Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzie opanujcie się!!!

Czasmi wstyd mi, że jestem Polką:-(

Polecane posty

Już na ten temat się tu dyskutowało, ale chciałam założyć następny topik gdyż wszędzie jest tyle goryczy,że nawet nie chce mi się czytać.. Chodzi o miejsce pochówku pary prezydenckiej, i związanego z tym zachowania społeczeństwa. Opinie są podzielone-jedni uważają iż prezydent wraz z małżonką są godni Wawela tuż przy krypcie naszego marszałka inni przeciwni. Ja chcę powiedzieć tak od siebie, to jest pierwszy prezydent wolnej Polski, który zginął na służbie, walczył o prawdę o Katyniu i tam zginął. Prawdą jest,iż to nie żaden monarcha, jego zasługi dla kraju nie są też nawet porównywalne z marszałkiem Piłsudskim i innymi.. Ale decyzję już podjęto i demonstracje tu nic nie dadzą.. Robimy z siebie tylko przed całym światem śmieszny naród, co niektórzy nawet nie potrafią powstrzymać się w czasie żałoby narodowej. Jesteśmy teraz na pierwszych stronach wszystkich gazet i zamiast pokazać się z jak najlepszej strony co robimy? No właśnie co to nam da? Ośmieszamy się najnormalniej w świecie!!!!! Nasz kraj jest w trudnej sytuacji, straciliśmy Głowę Państwa a trwa wojna na temat gdzie godzien a gdzie nie być pochowany. Już widzę te nagłówki zagranicznych gazet w poniedziałek jak po pogrzebie, gdzie zjedzie się cała masa ważnych przedstawicieli innych państw - prezydentów, par książęcych, kanclerzy, premierów będą się o nas rozpisywać jak to szanujemy byłego prezydenta, swój kraj a przy okazji samych siebie. Już widzę te zdjęcia tłumów protestujących z transparentami "Tylko nie Wawel", "Nie godny, twoje miejsce w stolicy". Echh tak sobie myślę,że nawet u nas nie może być tygodnia bez zadymy i to jeszcze nawet tygodnia żałoby:-( Myślałam jak patrzyłam na tłumy przed Pałacem,że to nas Polaków troszkę zjednoczy, że pokażemy swoją wrażliwość a teraz widać doskonale jak społeczeństwo się podzieliło w sprawie na którą nie mamy wpływu.

Gość masz już 327 wejsc
a mnie ciekawi co taki jeden Amerykanin o tym mysli:)

Gość barabarabab
zgadzam sie w 100%! po co im te pieprzone demonstracje po co to robia?! to i tak nic nie zmieni ale oni i tak musza pokazac jacy sa zalosni, robia nam wstyd na caly swiat. jest zaloba narodowa mogli by to uszanowac i modlic sie za tych ktorzy zgineli a nie urzadzac cyrk! moze wawel to nie najodpowiedniejsze miejsce dla naszego prezydenta, ale on nie wybieral to inni za niego wybrali. ludzie opamietajcie sie i przestancie juz robic z siebie posmielisko wiecie ze te transparenty, krzyki nic nie dadza ale i tak idziecie w zaparte! szkoda gadac, jest zaloba przemilczmy to.

Gość co za kraj, co za ludzie
już nawet nie muszą się modlić,ale niech chociaż zamkną się w norach i zakneblują chociaż do czasu pogrzebu!!

Gość Madzia333m
jak dla mnie to niech go chowają gdzie chcą a dla niedowiarków to: zasłużył się dla polski tym że walczył o suwerenność kraju! i wygrał! a wy tępoty nie gadajcie bo żadny tu politolog pewnie nie siedzi!

ale mi nie chodzi o to czy się zasłużył czy nie!! Chodzi o to,że naród robi z siebie kretynów na oczach świata. To nie jest wymysł Kaczyńskiego że chciał na Wawelu być pochowany ale to Dziwisz zaproponował rodzinie a ci się zgodzili. I mamy w tej sprawie dopowiedzenia tyle co w temacie co Obama zje jutro na obiad:-p Tylko po co robić z siebie pajaców?????????????????????? co to komu da? Chyba tylko to, że jest szansa zobaczyć się na focie w gazecie z rozdartą gębą i transparentem:-( Każdy może mieć swoje zdanie w tym temacie, ale to nie znaczy żeby od razu iść na protest w żałobie narodowej!!!

Gość Olijars
No i Drzewiecki miał racje mówiąc że Polska to dziki kraj. Właśnie możemy sie o tym przekonać

skoro nawet spora grupa ludzi nie potrafi uszanować żałoby i zamknąć się na kilka dni to prawdę piszesz.

Gość Milady4758
tez mi bylo wstyd jak przczytalam o tym na glownej stronie bbc czy cnn bo jakby sie postawic w innej sytuacji, np. gdybym uslyszala, ze w czasie zaloby narodowej we Wloszech ludzi wyszli na ulice zeby protestowac przeciwko miejscu pochowku ich prezydenta z jakimis smiesznymi haslami na posterach, to bym pomyslala ze to jakies SFRUSTROWANE dzikusy i warcholy...

Gość upssss
mnie tez wstyd zwłaszcza teraz jak zagraniczni znajomi dzwonią wstyd za zdziwisza wstyd za kaczory wstyd za pis wstyd za wawel wstyd za bezsilność wstyd za kafeterię

Gość zazenowana_na_maxa
jestem tego samego zdania !!

Gość ulalalaaa
a ja szczerze mowiac mam w nosie czy go tam pochowaja :o a co mi zalezy w sumie :o niech chowaja ludzie nie maja swojego zycia czy co ze szukaja sobie takich problemow