Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Problem w tym, że wszyscy grają w te same chocki-klocki, ale Jarek jest po prostu żałosny z tymi swoimi manifestacjami do zakończenia wojny polsko-polskiej, bo on w dużej mierze za nią odpowiada. a wawcia...jaki jest koń każdy widzi:)

Monodetur, ja uważam, że u Jarosława Kaczyńskiego wojna to naturalny stan, w jakim on jest ze światem. I chyba to mu się nie zmieniło, złagodniał na czas kampanii.

Gość Monodetur
Myślę,że się mylisz. Masz prawo do swojego zdania ale nie sądzę aby wszyscy jak to ujęłaś "grali w te same klocki". Są jednak pewne rozbieżności co do celu polityki,rozbieżności programowe...... Nie to jednak dla mnie jest najważniejsze po przestudiowaniu doniesien prasowych czy materiałów filmowych z ostatniego czasu bardziej mnie niepokoi zestaw środków do jakich uciekają się by rzekomo zdezawuować kandydata PiS jego główni polityczni konkurenci. Zbyt wiele się pomyj rozlało aby mówić o "polityce miłości"czy sile spokoju. Doszło tu nawet do wykorzystania ludzi którzy mają zaszczepiony jakiś dziwny nihilizm. Jak dzieci chcąc by ich zauważono wypowiadają się pod szyldem "krytyków Kaczyńskiego"zawsze na "Nie"czyniąc to w sposób sprzeczny z ogólnie przyjętymi obyczajami. Tego nie można nawet porównać do samoobrony. To kompletna samowolka. Jazda bez trzymania kierownicy. Żeby choć trochę ktoś poparł to w jakiś merytoryczny sposób. Niestety to jak widzę przekracza możliwości kogokolwiek z pewnych kręgów.

Szczeki są wszędzie moim zdaniem, i w PiS i w PO i PSl, i w SLD. Bo taka jest polska polityka. Jarosław Kaczyński całe życie poświęcił dla walki politycznej i nie sądzę, żeby na starość go zmieniła nawet tragedia, jaka go spotkała. Nie jestem naiwna, dlatego uważam, że to gra i pozory.

wawcia ma racje:classic_cool: ja tez juz nie moge sluchac tego pieprzenia czy Jaroslaw sie zmienil czy nie....uwazam, ze jest wyciszony, co jest normalne.....pomyslcie sami:P:P i niech kazdy kto w to watpi pomysli przez chwile jak by sie czul po stracie najblizszych.....i co? tez byscie sie nie zmienili?.....no wlasnie:P:P natomiast uwazam ze jesli chodzi o jego UCZCIWOSC, PATROTYZM, CHARYZME, MERYTORYCZNOSC, KOMPETENCJE to sie nie zmienil:classic_cool: jesli chodzi o jego kontrkandydata (najgorszego kandydata w tych wyborach) to nic nie wskazuje na to, ze pochodzi ze szlachty....:O:O na pewno nie otrzymal starannego wychowania i wyksztalcenia, na kazdym kroku obnaza swoja niekompetencje, popelnia niewybaczalne jak na przyszlego prezydenta gafy, nie zna jezyka francuskiego.......ani zadnego innego jezyka obcego(z wyjatkiem rosyjskiego):O:O on nawet w ojczystym jezyku nie potrafi sie poprawnie komunikowac, jest malo inteligentny.......poza tym jego przeszlosc jest pod znakiem zapytania i jesli nie odpowie na pytania dotyczace jego zwiazkow z WSI to nie moze liczyc na wygrana:P:P

Gość fnfhnfnfn
Maaagdalenka zacznij z sensem uzywać emotek :D dobrze ?

Gość fnfhnfnfn
" nie zna jezyka francuskiego.......ani zadnego innego jezyka obcego(z wyjatkiem rosyjskiego " jakie języki zna Jarosław ?????

