Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurtney

fanow rocka zapraszam z lublina :)))

Polecane posty

Gość kurtney

Gość kurtney
hej czy ktos interesuje sie rockowa muzyka i nie tylko ale raczej gitarowa to zapraszam :))

Gość a ja ladne wlosy mam
ja nie jestem fanka ale lubie kazda muzyke a o co kaman??

Gość kurtney
a nci tak chcialam pogadac z zkims wiec tak napisalam ale wole ciezka miuzyke hehe ale ejtem tolerancyjna

ja też lubię ciężką muzykę więc o czym chcesz rozmawiać??? słucham

Gość kurtney
aha wiem ze pojecie wzgledne ale jak nie chcecie pisac to nie ..

autorka jest albo dzieckiem albo osobą niedojrzałą. zakłada temat i nie umie sformułować pytania. sorry autorko

Gość cien cienia
Hej:) ja nie jestem jakaś szałową fanką zespoł rockowych i metalowych, ale posłuchac lubie. A wciagnełam sie w to za sprawą mojego chłopaka i i jego kumpli:) I przyznam, ze lubie posłuchać Iron Maiden i Metallici, Blind Guardian i kilku innych też. Aczkolwiek nie pogadam na ten temat bo sie za bardzo nie znam. Ale muzyke cenie i lubię.

Gość kurtney
ok.......to Twoja opinia nie bede sie klocila bo to bez sensu..

dobra to moze ja zadam pytanie. czy uważasz autorko, że gdyby w utworacz doom metal, które zazwyczj są grane w tonacjach molowych, np w przerywnikach muzycznych dodać trochę tonacji durowych. myślę, że efekt byłby lepszy ale czy to dalej będzie doom? a może już coś innego?

Gość kurtney
tak wiem hehe fajnie choc lubie tylko kilka piosenek

Gość kurtney
hmm nie slucham doom metalu po zatym nie jestem muzykiem wiec nie znam sie na nutach gamach itp jestem fanka gitaowej muzyki i nie bede sie z Toba klocic jesli Ci sie cos nie podoba to nie pisz na moim topiku zaloz wlasny :)

to może ile jest zespołów, których piosenek lubisz nie kilka ale większość?

Gość kurtney
wiele ale nie znam sie tonacjahc itp i nie zalozylam topiku aby dyskutowac o gamach ..........

ja też się nie będę, kłócić ale gamy mol i dur między innymi są wydobywane z instrumentów strunowych np gitara. nie tylko w doom metalu. a muzyka gitarowa to taka, gdzie instrumentem PROWADZĄCYM jest gitara. Jakie znasz zespoły, wykonujące taką muzykę i które lubisz najbardziej?

nie dyskutujemy o gamach i tonacjach!!!!!!!!!!! Jesteś fanką muzyki gitarowej i chcesz o tym pogadać więc jakie są Twoje ulubione zespoły i utwory tych zespołów???????

Gość kurtney
uwliebiam nirvane about a grl rapoe me czy heart shaped box sappy toz utworow i uwliebiam ich koncert unplluged :) bardzo lubie alice in chains :) woul rooster itp pearl jam mudhoney, hole the distiilers foo fighters rem the clash the who led zeppelin ac dc pantere babyshambles

Lubię Nirvanę ale ich wcześniejszy album BLEACH, a NEVERMIND też jest dobre. Ale płyta IN UTERO jak dla mnie jest zbyt monotonna, w każdym utworze brzmienie podobne do siebie- jedyne przeróbka utworu z lat 70 heart shaped box jest super w ich wykonaniu brzmi lepiej niz w oryginale. Ale nagrywając koncert w wersji unplugged ich utwory nabrały nowego, delikatnego brzmienia- a to za sprawą wiolonczeli.

Hole nie lubię ponieważ wokalistka "nie ma głosu", nie trzyma frazy a to zaburza kompozycję. Okrpne beztalencie. Foo Fighters- nie lubię bo jak dla mnie "czegoś" w tej muzyce brakuje. Alice in Chains- mój ulubiony, niskie brzmienie, oryginalna barwa głosu wokalisty i chwytające za serce teksty piosenek np get born again REM-ładne, meledyjne, wpadające w ucho piosenki. The Clash i Led Zepelin- klasyka rocka. Też lubię. tylko, że the clash grali muzykę bardziej punkową (a za punkiem nie przepadam) , a zeplini grali blusowo-i ich wolę

pearl jam- czy wiesz, eddie veder rozpoczął karierę solową- polecam jego balladę "society" ac/dc- legenda hard rocka, ale z ich pierwszym wokalistą zespół był lepszy pantera- płaczę, gdyż też to był jeden z moich ulubonych. ale jeden z muzyków nie żyje, został postrzelony

Gość kurtney
tak masza racje co do nirbany bleach jest albumem mniej komercyjmym jest tylpowo punkowy wszask zgrzyt utero jest melodyjny ze schematem delikatnie w zwrotce czat w refrenie co do nwvermind zbyt popowa ale dla mnie cobain jest swietny abyl ale kocham jego wykonanie w most vagina

Gość kurtney
tak znam pantere i slucham masz racje i to na koncercie ale kochana brody dalle nie odmowisz glosu mam racje ?

Gość kurtney
dla mnie oana mam glosisko :)

Bez złośliwości, ale muszę wrzucić swoje 3 grosze, Vedder nagrał po prostu album solo, nie pierwszy raz się tworzy coś na potrzeby soundtracków, choć nigdy nie były to całe albumy, taki projekt poboczny, żadna solowa kariera. Wspomniałyście o Alice in chains, też uważam, że to b. dobry zespół, ich pstatnia płyta pozytywnie mnie zaskoczyła, zakładałam, ze będzie gorzej, ale jest całkiem ok.