Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze kroki

początki znajomości

Polecane posty

Gość pierwsze kroki

Jak poznajecie drugą osobę, to czy poczuwacie się do bycia lojalnym względem niej \ jego? Mimo że np znacie sie od paru spotkań?? Alby czy np po 3 miesiacach chodzenia za ręke [seks też] czujecie że trzeba byc lojalnym? Gdzie wg was jest ta granica gdzie wszystko wolno jeszcze a gdzie jest moment w którym trzeba myśleć już przyszłościowo?

Gość pierwsze kroki
Skąd wiadomo gdy jest to jeszcze luźna znajomośc a kiedy coś więcej? Trzeba to sobie deklarować czy jak? Nie wiązałem sie z dziewczyna jeszcze wiec nie bardzo wiem co i jak. :( Na razie mam wrażenie że bycie nawet przez miesiać i spotykanie sie dzien w dzien nie oznacza nic zobowiązującego. Takie dziewczyny spotykałem na swojej drodze, że myślały tylko o sobie.

Spotykanie się dzień w dzień wcale nie jest dobre to po 1. Myślały tylko o sobie co nie oznacza,że ten egzemplarz też tak ma:) Zobowiązań nie masz nigdy,ona też nie...bo to są tylko słowa.Bycie z kimś to obecność ,którą czujesz nawet jak jej/jego nie ma,to świadomość,że jest ktoś taki;) Deklarować...nie wiem,chyba nie jesteś w wieku podstawówki żeby pytać o chodzenie:P

"Alby czy np po 3 miesiacach chodzenia za ręke [seks też] czujecie że trzeba byc lojalnym?" fajnie zabrzmiało :D jakby bardziej wiążące było chodzenie za rękę niż seks :D generalnie - ustalcie co was łączy ZANIM zaczniecie się seksić. będziesz miał mniej zgryzów.

Generalnie to dobrze jest rozmawiać ze swoją nową znajomą/nowym znajomym... Dzięki temu można się dowiedzieć czego oczekuje, jak widzi tą relację, jak chciał(a)by to rozwijać itd. Można też uniknąć ewentualnych nieporozumień, sprzecznych intencji, niedopowiedzeń różnego rodzaju:) Kiedyś gdzieś w jakimś programie telewizyjnym widziałam rozmowę dwojga młodych ludzi. Paniena wchodzi oburzona, gdyby miała kałacha to koleś wyglądałby jak ser szwajcarski. Rozpoczyna wiązankę o tym, że on zły, niewierny, nielojalny, ojojoj i co to nie on, a on jej na to dyplomatycznie: - Darlin', chyba przegapiłem rozmowę w której mówiliśmy, że mamy siebie tylko na wyłączność. Ty też możesz spotykać się z kim chcesz. I dziewuszce kopara opadła.