Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już nie wiem co mam robić

mam 20 lat i jestem uzależniona od alkoholu .

Polecane posty

To zaczęło się jakieś 6 lat temu. Niewinny szampan na urodzinach koleżanki.. spodobał mi się wtedy ten szum w głowie. Z wiekiem zaczęłam pić coraz więcej. Czasem upijałam się tak,że trudno było dojść do domu. Teraz głowa mi się strasznie wzmocniła..potrafię wypić wieczorem 5 piw i nic mi nie ma...nie potrafię sobie z tym poradzić. Przez to zostawił mnie chłopak...jakakolwiek impreza czy urodziny muszę pić przez całą noc. Podziwiam ludzi,którzy nie piją wcale i się bawią. Posiadam silną wolę, rzuciłam papierosy i już rok jak nie palę ! Ale alkoholu nie umie...po prostu nie umie. Lubię ten stan i nie wiem czy jeszcze jest jakiś ratunek.

Wstyd mi iść do AA. Co powiedzą moi rodzice, bliscy.....

Gość proponuje skonczyc szkole
i poczytac slownik ort

Gość lepiej być w aa niż pod mostem

Gość takie tam pomysly mam
idz do AA dziewczyno ! i siegnij po slownik, bo te Twoje "nie umie" -to jak sie czyta to az "strach sie bac" NIEUKU !!! i PIJAKU!!! lecz sie lecz!!!

Nie jestem nieukiem. Skończyłam szkołę średnią. Mogłam się spodziewać,że same obelgi i nic więcej.

Gość do ksiazek bandyto
do matury sie uczyc a nie czas marnowac! wez sie za robote, a nie chlejesz alkohol kupiony za pieniadze rodzicow

Mam własne pieniądze bo pracuje w weekendy.

Gość do ksiazek bandyto
srednia szkole? a bylo isc do najlepszej w miescie, to bys nie miala takich glupich pomyslow!

Moim zdaniem jeżeli pcie sprawia ci przyjemność i to lubisz nie powinnaś z tego rwzygnować. PAMIĘTAJ: ALKOHOL JEST DLA LUDZI

Gość bobek20
NA POCZĄTEK PROPONUJE SPOTKANIE Z TERAPĘTĄ WYSŁUCHA CIĘ I POMOŻE ZNALEŚĆ INNY SPOSOB NA RADZENIE SOBIE Z PROBLEMAMI

Gość do ksiazek bandyto
o, bobek ci pomoze, widze ze ma ten sam problem, co ty - gen glupoty i lenistwa

Gość somesaasm
Ja mam 21 lat i też ten sam problem z tym, że ja nie piję do upadłego ale codziennie po 2 piwa wieczorem, na imprezach więcej. Lubię pić piwo, wódki i wina nie lubię ale fakt że piję po 2 piwa dziennie...

ja wódki nie piję w ogóle . Wino rzadko.. cały czas piwa.

Gość 345tgfdert654
ja mam niecałe 18 lat i jestem uzalezniona od marihuany i troche mniej od alkoholu (ale także) papierosy tez pale

i bardzo dobrze. Tyle, że chyba pora zacząć pić po trzy piwa bo człowiek nie powinien stać w miejscu. Pamietaj jak się człowiek nie rozwija to się cofa

Gość 345tgfdert654
no to ja tez pije tyklo piwa raz mama dzien ze nie pije wcale, raz ze 2 piwa a raz np tak jak wczoraj 3 duze piwa 0,7l plus 2 normalne 0,5l

Gość Sunbeam
staraj sie ograniczac alkohol a jak dalej bedziesz uzalezniona to idz do specjalisty ktory ci pomoze wy skieruje na AA ------------------------ Wejdż proszę. Tylko kliknij :** TO BARDZO EXSTRA STRONKI POLECAM ! http://Sunbeam.gliteruje.pl http://gosia2807.gliteruje.pl

Gość emilasadowskakllli
czesc wam... ja mam 25 lat, pare lat temu zostawl mnie facet sama z dzieckiem na szczescie mam pomoc bliskich ale i tak duchowo umarłam... zyje dla małej... codziennie wieczorem jak zasnie tez pije... zazwyczaj drinki... czy to tez uzaleznienie??

Gość gość
ja pije co weekend i uważam ze jestem uzależniony , a co dopiero twoje codziennie

Gość gość
codziennie picie jest na pewno niepokojące

Gość gość
Przykre i smutne to że picie alkoholu jest częścią polskiej kultury. Komu na tym zależy aby polacy mieli zapite mordy i nie wiedzieli co się dzieje naokoło? to jakaś konspiracja!!

Gość gość
jeżeli chodzi o alkoholizm to jest sporo placówek w których zajmują się pomocą i leczą uzależnienia, w Warszawie warto udać się do http://www.alkater.pl/