Gość Monodetur
I ja się pozwolę dopisać do grona osób,które już męczy ta nieustanna psychoanaliza Jarosława Kaczyńskiego. Ja szczerze powiedziawszy też nic szczególnego nie dostrzegam prócz pewnych naturalnych u każdego normalnego człowieka objawów obniżenia nastroju spowodowanych osobistą tragedią i uznawanie tego za grę jest w mej opini krzywdząca nadinterpretacją. W ogóle gdyby w kampanii nawet zareagował gwałtownie lub w sposób wskazujący na irytację wcale bym się mu nie dziwił bo są pewne granice w doszukiwaniu się jakiejś"chytrej gry pozorów" obliczu tej tragedii jaka miała miejsce. Myślę,że niektórzy czekają w końcu na jakieś bardziej zdecydowane reakcje z jego strony by zadać kolejny cios poniżej pasa zabawiając się w demaskację jego rzekomo ukrywanych przyziemnych aspiracji. Tak to widzę./ Jeszcze słowo w kwestii wyboru szefa nbp. Niektórzy upierają się by nie oceniać kandydatury Marka Belki przez pryzmat jego prac jako szefa rządu czy ministra(co do,których zastrzeżeń nie brakowało). Niech i tak będzie. A skoro tak ma być to ja tylko napisze,że moim zdaniem jego kandydatura nie była najlepszym rozwiązaniem. Jego konkurenci na to stanowisko to Jerzy Hausner(który do tego moim zdaniem się nie nadawał)i jeszcze dwie osoby również ekonomiści i naukowcy mający swe zasługi w pracy w RPP jak Jerzy Pruski i Dariusz Filar. I to spośród tych dwóch Panów powinno się wybierać. Dlaczego? Bo to są osoby których specjalizacja naukowo-zawodowa ściśle związana jest z Makroekonomią czy finansami publicznymi. Mnie fakt,że M. Belka był znany szerzej w parlamencie itd nie przekonuje. Jego dorobek w postaci prac naukowych jest duży ale nie ilością a jego jakością powinno się mierzyć stan faktyczny a jest on taki,że specjalizowanie się w teorii pieniądza i działaniach antyinflacyjnych krajów rozwijających się wg mnie nie wystarcza do kompleksowego kierowania bankiem centralnym. Tu myślę wygrało koniunkturalne podejście....miał praktykę w związku z bankiem światowym i jest znany i nic więcej. Ponadto obawiam się,iż gdyby doprecyzować motywy tej decyzji w kontekście kampanii szybko zorientujemy się iż to ukłon w stronę sld gdyby miała miejsce druga tura. Tak mi się wydaje.

nawet nie jestem pewna ze drogi bronek zna rosyjski:O:O chociaz powinien bo mial kontakty, jakies polowania i te sprtawy:P:P ale z tym jego stanem umyslu.....to watpliwa sprawa:P:P:P:P jako szlachcic powinien biegle mowic po francusku, nie wspominajac o innych jezykach....ale widac to bylo niemozliwe do zrealizowania:P:P

Gość fnfhnfnfn
Ale jakie języki zna Jarosław ??????

Gość fnfhnfnfn
:D :D :D :D :D

Gość fnfhnfnfn
A PIS nie obsadzał swoimi ludźmi ????? Maaagdalenka jestes tak stronnicza ze rzygać się chce :D

Gość fnfhnfnfn
:D :D :D to TY zaśmiecasz swoimi rewelacjami ptasi móżdżku :D Jarosław jest IDEAŁ a Bronek DNO :D jesteś dzieckiem czy co ?

jakies cos na topic-u komucha zamiescilo post typu 'ile facetow w jego wieku...costam costam':O:O to musi byc dopiero bezmozgowiec:P:Pmiedzy innymi to cos pyta o prawo jazdy......biedne stworzonko nie ma pojecia ze w eleganckim swiecie jezdzi sie autami z szoferem......no ale jesli ktos sobie kupil samochod na zlomowisku u germancow i nareszcie ma czym sie przemieszczac to mysli ze zlapal Pana Boga za nogi:D:D

Magdalenka, ciesz się zatem swoim eleganckim światem i swoim szoferem. Ja sama wożę moją osobę:P

