Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czy 22 lata to dobry wiek na dziecko ??????????????????????///

Polecane posty

?????????

Gość moonka2
taaa, zajebisty, masz wyksztalcenie, prace, jestes w pelni samodzielna i stac cie na dziecko, nic tylko rozkladac nogi i zapladniac komorke jajowa!

Gość alicja z krainy deszczu
wszystko zależy od twojej psychiki. Ale uwierz, dziecko to wcale nie jest tak łatwo, wiaze się to z wielkimi wyrzeczeniami.

Gość ona 3000
nie ja urodziłam w tym wieku i uwazam ze zdecydowanie za wczesnie...

a jaki jest odpowiedni waszym zdaniem ????????? bo na pewnym forum reklamowanym przez o2.pl kobiety najczęściej odpowiadały że około 21-22 trochę mnie to przeraziło ...

Gość fjrfygnx
wtedy gdy ma sie wyksztalcenie,prace, perspektywy, czyli nie wczesniej niz 25/26 lat

Gość ffffdffffdfdfdf
popusc rowa masz idealny wiek na dziecko

Gość alicja z krainy deszczu
mi ginekolog mówił że najlepiej tak do 26 roku zycia urodzić bo potem zdarzaja się komplikację. Ale to duzo zależy od osoby, jak się czuje gotowa czy nie.

Gość fjrfygnx
tak, pewnie na zachodzie gdzie kobiety rodza ok 30stki wszystkie maja komplikacje.

Gość moonka2
jak ktos nie ma wyksztalcenia, urodzil w wieku 20 lat i teraz pracuje w sklepie, albo w ogole nie pracuje i jest uzalezniony od meza, to co ma pisac? Ze zmarnowal zycie? Nie, takie laski pisza wtedy jakie to sa dojrzale i wiek 20 jest idealny na dziecko itp:O Tak wo ogle co to za forum?:O

Gość wrotycz
z biologicznego punktu widzenia odpowiedni, ale z psychicznego- nie wiem ;) im pozniej tym wieksze prawdopodobienstwo urodzenia dziecka z zespolem Downa...

Gość moonka2
tak, pewnie na zachodzie gdzie kobiety rodza ok 30stki wszystkie maja komplikacje. Tylko w Polsce wmawia sie kobietom, ze trzeba rodzic przed 30stka. Zadna mieszkanka Zachodu nigdy nic takiego nie uslyszala.

Gość fjrfygnx
ciekawe, ze ostanie badania prowadza do teorii ze to starszy wiek ojca przyczynia sie do zespolu downa.

Gość moonka2
W takim razie caly zachod powienien miec jednego wielkiego Downa, szczegolnie Francuzi, Hiszpanie, Wlosi, gdzie ludzie dopiero grubo po 30ste zaczynaja myslec o rodzinie.

Gość wrotycz
1. cos mi wiadomo o prognozach odnosnie ojca, nie sa one potwierdzone, ja rowniez wrozka nie jestem wiec nie wiem. 2. na zachodzie usuwaja ciaze jak sa komplikacje...

Gość bardzo dobry

Gość o my god
ha ha na zachodzie, czyli w Anglii nie mam ani jednej kobitki w pracy ktora urodzila przed 30stka. wszystkie smigaly do pracy do 9 miesiaca i wkrotce po porodzie byly pochwalic sie dzieckiem. no tak, komplikacje to mozna miec jak sie nie ma srodkow na dziecko i jest sie w 100% zaleznym od rodzicow lub meza :P