Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limfocytek12

czy ktos pomoze zinterpretowac wyniki badania krwi i moczu?

Polecane posty

Gość limfocytek12

wizyta u lekarza dopiero jutro, a mnie strasznie martwią moje wyniki. w moczu wyszła mi nieprawidłowa ilość leukocytów - 8 - 12 w polu widzenia oraz nieliczne bakterie. z krwi mam podwyższoną liczbę limfocytów - LYM% = 51,30 (przy normie 24 - 45) i obniżoną ilość NEU% = 40,60 (norma 50.00 -70.00). czy ktoś wie jak to zinterpretować?

Gość FuturoRaz
Co do krwi to nie wiem, wygląda jakbyś miała jakiś stan zapalny w organizmie a co do moczu to może właśnie zapalenie pęcherza moczowego. Ale lekkie, bo nieliczne bakterie i podwyższone leukocyty. Pewnie dostaniesz jakiś lek od lekarza na zwalczenie stanu zapalnego a jak nie, to możesz spróbować łykać np. Prouro na wypłukiwanie bakterii i pij dużo wody z cytryną, żeby zakwaszać mocz i dużo sikać. Ale nie wydaje mi się, żeby to było bardzo poważne, więc nie martw się na zapas. Chociaż mówi się, że jak się raz dostanie zapalenia pęcherza, to potem będzie nawracać... Jednak przy dobrej profilaktyce pewnie nie jest tak źle.

Gość limfocytek12
bardzo dziękuję za pomoc :) byłam już u lekarza i rzeczywiście dostała tabletki na zapalenie układu moczowego :)

Gość a możesz napisać co Ci
lekarz przepisał?