Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama aniołka :( :(

Badania po poronieniu

Polecane posty

czy za te podstawowe badania po straceniu ciąży naprawdę trzeba płacić 120-150 ?

Gość pewnie ze jest mozliwe:)
Po pierwsze bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...:( ja do tej pory mialam robiona toksoplazmoze - 62zl pobierano mi wymaz - 40zl ( tak naprawde nie wiem po co, dowiem sie jak beda wyniki) maz oddawal nasienie do badania - 40zl lekarz powiedzial ze podczas nastepnej wizyty oowie co i jak bo beda juz wyniki. A czleca mi te badania po to zeby drugi raz to sie nie stalo...

Czyli to nie prawda że taki koszt jest tych badań ? 120- 150 ? Jutro idę do lekarza i mam go prosić o podstawowe badania ? Czy on sam mi zleci ?

Gość to zależy...
To zależy od laboratorium... Ja za wszystkie badania podstawowe zapłaciłam 450 zł Jak ci sam nie zaleci to się upomnij. Jeśli to Była twoja pierwsza ciąża to może powiedzieć że te badania są nie konieczne.... Ale lepiej zrobić i sie dowiedzieć ...

Gość mama aniołka :(
up

Gość pewnie ze jest mozliwe:)
zalezy co masz na mysli mowiac podstawowe badania... Ja cnie chcialam zadnych badan, chcialam jaknajszybciej znowu probowac, ale lekarz nie chce zeby to sie znowu powtorzylo. U mnie wychodzi narazie 142zl, i mam tylko nadzieje ze to juz koniec. Z drugiej strony czytajac fora widze ze kobiety po 2gim poronieniu bardzo boja sie zajsc w ciaze po raz 3.. Rozumiem ze jestes na swierzo ze wszystkim? Kiedy masz wizyte u lekarza? Ppdejrzewam ze sam wyjdzie z rozmowa na ten temat zeby ustalic fakty.

moja przyjaciolka po swoim 1 poronieniu w 8 tyg (ma juz jedno dziecka) oprocz zwyklego usg nie miala zadnych badan zleconych teraz jest 3 raz w ciazy, problemy miala duze na poczatku ciazy ale za 3 mies rodzi :)

Gość saleminka8
ja nic nie miaam,raz poroniłam a to się może zdarzyć każdej kobiecie,zaszłam w kolejną ciążę odrazu po zabiegu i donosilam ją i urodziłam zdrowiutkiego synka

Witam.Dziewczyny ja też poroniłam swoją 1ciążę,w marcu tego roku.Byłam wtedy na początku6tc.@tygodnie po zabiegu poszłam na kontrolę do mojegi gin.(na kasę chorych).Powiedział,że wszystko mi się zagoiło itp.Jak czytam Wasze wypowiedzi,to wnioskuję,że trzeba zrobić jakieś badania,po poronieniu?Mi lekarz nic nie zlecił i chciałam się Was zapytać 1.jakie to są badania?2.Czy można je zrobić na kasę chorych i po3.czy po 1poronieniu też należy zrobić takie badania?Ps.Dodam,że 3 lata sie staraliśmy o dziecko!

..tak naprawde to lekarze nie kieruja na żadne badania, guzik ich to obchodzi....usłysząłam tylko "to sie zdarza, nie Pani pierwsza nie ostatnia"...ja mam 3 letniego synka, ubielego roku staraliśmy sie o rodzenstwo, 2 razy poroniłam, a ta sytuacja wcale nie zainteresowała lekarza...sama porobiłam badania, wysżła tarczyca-silna nadczynność, czeka mnie leczenie przez najbliższe 2 lata ...wiec o dzidzi moge narazie pomarzyć...

Gość mama aniołka :(
Witajcie dzisiaj byłam u gin. Dała mi skierowanie na 2 badania do laboratorium w tej chwili nie pamietam na jakie... A co najgorsze okazało się że mam przesuniętą macicę w prawo i coś na jajniku... powinnam się martwić ? Bardzo się boję