Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolo

jak często karmić 2miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość dolo

moja znajoma ma małe dziecko uważa że dziecko ciągle jest głodne. (karmi je co chwile) mówi że dziecko płacze przy piersi..według mnie ona za często daje jeść dziecku.nie będę jej pouczać bo jestem młoda i nie mam swoich dzieci. chciałabym się tylko dowiedzieć mniej więcej co ile powinno się takie dzieci karmić

Gość Elizzz....................
Uwazasz ze kazde dziecko je tyle samo i jest takie same, tyle samo potrzebuje, taki sam ma apetyt. Nie wpierdalaj sie, ona wie lepiej ile chce jesc jej dziecko. A gdyby nie chcialo to by nie jadlo-proste...

Gość Elizzz....................
A moze po prostu dziecko nie je tylko potrzebuje bliskosci i tylko memla cyca a nie je.

Gość beble
małe dzieci sie karmi na żadanie , czyli ile razy chce tyle razy dostaje

Gość dolo
no wiecie.. też chcę mieć dziecko i chcę wiedzieć co nie co... a to mnie po prostu dziwiło jak widziałam to będąc u mnie 4 godziny znajoma robiła przerwę na odbicie się dziecku i gdy w końcu zasnęło...

Gość dolo
no wiecie.. też chcę mieć dziecko i chcę wiedzieć co nie co... a to mnie po prostu dziwiło jak widziałam to będąc u mnie 4 godziny znajoma robiła przerwę na odbicie się dziecku i gdy w końcu zasnęło...

Gość dolo
dobra już nie ważne.. nie zrozumiałyście mnie. nie dziękuje za pomoc bo mi nie pomogłyście. wiem tyle co wiedziałam.

Gość mammmuska
Piersia karmiac to calkiem normalne.Wykarmilam dwoje piersia.

wszystko zalezy od dziecka i od mamy... jak wszystko z dzieckiem jest w porzadku a mama chce miec czas tez na inne rzeczy to spokojnie dziecko przezyje 3 godzinna przerwe nawet w 6 godzinna np. w nocy... ale to rzecz bardzo indywidualna, dlatego ciezko powiedziec jak czesto karmic... czasami takie zbyt czeste karmienie wychodzi pozniej bokiem... bo sie wyspac np. nie mozna, ale sa tez dzieci ktore jedza bardzo czesto w dzien a spia cala noc sa tez dzieci ktore jedza troszke i przysypieja i za chwilke znow budza sie na troszke. Jak dziecko slabo przybiera na wadze to trzeba na kazde zadanie a nawet czesciej ... czyli jak widzisz wszystko zalezy... to wie tylko mama... dlatego takie oburzenie bo zabrzmialo jak bys chciala wiedziec lepiej co dla dziecka dobre niz jego rodzice... ale dobrze ze wyjasnilas przyczyne twojej ciekawosci. Powodzenia!

Gość dolo
to znowu ja... i dalej uważam że ta matka przesadza z karmieniem dziecka... ma ono 4 miesiące, jest bardzo grube, ciągle płacze, ma przepuklinę... matka karmi go piersią... ale nie przestrzega diety. je wszystko na co ma ochotę, często je czekoladę, kapustę.. zazwyczaj matki karmiące (przynajmniej te co ja znam) schudły w czasie karmienia dziecka a ona jeszcze przytyła. może ja jestem jakaś upierdliwa... no ale jak dziecko płacze to może to jest powód złej diety matki a ona nie powinna mu wtedy znowu wciskać pierś mówiąc o już głodny jest...

Gość czakalakakakalaka
take maluchy karmi się wg zaleceń

juz wiem o co ci chodzi...matka nauczyła sie ze prze zpierś uspokaja dziecko. Pewnie maleństwo ma kolke i płacze a gdy zaczyna jeść układ pokarmowy zaczyna się rozluźniać i przestaje go boleć. Mama znalazła niezdrowy sposób na kolke którą sama wywołała.

Gość dolo
moja mama się jej raz zapytała czy może dziecko nie mam kolek to usłyszała odpowiedz: dawałam mu kropelki i herbatki na kolkę. skończyło 3 miesiące więc już nie ma na pewno kolki

2 miesięczne dziecko powinno jesc około 120 ml mleka co 2 godziny jesli mu sie ulewa to zrobic dłuzszą przerwe.

Gość parofrazowa głowa
Jeśli koleżanka karmi piersią, piersią dziecko karmi się na żądanie. Piersią dziecka nie przekarmi :)

a co do karmienia piersia to zawsze należy karmić na rządanie!

Gość igulka 26 01 1977
Jakoś mi się wierzyć nie chce, że dziecko karmione piersią jest grube. Moja siostrzenica pół roku była przy cycu prawie non stop i wagę miała prawidłową. Chyba, że ta mamusia dokarmia jeszcze dziecko

Gość to jasne
jak jest głodne, a nie mechanicznie wg planu.....

Gość dolo
butelki też dostaje dziecko