Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenoloftaleinna

potrzebuje pomocy!!

Polecane posty

Gość fenoloftaleinna

Hej.. chciałam zapytac czy moze miał ktoś podobną sytuacje.. a mianowicie.. niedawno oddałam krew jako honorowy dawca po raz pierwszy i po tygodniu dostałam list polecony aby zgłosić sie do ponownego pobrania.. bardzo sie boje jechac tam... dzwoniłam niestety nikt mi nic nie chce powiedziec..

Gość gupeek
lepiej pojedz - to najpewniej w celach zdiagnozowania choroby. to moze byc nawet WZW albo HIV tak wiec jedz tam czym predzej

Gość gupeek
w takim przypadku lepsza najstraszniejsza prawda niz zycie w nieswiadomosci... :O

Gość fenoloftaleinna
o matko....

Gość fenoloftaleinna
czy dostał ktos z waas kiedys podobne pismo?

ale przeciez przed pobraniem robi sie chyba jakies badania czy ktos moze byc dawca(czy nie jest chory itd) a Ty piszesz ze ci juz pobrali,nie robili ci zadnych badan wczesniej?a moze ja się myle?

Gość fenoloftaleinna
poszłam do punktu pobrania krwi... nastepnie wzięli próbkę i poszłam na łóżko do pobrania krwi... tylko wywiad był ze mna przeprowadzony

mylisz się nie robią żadnych badań ja oddaje krew poszłam pierwszy raz wzięli swoje bez żadnego słowa robią badania tej krwi a nie osobie

Gość fenoloftaleinna
czy to zarazz musi byc hiv albo wzw??>...

Gość gupeek
ta probka sluzy wylacznie do wstepnego sklasyfikowania, czy krew jest dobrej jakosci. (czy nie ma otluszczonej surowicy itp) badania laboratoryjne (takze na krwi pobranej w ramach tej probki) na przerozne choroby (WZW, HIV, kiła itd..) trwaja dluzej niz kilka minut pomiedzy pobraniem probki, a pobraniem wlasciwej jednostki krwi. dlatego wynik tego badania moze przyjsc dopiero po kilku tygodniach (moze tez zajsc potrzeba zweryfikowania wyniku i mysle ze tu to nastapilo)

wiem ze nie robia zadnych badan osobie,chodziło mi o to ze biora próbke krwi,badają,a jesli jest w porzadku to osoba moze byc dawcą,a założycielka topika pisała ze juz oddała krew jako dawca

Gość fenoloftaleinna
w wywiadzie ze mna przeprowadzonym mowiłam ze mam akurat miesiaczke i to dopiero 2 dzien ale pani lekarka powiedziała ze moge isc ze nie ma zadnych przeciwskazan... czy moze to miec jakis wpływ na ten list?

dziwne to :O Ja oddaje od lat. A co dokładnie tam pisze? Może poprostu pisze że byłoby fajnie jakbyś za 3 miesiące zgłosiła się do normalnego oddania drugi raz.

Gość sdfsdfasdf
ja krew oddawałem ale nic takiego mnie nie spotkało ani nie słyszałem o takim przypadku. nie chcę straszyć ale pewnie coś znaleźli :( jedź jak najprędzej !!!

Gość fenoloftaleinna
(...) wyniki przeprowadzonych badan wskazuja na koniecznosc powtorzenia ich. w zwiazku z tym prosimy nie oddawac krwi do czasu przeprowadzenia badan specjalistycznych zgłaszamy sie z prosba o zgłoszenie sie do RCKiK... taki list dostalam

Gość sdfsdfasdf
raczej nie napiszą prosto z mostu "znaleźliśmy robaka"

Gość jjjjjhhjj
Mój szwagier dostał podobny list, okazało się, że to coś z wątrobą, z wirusami...nie pamiętam dokładnie co, więc nie będę pisać głupot. Na szczęście, wcześnie wykryte, jest leczone. A mojemu bratu "tylko" anemię wykryli... Jedź jak najszybciej, może to nic poważnego, a lepiej wiedzieć.

Gość fenoloftaleinna
boże... chyba wole nie wiedziec co mi jest...

Gość mr.FILOZOf
takie pierdolicie glupoty na tym forum ze glowa boli.robi sie badania przed tym ja pobiera sie krew a jeslio ci nie robiony to bylo jakies nielegalne pobieranie

mr.Filozof nie gadaj głupot. Przed oddaniem sprawdzają poziom hemoglobiny, z palca albo co 3 raz z żyły. Po oddaniu krew badana jest dokłanie. Ten list wygląda nieładnie :O Lepiej zgłoś się szybko.

Gość jjjjjhhjj
Mr. Filozof, to ty pier**** oddawałam krew, to wiem jak to wygląda. Ciemniaku, niby jak mieliby w punkcie krwiodawstwa od razu zrobić badani, np. wirusologiczne? Ani czasu, ani środków nie ma na to. Robią tylko wstępne badania, np OB. A ty, fenoloftaleina, też piep***. Lepiej nie wiedzieć??? A nie lepiej ewentualnie leczyć? Zresztą, pomyśl sama jakie mogą zagrożenia, czy np były okazje zarazić się wirusem?

Gość fenoloftaleinna
nie pie**e.. ale jestem dosc młoda... i nie chce by sie okazało ze mam hiv wzw itd... strach przemawia przezemnie ale to chyba normalne...

Gość gupeek
kobito pisałem Ci w 2 poscie - w takich przypadkach najgorsza prawda lepsza niz niewiedza. to, ze nie bedziesz wiedziala, co Ci jest w niczym Ci nie pomoze - wrecz przeciwnie. jesli faktycznie to jakis powazny wirus - bedziesz stwarzala zagrozenie dla swoich najblizszych oraz - z powodu niepodjecia leczenia - dla siebie. jesli natomiast okaze sie ze po powtornym badaniu wynik definitywnie wykluczy mozliwosc zakazenia - zaoszczedzisz tym sobie mase nerwow. glowa do gory i w najblizszym mozliwym terminie jedz powtorzyc to badanie!