Gość bo ja nie wiem
jarosław ideał? no prosze a myślałamże ideałem mogą go nazwać starsze samotne panie słuchające RM ale rózne gusta i guściki. fakt jest jak iwan groźny a kobiety lubią ostrych facetów jest jak Ireneusz Krosny - człowiek o stu twarzach z przewagą jednej:) przystojny wykształcony i nie ma żony:D a która by nie chciała Jarka u swego boku no pytam która?

dla mnie Jaroslaw jest idealnym kandydatem i jedynym z mozliwych na prezydenta:classic_cool: a poniewaz mam juz meza to .......prowokacja nie trafiona:P:P

Gość Monodetur
Tu by warto skomentować te kwestie. Myślę,że to jest niestety kolejny przejaw napastliwości wobec Kandydata PiS. To jest atak uwikłany w smutne stereotypy.....te Ciągle pytania o brak żony,konta w banku czy uprawnień do prowadzenia pojazdów mechanicznych. Nie wiem czy Ci ludzie wiedząc że dla prowadzenia dobrej i skutecznej polityki to bez znaczenia. Jest jak jest a ocenianie tak tego uważam za nieszczere.....dlaczego? Po zwykle spotkać można takie opinie "że to dziwne"w środowiskach z gruntu neopragmatycznych jakie toczą boję o wpływy w kraju z nie tylko PiS. Właściwie to wydaje im się,że toczą takie boję. I gdyby zapytac osobiście każdego z takich osób z osobna to by odpowiedziała,że małżeństwo to tylko papier i formalność a kwestia rodziny nie jest priorytetem. Zwykle Ci,którzy życzyliby sobie więcej działań prorodzinnych w kraju nie atakują za taki stan rzeczy Jarosława Kaczyńskiego. To w moim mniemaniu świadczy o pewnej przewrotności takich opinii. I cóż z tego? To był jego osobisty wybór i nikomu nic do tego. To wcale nie umniejsza jego wrażliwości na ludzkie sprawy i problemy. Nie umniejsza też jego wartości jako jednostki.

Gość bo ja nie wiem
wiesz mąz jest za chwile może go nie być. a to nie żadna prowokacja tylko szczera prawda

Gość bdgbdgbdbb
20:59 [zgłoś do usunięcia] Monodetur Tu by warto skomentować te kwestie. Myślę,że to jest niestety kolejny przejaw napastliwości wobec Kandydata PiS. To jest atak uwikłany w smutne stereotypy.....te Ciągle pytania o brak żony,konta w banku czy uprawnień do prowadzenia pojazdów mechanicznych. A ja powiem tak ... spójrz sobie na napastliwość wobec Komorowskiego to ciagłe wypominanie mu otyłej zony itp. zwolennicy PIS są niewiele lepsi :-O a zarzucanie Jarosławowi braku konta , zony itp. może byc nudne jednakowoż dla mnie osobiscie Prezydent nie powinien byc starym kawalerem

Gość bo ja nie wiem
Monodetur jes tyojeden problem że polacy mają krótką pamięć. pan jarosław miał już swoje 5 minut i jak móie było to o 5 minut za durzo. może i zna się na polityce może wie co i jak i jest wykształcony i mądry ale to nie umniejsza faktu że jego rząd się rozpadł, że po 2 latach doszło do nowych wyborów. przytpomni sobie jak kazdy mówił że z polski robi policyjny kraj jak było w tedy jakie afery podsłuchy. tylko wiadomo zli są ci którzy rządzą aktualnie. a co do jego uczuć to jak dla mnie wiadomo cierpi ale to nie znaczy że człowiek z dnia na dzień się zmienia.

Gość bo ja nie wiem
przepraszam za błed a zczególnie za jeden "dużo" oczywiście ;p

jesli chodzi o JK to uwazam ze jest bardzo inteligentny i ma duze poczucie humoru,co jest typowe dla ludzi inteligentnych, i nie wiem dlaczego nie ulozyl sobie zycia w ten sposob jakby inni by tego chcieli....ale to jego sprawa i nalezy to uszanowac, moze nie chcial, a moze po prostu tak mu sie ulozylo