Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama poltorarocznego

Brzydkie policzki u dziecka

Polecane posty

Mój synek ma niecale 2 latka. Od dluzszego czasu ma brdzo brzydkie policzki. Tzn sa suche, czerwone, gorace, tak jakby spierzchniete jakby mialy mu zaraz popekac. Alergolog, dermatolog nic nie pomogl. Dostawalam tylko co rusz to nowe masci, ktore nie pomagaly wrecz przeciwnie. Testy na alergie rowniez nic nie wykazaly. Czy ktoras mama miala podobny problem?? Czym to smarowac? Co to moze byc?

Gość mamciaaaa
wg mnie to może być AZS (atopowe zapalenie skóry), poczytaj w necie na ten temat Mojej chrześnicy pomogła maść Protopic na receptę i Emolium bez recepty

Dzieki. Mozliwe jest zeby zaden z lekarzy nie rozpoznal azs??

Gość mama półtorarocznej
no to dokładnie jak moja mała cos mi sie nie podoba w polikach na samą mysl o łazeniu po derm mam gęsią skórkę mam baardzo złe doswiadczenie ze mną 00same konowały

Gość mamciaaaa
no właśnie to mnie zastanawia... testy alergiczne u 2 latka mogą nie wykazać alergii a organizm może tak reagować sprawdź krem Emolium, trzeba smarować 3-4 razy dziennie, są różne rodzaje tego kremu: barierowy, trójfazowy Moja chrześniaczka miała OKROPNE policzki, jak ogień, nawet jakby podrapane i teraz czasem też takie ma bo AZS często pojawia się i znika, skóra jest bardzo wrażliwa i cieniutka

Gość Szpindlerowy
Moja corka tez tak miala, wiekszosc masci nie pomagala lub pogorszala sytuacje, teraz uzywam exomega a-derma, jest to naprawde dobry krem i wiekszosc nawet silnych alergikow go dobrze toleruje, moze warto sprobowac

Gość krakers23
witaam, mój synek też mial takie policzki, ale jak miał 3 miesiące wszyscy mi wpierali, że ma azs, które spowodowane było alergią na białko mleka krowiego. chciano mi dawać mleko specjalne dla niego, ale ja stwierdziłam, że nie (wszystkie testy wyszły ujemnie) po kilku tygodniach wszystko zeszło, teraz nie ma juz nic. a jeśli chodzi o samo azs, mój mąż też je ma, ale nie jest alergikiem, zero uczuleń. więc to nie koniecznie musi być alergia. u nas na takie policzki pomagała maść bevita, jest super na takie sprawy, mamy też laticort, ale on za bardzo nie pomagał

Dzieki wszystkim za rady. Narazie znow wrocilam do kapieli w oilatum i odstawilam te wszystkie masci. Smaruje nivea sos i dzisiaj jakby lepiej. Juz sama nie wiem co pomaga co nie bo te dolegliwosci ciagle powracaja. Emolium i oilatum to chyba na tej samej zadadzie dziala? Czy ktores jest lepsze?

poczytaj w necie o balsamie cetaphil md, ja go stosuję i mój 9 m-ny syn, zalecone przez alergologa, koniecznie stosuj kosmetyki z apteki

Gość yyyyyyyyyyy
Moja córeczka ma teraz 2 lata i 7 mies. Od ok 1,5 roku ma czerwone policzki z małymi krostkami. Skóra nie jest tam ani wysuszona ani popękana. Narazie nic nie pomogło. CZekamy aż skończy 3 lata, żeby zrobić jej testy alergiczne. Reszta ciała jest ok, tylko te policzki :/