Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona Rosssija

kolejny film ze smoleńska! masakara!zna ktoś rosyjski? przetłumaczcie plis

Polecane posty

Gość Freud Le Mort
Mówi żebyś wzięła pigułki.

Gość WeWo
Na to nie wyprodukowali jeszcze pigułek.

Gość gupeek
mowi "nie zabijajcie nas, zyje, zmiana planow"

Gość W zasadzie
nic nie mowii ten w czarnym,kamerzysta sie pyta ,,a wy kto,facet w czarnym-prokurator,kamerzysta sie pyta-i co bedziecie mnie opieprzac ew ochrzaniac,nic interesujacego,krotko mowiac kaze mu odejsc z kamera.

Gość przerażona Rosssija
dzięki :) no tak też myślałam czy dobrze usłyszałam że prokurator, ale w sumie co by tam robił tak szybko? a na youtube ktoś sugeorwał że to ...agent?

Gość on mowi
dawaj tuda paskuda!!!

Gość W zasadzie
Byc moze agrnt,ale mowil o sobie prokurator,jezyk rosyjski trzeba umiec dobrze interpretowac,bo w przeciwnym razie ludzie tworza plotki,nie rozumiejac co kto mowi,bo w rosyjskim jedno slowo moze oznaczac nawet trzy okreslenia.

Gość tupolew
przecież on wyraźnie mówi "dawaj gnata"

Gość przerażona Rosssija
do debili piszących na temat poprzednich filmików - otwórzcie linka a sie zdziwicie :) to nowy FILM! nie tamten...nie dziwota że w kraju takich tumanów zabiją prezydenta i wszyscy uwierzą w wypadek :o

Gość WeWo
To wyjedź do Brunei. Tam nikt prezydenta nie zabije.

Gość W zasadzie
Ale w tych poprzednich filmikach tez nie ma nic nadzwyczajnego,ruscy byli tez przerazeni ,a w takiej sytuacji nie latwo zachowac rdrowy rozsadek,to niby co slychac jako;ni huja -to po polsku jest przeklenstwo ,,o kurrwa ja pierdole",czyli normalna reakcja na wymiar katastrofy,powtarzam,trzeba brac pod uwage nalecialosci jezyka,zeby moc dobrze przetlumaczyc pewne zdania. Jesli masz jakies watpkiwosci,to napisz ,co chcialabys ewentualnie zweryfikowac z wypowiedzianych zdan po rosyjsku.

Gość przerażona Rosssija
no np. w tym pierwszym filmiku raz ktoś przetłumaczył "nie zabijajcie nas" a ktoś inny przetłumaczył to samo na "ubij go" :o ale mysle że niekróych poniosła wyobraźnia

Gość o moze ja sie wypowiem
A co tam wisi na drzewie?

Gość on mowi
a ja mam nadzieje, ze w koncu przyznacie mi racje, ze to nie zaden kokpit a dupa samolotu :D

Gość W zasadzie
No wlasnie ludzie slysza cos i iterpretuja po swojemu,a tam z rozmowy wynika,ze ,,wszyscy nie zyja",ew,,wszyscy zabici"

Gość W zasadzie
na drzewie wisi jakis strzepek z samolotu. Nie doszukujcie sie sensacji,bo jej tam nie ma,wszystko ma swoje racjonalne wytlumaczenie. Ciala pasazerow byly albo poprzecinane zapietymi pasami,albo wyrzucone na zewnatrz i podczas tarcia samolotu o ziemie wgniecione w nia i to tez zalezy w jakich pozycjach sie znajdowaly,jedni byli na powierzchni ziemi drudzy glebiej pod nia,ten teren ma byc przekopany na glebokosc 70cm,a po co?,po to,ze maja nadzieje na odnalezienie wielu szczatkow. Dotarly do mnie pewne informacje,ktore mial mowic starszy syn pewnej pani z telewizji,ale to przez osoby trzecie,wiec nie bede powtrzala aby nie narazac sie na smiesznosc gdyby to sie okazalo nieprawdwa,chociaz nie sadze,bo jest to calkiem mozliwe.

