Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak pomysłu

Jaka zupa najlepsza dla faceta? Jaką lubicie najbardziej?

Polecane posty

Gość brak pomysłu

Gość blackkk dressss
ogórkowa;)

Gość krupnik na żeberkach

Gość na żeberkach to ogórkowa była
:D:D:D:D

Gość brak pomysłu
A do takiej zupy to jeszcze kotleta zrobić ? Bo po samej zupie to chyba bezie głodny.

Gość hihot
w kolejności : 1. flaki 2. żurek 3. kapuśniak 4. rosołek 5. golonka :) :) :) :) :)

Gość brak pomysłu
A pomidorową ktoś lubi czy strata czasu na tę zupę?

moj nie lubi zup, uwaza je tylko za zapychacz po ktorym za pol godz znowu jest glodny :o jak zrobic dobra czosnkowa?

Gość brak pomysłu
Wszystko ładnie pięknie, tylko ja jeszcze nie umiem gotować:P...muszę się nauczyć do niedzieli, bo w niedzielę do mnie przyjeżdża:)

Gość hihot
mój przepis na pomidorową: dwie kostki Winiary rosół z cielęciną 3/4 litra wody , litr soku pomidorowego listek laurowy , ziele angielskie zagotować doprawić pieprzem ew solą, i koniecznie bazylia . Na koniec zaprawić słodką śmietaną do tego makaron "gruby" Całość zajmuje jakieś 15 minut

Gość radusialka
a co na drugie? Samą zupą ma żyć?

Gość brak pomysłu
Kochane z Was Wszystkich kobitki:*:*:* Coś z pewnością ugotuję! A trening zacznę jutro. Co nie da się zjeść to dam psu:) Gorzej będzie gdy nawet pies nie będzie chciał tego ruszyć:O

Gość baby som gupie
Najlepsze zupy: 1. Flaki 2. Gulaszowa (ale dobra jadłem tylko na Wegrzevh) 3. Żurek (z jajkiem, wedzonką i posmazaną cebulka) 4. Grzybowa z łazankami lub makaronem 5. Grochówka 6. Kapusniak 7. Barszcz czerwony z uszkami lub krokietami 8. Rosół, ale pod warunkiem, że nie jest "odchudzany" i pływają w nim "oka". 9. Fasolowa 10. Każda inna byle smaczna.

Gość brak pomysłu
Mój nie lubi tylko brukselki i skorzonera, więc chyba nie będzie aż taki wybredny.....

Gość hihot
na drugie proponuję ( wcześniej zakupy w Lidlu) gyros ( firmy pikok) naprawdę niezły + frytki z Lidla (7 mm koniecznie) do tego surówka ( mix sałatowy + oliwki + 1/4 papryki czerwonej , zielonej żółtej wszystko wymieszać z dresingiem jogurtowym firmy Kania Czas przygotowania 15 minut

pomidorowa rzadzi, najlepiej dodac swieze zmiksowane pomidorki do tego przepisu wyzej i wychodzi mega pyszna i latwa :-) na wiekszosci mrozonek, takich gotowcow na zupe, na odwrocie sa proste przepisy wiec powodzenia ;-)

przepis na szybka fasolowke (zgapiony od mojego faceta i uzupelniony) - puszke bialej fasolki odsaczyc, oplukac, gotowac z majerankiem, czosnkiem i pieprzem - w miedyczasie usmazyc czosnek i kielbase - zrobic z maki zasmazke - polaczyc i gotowac jeszcze troche

Gość zupka zupka
dajcie lepiej jakiś przepis na zupę, która nie produkuje bąków :classic_cool:

gulaszowa jest fajna i idzie się nią najeść. wołowina,ziemniaki,czerwona i biała fasola, czerwona i żółta papryka,cebula, trochę chilli. tylko wołowinę wcześniej trochę podsmażyć.

Gość każda ---
byle nie słona

krem z brokulow wywar z warzyw,miesa/kostki ugotowane brokuly z ziemniakami potraktowac blenderem (nie za duzo ziemniakow bo zabija smak brokula) powoli dodawac mase i mieszac do jednolitej konsystencji zabielic smietanka ja podaje z tartym zoltym serem i kawalkami piersi z kurczaka

Gość hihot
wiosną najlepszy jest chłodnik litewski

Gość brak pomysłu
Jeszcze trochę a ucieknie mi przez Was język do tyłka:) ....takie macie pomysły:)!!! Ps....a może wiecie jak sie robi gulasz po węgiersku.....tak z czystej ciekawości pytam....bo kiedyś to jadłam i było baaaaardzo smaczne:)