Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość historyk.....

Wycieczka na Wawel za 50 lat...

Polecane posty

Gość historyk.....

z innego forum Dziadku kto tu leży?-Tu leży Kazimierz Wielki,hulaka,awanturnik,babiarz,który na dodatek zamordował i utopił w Wiśle księdza.-To tak jak Popiełuszkę?-Tak wnuczku.-A tu kto leży?-To Piłsudski,który czego jak czego,ale demokracji nie cierpiał.Co robił z wrogami politycznymi ,to ci nie będę mówił boś jeszcze za mały.Taki był zapalczywy w stosunkach z Rosją,że od utraty niepodległości tylko cud nas uratował.-A tu kto leży?-Tu leży Pan Kaczyński.Skromny ,niepozorny,który dbał o to,aby drugi Norwid nie miał o czym pisać,a drugi Piłsudski nie miał o co walczyć.Nie wiem czy to pojąłeś wnusiu?

Gość historyk.....
"A w ogóle wszystko bez sensu - oficery siedziały pół roku i żarły - może mogli bunt zrobić? I tyle" mialem isc spac ale,,,,,domyslam sie ze mowisz o tych ktorzy zgineli,,,,byl wsrod nich i moj dziadek ktoremu krepujac rece strzelono w tyl glowy... dzieki s.p. Prezdentowi caly swiat sie dowiedzial o tej tragedi,on walczyl o to prawde

Gość wiceklita
ale faktycznie z tą Martą Kaczyńską to jest ciekawa historia, gdzieś ją ukrywali rodzice aby jak najdalej od mediów i dziennikarzy była , czyżby były Prezydent zabronił mediom kontaktu z jego córką ?

Gość po diabła
Lech Kaczyński wojował o wolną Polskę. Napewno nie po to żeby takie kanalie wypowiadały się na forum. Aż żal że nie ma Kiszczaka. On by sie z wami rozprawił szybko i zdecydowanie.

Gość Wstyd i jeszcze raz wtyd
Wstyd i jeszcze raz wtyd Niech sie wreszcie opanuja !!! Sledze wiadomosci poza Polska , co podaje telewizja. Wpierw wspolczucie, szok, pieknie mowli o Polsce i jej historii. Podziwiano za solidarnosc. A teraz pokazuja tych zbutowanych I nie ma slowa o pochwalach , szok i cisza nikt tego nie moze zrozumiec . Mnie znajomi pytaja o co im chodzi ??? Podobno tragedie uszlachetniaja, a z was robia hamow. A prywatnie uwazam ze Kaczynski na Wawel zasluzyl. Poswiecil swoje zycie dla ojczyzny. Co za kraj, co nie potrzebuje wojny, bo sami sie wytepia.

Gość ja też mogę powiedzieć
poświęcił??? przecież to był wypadek:o ciekawe czy gdyby zmarł śmiercią naturalną też by go tam pochowali.... od kiedy wypadek czyni z człowieka bohatera.. a może nawet sam wydał rozkaz lądowania...