Gość o moze ja sie wypowiem
Jak już powiedziałaś A to powiedz B. Na kafe nikt nie naraża się na śmieszność ;)

Gość W zasadzie
No dobrze,ale powtarzam,ze to przez osoby trzecie,otoz szczatki cial byly zbierane razem z ziemia do wiader cynkowych,podobno ruscy mieli powiedziec wystawiajac jedno z wiader ze szczatkami,to jest pani maz. Tam do tej pory sa zbierane szczatki,ruscy pokazywali,ze wkladaje do czarnych workow,ale tylko te wieksze czesci ciala,reszta razem z ziemia do wiader i do moskwy a tam dopiero oczyszczanie i dna,ale to to co udalo sie zebrac reszta pewnie zostanie na miejscu katastrofy. Takich szczegolow bedziemy sie dowiadywiac jescze duzo,tyle ze droga pantoflowa.

Gość matacz
zgadza sie zbierają zimie zmieszaną z szcztkami ludzkich ciał , tak informacja krązy , czy to fakt ? nie wiem , ale nie tylko Ty to słyszałeś

Gość matacz
Chce tylko uswiadomic , ze jest tylko jeden w miare miarodajny film z wizualizacji mozliwej katastrofy . Bowiem na pewno nie jest tak , ze samolot pzrechylił sie na brzuch i walnoł lotem slizgowym na ziemie , wtedy szczatki samolotu były by na znacznie dłuzszej powierzchni , bowiem predkosc maszyy wynosiła okolo 260 km /h musiało sie wydarzyc cos na kształt tej wizualizacji , dlatego nie ma prawie nic z kabiny pilotów , jak i czesci pasazerskiej , a i ciał tak wielu znalesc nie mozna , po prostu ich sie nie znajdzie bo jest z nich miazga wklejam linke do wizualizacji ruskiej zresztą http://www.youtube.com/watch?v=IxXn9xfTNaQ ------------------ a i prosze spojrzec co zostało z samolotu http://www.onet.tv/smolensk-trwa-rekonstrukcja-maszyny,6611480,1,klip.html# sami widzicie , ze przodu nie ma !!

Gość do ano
Ja jeszcze slyszalam,ze rodziny ktore dostaly do rozpoznania np,rece czy tulow,to to zostalo wlozone do trumny,nikt sie nia bawil w badania dna dalszych szczatek danej osoby.

Gość tak mi przykro
http://www.youtube.com/watch?v=_QE9EPZdw5s&f tym filmie (jest bardzo wyraźny) widać miedzy 1.06-1.08 kawałek części ciała ,prawdopodobnie to nos ludzki (leży miedzi skrzydłem a kawałkiem czegoś szarego ) bardzo dobrze widać nawet bez powiekszenia ,dlatego nie dziwić się że zbieranie resztek ciała tak długo trwa ,bo po prostu bardzo są zdarte .W 1.20 minuty przy powiększeniu ,jak kamerzysta robi zbliżenie do wraku z oknami z kabin pasażerskich ,po prawej stronie ,praktycznie w rogu ,leżą zwłoki .Prawdopodobnie jest to część tułowia z głową i pasem ,widać wyraźnie granatowy garnitur /garsonkę i oderwany rękaw na górze grze wyszła koszula biała .jedni zostali rozerwani inni ...niestety rozsmarowani na powierzchni :( Ja w żadne teorie spiskowe nie wierzę ,nie widzę żadnych machających ludzi ani krzyków "nie zabijajcie nas" nie ma tam nic polskiego w tym filmiku amatorskim ,no chyba jedynie prócz samolotu i ofiar :(

Gość do ano
No wlasnie ja tez nie wierze,znam dobrze rosyjski,zle zinterpretowany przynosi wiecej szkody niz pozytku,na zdrowy rozum,widzac szczatki cial kazdy powinien wiedziec,ze nikt nie moglby przezyc tej katastrofy,a rosjanie widoczni na filmiku chodzacy po wraku samolotu poprostu upewniali sie ze nikt nie przezyl zreszta w pewnym momencie mozna dobrze uslyszec,ze wsie ubijot a to znaczy,ze wszyscy zgineli czy tez wszyscy zabici,wszystko co widac na filmie mozna logicznie i prosto wytlumaczyc.

Gość filipinkaala
LUDZIE BLAGAM nie moge obejrzec zadnego filmiku z youtube ściagam je przez you tube downloader (z moim ledwie chodzacym netem to lepsze rozwiazanie niz czekanie pol dnia az mi sie zaladuje na you tube)a potem zaden filmik mi sie nie odtwarza na kompie, zaden program sobie z nimi nie radzi :(' JAK WY JE OGLADACIE OPROCZ OGLADANIA NA YOUTUBE???