Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryniu2

Dziewczyny z Poznania ile płacicie za nianie?Czy 1400zł to obecnie dużo?

Polecane posty

chodzi mi o niankę pełnotetatową 8h dziennie i czy prócz opieki nad dzieckiem jeszcze coś robi? Dziś była u mnie fajna babka z polecenia, super referencje,ale chce 1400zł w tym: opieka, sprzątanie i gotowanie dla dziecka. Czy uważacie,że to dużo?

gorzka to fakt bo przy pierwszym dziecku ciężko było kogoś znaleźć i też były z nimi sensacje. Ale ta kobieta kurde normalnie złoto, takiej ze świecą szukąć. U mojej znajomej była 2 lata,ale daje małą do przedszkola,więc z ubolewaniem rezygnuje taka jest podobno fajna. U innych była 6 lat. Wychowałą im dwójkę dzieci i wystawili jej świetne referencje. Już się kontaktowałam z tą rodziną i potwierdzili,że jest ok.

Gość jezeli jzeli
nie boisz się dać dziecko niance ? Przy okazji radze zainstalowac kamery , a na początek zostawiac włączony dyktafon

Gość akurat sama nie mam niani
ale nianią jest teściowa mojej siostry, pani na emeryturze (wcześniej pracowała w przedszkolu i musże przyznać, zę jest świetna - dziecko, którym ostatnio się opiekowała śpiewało piosenki, tanczyło, mówiło wierszyki i kochało ciocię) - rodzice płacili 1300 zł i dowozili dziecko do Niej do domu - nawet jak wyprowdziła się do Borówca (okolice P-nia) teraz ma nowe dziecko - tamto wyjechalo z rodzicami za granicę i stawka jest ta sama

nic nie muszę zostawiać i włączać bo będę pracowała w domu,ale mam takie zajęcie,że nie mogę się zajmować jednocześnie dzieckiem bo cała jestem ciągle w farbach. Zależy mi na tym,aby ktoś w tym czasie zajął się małym. Tylko,czy to nie dużo?

aha - koleżanka - osiedle na ratajach - płaci niani1600 zł, opieka 9 godz, czasem ugotowanie czegoś dla dziecka, zazwyczaj tylko podgrzanie

jeśli Cię stac to nie wahaj się - tym bardziej jeśli nania ma takie referencje, cięzko będzieznaleźć nianię za niższą stawkę

Gość jezeli jzeli
kurcze drogie te nianie u was , no ale to w sumie pełny etat Niezłe muszą byc w waszym regionie pensje

Gość liniuyt
Prosze Cie ja place niani 2000zl i tez mieszkam w poznaniu Zajmuje sie dzieckiem i nic wiecej nie robi

Gość przepraszam ale co to znaczy
za dużo ? Ja w Krakowie płacę 2,5 , jeśli masz pewną osobę to warto zapłacic więcej i miec święty spokój

no ta moja to koleżanka mówiła,że codziennie podłogi w całym domu jej zmywała. gotowała dla dziecka normalnie od podstaw. Nauczyła małą samodzielnego sprzątania pokoju także za każdym razem jak wracała z pracy małej pokój na błysk,a to się rzadko zdarza bo niania starszego syna zawsze zostawia syf po zabawie i się zwija,ale ona ma 24 lata,a ta do małego ma 60. Do tego długo jest z dzieciakami poza domem. Jeździ z nimi na place zabaw itd. Podobno nawet w kościele są jakieś godzinne zajęcia dla dzieci i je zabiera. Starszym tem może się zająć i nie będę dopłacać,a jak będziemy z mężem chcieli iść na balety to może zostać nockę w cenie.

to przepraszam nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz??????????za pomoc domową zapłacisz więcej.... a ta kobieta to swoją droga miala się dzieckiem zajmować...

Gość gykll
no to za taka nianie warto zaplacic te 1400zl, a jak wiemy majatek to nie jest, szczegolnie w tak drogim miescie jak Poznan.

Gość taka mamas
U mnie niania a mieszkam w szczecinie to koszt 3000 tys zl

ja wiem,ale nie mam orientacji w cenie bo zatrzymałam się na 800zł i myślałam,że tyle jest ok. i mam się nad czym zastanawiać bo mam jeszcze syna w wieku przedszkolnym i tam płacę 700zł za przedszkole. wiem,że na starcie nie będę dużo zarabiać dlatego się zastanawiam. bo przez 4 miesiące zamkniętego biznesu paru klientów na pewno zrezygnowało:( jestem realistką,dlatego mi ciężko podjąć decyzję.

