Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licealistabch

wycieczka dla młodzieży

Polecane posty

Gość licealistabch

hej. jesteśmy w 1klasie liceum i na koniec roku szkolnego planujemy jakąś 2dniową wycieczkę. interesowały by nas województwa warmińsko-mazurkie i pomorskie. jesteśmy z klasy biologiczno-chemicznej, więc fajnie by było, jakby wycieczka była też związana z profilem naszej klasy ;) może znacie jakieś miejsca, które warto zobaczyć i jakieś atrakcje w ich okolicach? fajnie by było, jakby było to gdzieś nad morzem, jeziorem

Polecam wyspę Sobieszewską, to w Gdańsku :). Morze jest, plaża jest, nawet martwa Wisła jest. Ceny spoko. Na wyspie znajduje się jakiś rezerwat czy coś bardzo związanego z ptakami :P, wiec pod biologie podchodzi :)

Jako ludzie o zacięciu biologicznym możecie zaplanować zapoznanie sie z fauna i florą Słowińskiego Parku Narodowego. Wtedy zwiedzacie Łębę i ruchomy wydmy, możecie przejść brzegiem morza, a potem ścieżka przez wydmy do Sołdzińskiego Lasu. Pojechać do Smołdzina, do muzeum Parku Słowińskiego i na wieżę widokową Rowokół. Wycieczka akurat na dwa dni. Z profilem biologicznym związana, a do tego morze, wydmy, las, jeziora. Wrzuć Smołdziński Park bądź którąś z podanych przeze mnie miejscowości w google, sam się przekonasz. Ja jeździłam tam z młodzieżą na obozy wędrowne.

Gość licealistabch
dzięki za pomysły, wydają sie ciekawe. może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje?