Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytytytytyty

komu przysługuje prawo do zasiłku?czy jesli zakonczyłam naukę i nie moge znalezc

Polecane posty

Gość tytytytytyty

pracy to nalezy mi sie cos czy musze miec iles miesiecy przepracowane?a jak to jest ze stazami?trzeba miec jakies skierowanie na staz czy po prostu wystarczy byc zarejestrowanym i samemu odpowiadac na oferty stazy?proszę odpowiedzcie jesli wiecie

zasiłek przysługuje jak masz przepracowane co najmniej rok czasu a staż szukaj sobie najlepiej sama

Gość tytytytytyty
ale z ogłoszeń w urzędzie ten staż,czy mam dzwonic do jakiejs instutucji i pytac czy przyjmują na staż?jestem kompletnie zielona

Gość takajednazładziewczyna
w urzędzie też są ogłoszenia o wolnych miejscach stażowych. Poza tym możesz szukać na własną rękę jeśli masz jakąś firmę, gdzie chciałabyś stażować.

Gość tytytytytyty
i wtedy dzwonie i pytam czy nie przyjeliby mnie na staż?

Gość ewel27777
najpierw bierzesz sobie wniosek o staz z up. chodzisz po pracodawcach i pytasz sie czy jezeli bylaby mozliwosc stazu to czy by cie wzieli. jezeli tak to dajesz temu pracodawcy papiery do wypelnienia, a jak wypelni zabierasz je. kiedy pup oglosi nabor wnioskow na staz z samego rana zloz wniosek. ja tak zrobilam. 2 razy dostalam propozycje stazu z up, ale sie nie dostalam!! poszukalam wiec na wlasna reke.

Gość ewel27777
lepiej szukac na wlasna reke bo z up mozesz sie nie doczekac, albo bedzie wielu chetnych na 1 staz. pracodawcow chcacych stazystow jest wielu, zatem w dniu w ktorym jest nabor wnioskow w up przyjdz wczesniej niz ten up otwieraja. masakra, ale niestety kto pierwszy ten lepszy.

Gość onaaa89
Jeżeli chodzi o staż to w każdym urzędzie jest inna procedura jeśli chodzi o jego przyznawanie, lecz najczęściej najlepiej samemu znaleźć pracodawce, który musi złożyć wniosek w PUP, jeśli będzie rozpatrzony pozytywnie skierują CIę na badania i możesz zaczynać staż ( z reguły trwa on 6 miesiecy) za który będziesz otrzymywać stypendium stażowe ok. 740 netto. A jeśli chodzi o zasiłek to musisz mieć przepracowane 365 dni w ciągu ostatnich 18 miesięcy. Pozdrawiam:)