Gość fgfgfthg
dyktafon czy kamery co prawda nie legalne ale to bardzo ważne żebyś jednak to zrobiła. Czemu? Moja bardzo bliska znajoma jest nianią, pracodawcy chwalą ją pod niebiosą i są przeszczęśliwi iż trafili na taką cudowną nianię (nie oni pierwsi). Jednak kiedy rodzicę znikają z pola widzenia krzyczy na dziecko, jest dla niego wredna, nie potrafi byc stanowcza tylko albo na wszystko pozwala albo rzuca sie byle o pierdole. dlugo by opisywac ale to czego sie naogladalam jest TRAGEDIA. moje uwagi nie pomagaja.. na poczatku jest oczywiscie milutka- dziecko musi sie do niej przekonac.. ale po tym czasie zaczyna byc tragiczna nianka!! ale potrafi stqarzac pozory.. takze na poczatku dyktafon+kamerka, ale po jakims czasie kiedy dziecko sie juz jako tako przywiaze ROWNIEZ!! nie wyobrazam sobie zostawic dziecka z kimkolwiek bez sprawdzania co jakis czas czy jest wszystko dobrze.. za duzo sie naogladalam jaka ona potrafi byc dla dziecka, a jak genialnie udawac przy rodzicach. nie mowie ze Twoja niania jest taka sama ale uwazaj..

Gość karolla23
Wiecie moze, gdzie w Poznaniu mozna znalezc jakies ogloszenia rodzin szukajacych nianie lub zamiescic swoje ogloszenie?

ale ja nie będę znikać z pola widzenia bo będę pracować w domu.

Gość karolla23
fgfgfthg, nie masz prawa naruszac czyjejsc prywatnosci bez jego wiedzy!! Niania tez moglaby zostawic kamere, bo np. chcialaby wiedziec czy rodzice nie znecaja sie nad dzieckiem. Przez takich ludzi jak ty odechciewa mi sie takiej pracy, bo mimo iz nie mam co do ukrycia, to nie wyobrazam sobie, abym nie mogla np. przebrac sie w pokoju, bo akurat tam moze byc kamera:O:O

Gość fgfgfthg
przecież zaczęłam mój post od tego, że wiem ,że nie mam do tego rpawa :) wytłumaczyłam tylko dlaczego nie wyobrażam sobie kiedyś oddać mojego dziecka komukolwiek obcemu po tym czego się naoglądałam :) a niania nie będzie się u mnie przebierać więc spokojnie :D nago oglądać jej nie będę.. zresztą nie mam jeszcze nawet dziec iwięc spokojnie ;-) za bardzo zależy mi na tym aby moje dziecko miało kiedyś dobrą opiekę i nie będzie mnie wtedy obchodziło czy łamię prawo- o czym niania w końcu się nie dowie .. wolę złamać prawo niż daćgnębić moje dziecko!!

Gość fgfgfthg
rozuemiem ,że jesteś dobrą nianią. Ale uwierz-nie każda która udaję taką przed rodzicami i wszelkimi innymi osobami jest taka naprawdę.. żal mi takich dzieci ale całego świata nie naprawię.. mogę rtylko kiedyś zadbać o to aby moje dziecko było pod odpowiednią opieką.

Gość karolla23
Teraz juz wiem, ze jak zaczne prace, to musze dokladnie obejsc dom/mieszkanie i przyjrzec sie przedmiotom wystawionym na wierzchu🖐️

Gość fgfgfthg
zrób to ;) chociaż myślę, że jeśli rodzice się postarają to i tak niczego nie zauważysz.. chociaż wydaje mi się że jeszcze jest zbyt wielu naiwnych rodziców którzy wierzą w opinie o swoich cudownych z pozoru nianiach :).. dlatego żadnego sprawdzenia niani z ich str w taki skrajny sposób niema.. ale to już ich sprawa :)

Gość a chciałabyś robić to wszystko
co ta niania za 1400zł? kobieto, przecież to jak za darmo za 1400zł pracując na pełen etat i nie mając odprowadzanych składek, bo tak przecież będzie pracować ta opiekunka, to ja co najwyżej mogłabym pilnować żeby dziecku nic się nie stało co to jest 1400zł w dzisiejszych czasach za pełen etat?:O

ja chce tylko opieki nad dzieckiem a nie sprzatania. nikt jej o to nie prosi,dlatego pytam,czy sa tansze?czy ona sobie to liczy w cene?

ryniu, a jaka masz pracę w tym domu? Zaciekawiłaś mnie tymi farbami....

a co do kamer i dyktafonow to uwazam,ze to jest chore. troche zaufania do ludzi...... mialam taka co nagrywala potem wszystkich i teraz zle skonczyla.

jestem stylistka mebli i dekoratorem wnetrz.