co mają drugiej osobie. To sztuczna miłosc, miłosc z przymusu wieku, wstydu czy zwykła kolej rzeczy.

Gość intercyza obowiazkowo
oczywiscie facet musi takie zadania wysnuwac bo wiadomo ze kobiety kochaja tylko pieniadze... jak sie bedzie miotala to bedzie znaczylo tylko jedno...

Gość nienawidze zydow
jestem kobieta kierujaca sie w zyciu intelektem i nie ukrywam ze wyjde za maz dla pieniedzy ale nie za fanatyka ;)

Czy mężczyzna ułożony z własnym mieszkaniem i pracą (i gotowym do 'zalęgu' jest atrakcyjniejszy od samca alfa bez pieniędzy?).

Gość nienawidze zydow
filozofia racjonalistyczna taki mezczyzna - jesli jest obywatelem Holandii, Belgii, Francji lub Niemiec moze byc atrakcyjny jak dla mnie

jak facet ma mieszkanie i pracę to nie ma o co spisywac intercyzy :D ale odpowiadając na pytanie - zalezy co kto lubi.

Intercyzę spisuję się, gdy nie ma miłości, albo istnieje obawa uzasadniona obawa, że taki związek może nie przetrwać.

Gość hjkhkhkhkhkhk
intercyza jest ważna z prostego powodu: ludzie się zmieniają. dziś kochamy, szanujemy się a za kilka, kilkanaście lat możemy się nienawidzieć i walczyć ze sobą jak pies z kotem.

Intercyza, nie ma nic wspólnego z miłością. Jeśli prowadzi się interesy, jakiś biznes, intercyza, jest po to, by wszelkiej maści prawnicze hieny, nie puścili człowieka z torbami, proponując mieszkanie pod mostem. Czyli jest to zabezpieczenie na wypadek zdarzenia losowego. Amen.

Gość JESTEM ZA NIĄ
Intercyza to złoty środek dla osób które Coś posiadaja zanim wejdą w związek małżeński.Może to dziwne ale bardzo praktyczne by po "związku"nie drzeć niczego na pół.Wiadomo,że nie podpisuje się jej gdy człowiek posiada mieszkanie i nic poza tym.Podpisuja je ludzie wspolnie z kims prowadzacy firmy ,ludzie którzy posiadają sporo dóbr wcześniejszych jak i Ci którzy juz się sparzyli wcześniej żyjąc bez niej;)

Gość intercyza to zdrowy
rozsadek, nie ma czegos takiego jak wieczna milosc. Milosc jest uczuciem, ktore moze sie skonczyc np. zdrada, ja mam calkiem sporo forsy i nie dopuscil bym do sytuacji w ktorej nie mialbym intercyzy.

Gość olllalllaalala
a moj facet hahahahahahahahhahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zastanawiam sie kto jest głupszy, ty czy twój facet???

Fakt jest taki, że intercyza uratowała mi życie. Choć to mój eks o nią walczył, dziś jestem mu za to wdzięczna, bo to na co ciężko zapracowałam - przetrwało i dzięki temu nie pozostałam z dzieckiem na lodzie.

Gość olllalllaalala
JESTEM ZA NIĄ następna głupia.....

Gość JESTEM ZA NIĄ
Głupia bo?Poproszę o argument