Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firma bantex do bojuuu

Czy mozna zrezygnować z przedmiotu który kupilam na allegro droga licytacji???

Polecane posty

Gość firma bantex do bojuuu

Kupilam na allego ksiazke droga licytacji. Ale nie zauwazylam ze to ksiazka starego wydania. Juz aukcja sie skonczyla. Czy moge jakos odwolac swoj zakup? Jakie konsekwencje mnie czekaja?

Gość wrrr rr rrrrrrrrr
i wlasnie przez takich ludzi szlak czlowieka trafia

Gość ehhh czytajcie opisy
wszystko zależy od sprzedawcy - napisz i zapytaj albo sie zgodzi i unieważni aukcje albo bedziesz musiala kupic , jak nie kupisz to na bank negatyw i ostrzeżenie z allegro.

Gość LITERATURA!!!
Ja tak miałam, porozumiałam się ze sprzedawcą, okazał się na tyle wyrozumiały, że zgodził się, żebym nie kupowała ale dostałam ostrzeżenie od allegro, że jak jeszcze raz tak zrobię to usuną moje konto. Sprzedawca powiadomił allegro po prostu. Jak się uprze, że musisz kupić to będziesz musiała.

Gość Gevaar orencz
wygranie aukcji = podpisanie umowy ze sprzedawcą - jesteś zobowiązana kupić przedmiot bez względu na twoje durne tłumaczenie (wiem wiem, jestes za tępa żeby przeczytać regulamin allegro)

Gość LITERATURA!!!
Jak ja lubie takie hasła "wiem, wiem, jesteś za tępa żeby przeczytać regulamin allegro". Ludzie co z wami. Zadała normalne pytanie, każdemu może się takie coś zdarzyć, że ostatecznie okaże się, że nie może tego kupić.

Gość wrrr rr rrrrrrrrr
jeśli decydujesz się coś kupić i licytujesz i wygrywasz .. jesteś zobowiązana kupić wygrany przedmiot !!!! PRZED LICYTACJĄ NALEŻY DOKŁADNIE PRZECZYTAĆ OPIS PRZEDMIOTU !!! jestem uczulona na takich allegrowiczów ... bo juz kilka razy miałam właśnie takich pacjentów jak ty ... licytują .. wygrywają ... a potem piszą ... ze nagle się rozmyślili ... bo sie nie doczytali, czy dostali juz podobny przedmiot ... a najgorsze jak odpowie po tygodniu ... tracę przez to czas i pieniądze ... a potem wielkie oburzenie ze wystawiam negatywy i zgłaszam to na allegro ... ehhhhh ... ludzie zanim coś zalicytujecie czytajcie dokładnie opisy .... !!!!

Gość hanskloss
ci co piszą wulgarne słowa na inne osoby są to chamy nie wiadomo za kogo się uważają za panów z allegro

Gość ja tak zrobilam
3 razy i gówno mi kto zrobil

Ja się zgadzam na takie coś, informuje osobę jakie poniosłam koszty wystawienia i prowizji, albo je oddaje albo mi to zwisa i pisze do allegro o zwrot tych kosztów co równa się ostrzeżeniem dla tej osoby, komentarz wystawiam wtedy neutralny. Ale ja sprzedaje raz na jakiś czas duperele więc "jestem człowiekiem", jak to jakiś taki typowy sprzedawca to może robić większe problemy chociaż wiadomo że do zakupu Cię nie zmusi - po prostu negatyw i ostrzeżenie będziesz miała

Gość Hoobert
Ja mam podobny problem, jednakże kupiłem przedmiot w liczbie sztuk 1 a nie wiem dlaczego naliczyło mi że 4 o.O Napisałem do sprzedającego, że chcę jeden przedmiot i czekam na odpowiedź, jak można inaczej wybrnąć z tej sytuacji?