Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o alllegro

Ile najdłużej szło do Was coś z allegro??

Polecane posty

Gość pytanie o alllegro

tydzień? 3 tygodnie?miesiac ? a może jeszcze dłużej? czy ponad 2 tyg. oczekiwania powinny wzbudzic mój niepokój?

2 tygodnie to długo, napisz do sprzedającego pytanie, czy wysłał, a jak tak to żeby podał datę i nr nadania, sprawdzisz na poczcie czy nie ma takiej przesyłki.

Gość pytanie o alllegro
no własnie pisałam mejla i dzwoniłam kilka razy o różnej porze (ta osoba miała napisane żeby dzwonic miedzy 10-15 dzwoniłam i o 11 i o 14 :o) nie odbierała, nie odpisała, w końcu napisałam do allegro a oni mówią żeby to centrum sporów skierować jak dalej nie przyjdzie

Gość zielonajagooda
jak wybrałaś przesyłkę ekonomiczną to może to trwac nawet 3 tygodnie .

Gość pytanie o alllegro
to było List polecony priorytetowy ale innych opcji nie było niestety więc pocztą będzie szło, ale bez przesady 3 tyg. z Wrocławia do Warszawy? to już mojemu znajomemu z Ameryki szybciej przychodziło jak coś zamawiał :o

Ten sprzedający ma jakieś negatywne komentarze?

Gość pytanie o alllegro
własnie jak zamawiałam to miał same pozytywne ale teraz ma już 2 negatywne...boje się, że moja kasa przepadnie co prawda tylko około 30 zł ale to jednak też coś a poza tym zależalo mi na tym, jeszcze dużo osób brało udział w tej aukcji , niektórzy zamówili za więcej pieniędzy niż ja, moj znajomy mówi że to nie jest sprawa dla policji , ale ja uważam że jesli mnie oszukała na 30 zł i innych np. na 10 czy 50 to w sumie mogła zbic na tym ze 2-3 tysie i lepiej ją zgłosić.

Gość zielonajagooda
to stanowczo za długo ! zadzwoń lub napisz do sprzedawcy a jak nie to zgłaszaj do centrum sporów .

A te komentarze negatywne to wiadomo za co? Wynika z treści komentarza, że np kupujący nie otrzymał przesyłki ? Na twoim miejscu nie czekałabym dłużej tylko napisała do centrum sporów allegro. Skoro to była przesyłka priorytetowa już dawno powinna dotrzeć. A to, że sprzedający przez kilka dni nie odpowiada na maila, nie odbiera telefonu sugeruje, że może to być oszust.

Bluzka an sylwestra doszła w połowie stycznia:D Choć zapłaciłam samym początkiem grudnia za priorytet. Ale zawinił sprzedawca bo paczka została wysłana 20 grudnia. Więc nie było szansa żeby doszła na czas.

Gość pytanie o alllegro
ech jak mogłam być taka głupia:( a te dwa negatywy to ma jeden za to że wysłała 11 pigmentów zamiast 13 (ale ja bym się cieszyła jakby mi wysłała chociaż tyle , lepsze to niż nic) a drugi od kogoś od kogo coś kupiła ale nie zapłaciła . no i było napisane zero kontaktu- zero pieniedzy. to własnie mnie denerwuje, że nie ma z nią kontaktu. spróbuje zadzwonić z zastrzeżonego numeru , albo nagram się na sekretarke i powiem że ma w trybie pilnym oddzwonic, bo każdy dzien zwłoki będzie działał na jej niekorzysc, myslicie że może sie nabrać i oddzwonic? :)

Gość pytanie o alllegro
co więcej irtyuje mnie ta sytuacja, bo widzę podobną aukcję, nawet tańszą i z bardziej sprawdzonym sprzedawcą, ale chyba nie mogę anulować tamtego? np. poprosic o zwrot pieniedzy? bo nie mam zamiaru czekać kilka tygodni, potrzebuje tego na jak najszybciej i nawet nie wiem czy zamówić drugie czy nie...

Gość pytanie o alllegro
a i nie napisałam , że ten użytkownik ma zawieszone konto od około półtora tygodnia...czyli , że mu wisi czy dostanie negatywy?