Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulcia299

Badanie na posiew pochwy w 35 tc - ROBIŁYŚCIE??

Polecane posty

Gość Ulcia299

Czy to badanie jest konieczne? Robiłyście? Mi dzisiaj lekarz zaproponował, ale obawiałam się, że to mało potrzebne badanie a w spółdzielni zazyczyli sobie 50 zł. Czy to badanie jest konieczne? Robiłyscie???

Gość tak, robilam
jest bardo ważne, jeśli masz jakieś bakterie możesz nimi zarazić dziecko podczas porodu, co grozi nawet sepsą i śmiercią dziecku. to bardzo potrzebne badanie, jest standardowe, jak np. toxo.

Gość dfdfdggfg
Robiłam w połowie ciąży, a później pod koniec ciąży. Pierwszy wynik wykazał bakterie gronkowca i tam jakieś inne. Musiałam aplikować globulki do pochwy i wyleczyłam to. Za drugim razem już tylko pałeczki kwasu mlekowego i pojedyncze E. coli miałam w pochwie, ale to już nie było groźne :-) Posiew jest jak najbardziej wskazany i należy go zrobić.

Gość Taka jedna bardzo dziwna
zrob to bardzo wazne badanie-czasem ratuje zycie dziecku

Gość heherth
Robiłam ale na NFZ, w normalnej przychodni, ze skierowaniem od lekarza z tejże. W związku z tym nie płaciłam nic.

Ja robiłam i okazało się że mam streptoccocusa aglaciae, bakteria często śmiertelna dla noworodka. Przeleczono mnie jakimś kremem dopochwowym a i tak do końca ciąży trzęsłam się ze strachu ponieważ mojej znajomej syn zmarł na sepse 2 dni po porodzie, okazało się że zaraził się bakterią podczas porodu. Ja na szczęście miałam cesarkę. Ja dla spokoju ducha i zdrowia malucha bym zrobiła, a 50 zł w obliczu zagrożenia to chyba nie tak wiele.

Gość UlszulaZwielkiegoŚwiata
Robiłam na NFZ na toxo nie