Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hola hopla

Slub katoliczki w cerkwi prawoslawnej...

Polecane posty

Gość hola hopla

Witam! Jestem katoliczka a moj narzeczony prawoslawny, chcielibysmy wziac slub w cerkwi. Ani ja ani narzeczony nie chcemy zmieniac naszych wiar... Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Czy slub bedzie wazny takze w kosciele? Co trzeba zrobic aby tak bylo> prosze o rady

Gość Będzie spokojnie ważny
Prawosławie jest doktrynalnie najbardziej zbliżone ze wszystkich odłamów chrześcijaństwa do katolicyzmu, a obie religie łączy wiele wspólnych umów. Nie będziesz miała żadnego problemu ze ślubem. Najlepiej zrobisz, jeśli spytasz o to na jakimś forum dla chrześcijan, prawosławnych, albo katolików 🖐️

Gość hola hopla
Bardzo dziekuje za odpowiedz! Mysle jednak ze najwiarygodniejsze info znajde u mojego proboszcza... Moze jeszcze ktos miala podobna sytuacje?

Gość wpierdalam płata śledziowego z
cebulą

Gość hola hopla
ty daj troche a nie sam-a wpier....

Gość SanSanSan
ja ostatnio bylam na slubie, z tym ze kuzyn yl prawoslawny-jest tez chrzestnym mojego sunka (jestem katoliczka) a ona byla katoliczka slub w kosciele, on nie przyjal komunii-tez nie przeszedl na katolicyzm ogolnie wszystko bylo "normalnie" mysle ze nie bedziesz miala problemow

Gość hopa hopla
Dzieki za odpowiedz! No wlasnie slyszalam ze nie wolno przyjmowac komuni w "nieswoim kosciele"