Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

True_Story

wydruk zdjęć na zamienniku

Polecane posty

Zastanawiam się czy można drukować zdjęcia na zamiennikach? Oryginalny tusz mi się skończył, zamówiłam w internecie nowy i drukuje w porządku, nie ma różnicy. Ale nie wiem jak ze zdjęciami. Nie chcę testować bo kończy mi się papier fotograficzny a muszę kilka wydrukować. Myślicie że będzie ok?

Ja drukowałem zdjęcia na zamienniku, ale były to zdjęcia z czasów II wojny światowej, więc ciężko mi powiedzieć. Jakość wydruku była taka sama jak przy oryginalnym tonerze, no ale Tobie pewnie chodzi o kolor.

Zazwyczaj jakość wydruku zdjęć na zamiennikach jest niższa niestety. Ale to też zależy jakiej jakości masz zamiennik. Bo może się okazać, że różnicy nie będzie wcale widać (jeśli masz coś z droższych zamienników, a nie tych najtańszych z allegro). Ale myślę, że tak czy inaczej na papierze fotograficznym może być widać różnicę na niekorzyść zamiennika.

To zależy jakie zamienniki się wybiera, te z doktortusz.pl są naprwdę dobre jakości. kogo teraz tak anprawdę stac na oryfginalne tusze? Mnie na przykąłd nie,ale jakoś nie cierpię z tego powodu. zamienniki mogą być równie dobre

Gość lylis
Możesz drukować tylko faktycznie tak jak Ci 'kumabik' poleca na dobrych zamiennikach (tez sprawdziłam ten sklep) - skoro ona/on już to sprawdził/a to może warto skorzystać z tej strony bo faktycznie nie fajnie jak ostatnie kartki papieru fotograficznego stracisz...

No tak ja też tam zamawiam i nie narzekam na jakość zamienników. Ale ja drukuję na zwykłym papierze i te wydruki rzeczywiście są bardzo dobre. Nie wiem natomiast jak by to wyglądało na fotograficznym papierze. Pewnie też będzie dobrze, ale pewności nie mam.

Gość gość
lepsza jakosc bedziesz miala jak wydrukujesz na normalnym. jesli juz nie masz to idz do drukarni, np w www.formatdruk.eu/ maja ciekawa oferte:)

Gość gość
Ja drukuję w drukarni http://www.grafixbis.pl/, bo nie mam swojej drukarki w domu. Ale planuję kupić jakąś niedrogą laserówkę w przyszłości, bo coraz więcej tych wydruków jest potrzebnych.

Gość gość
Zamienniki powinny być tak samo wydajne jak oryginały. Ja kupuję zawsze w http://www.grafixbis.com.pl/ i jeszcze się nie zawiodłam i nigdy nie rozczarowałam. Więc polecam.

Gość gość
gość 2016.02.24 lepsza jakosc bedziesz miala jak wydrukujesz na normalnym. jesli juz nie masz to idz do drukarni, np wwww.formatdruk.eu/ maja ciekawa oferteusmiech.gif Zgadzam sie z przedmowca! Przeciez mozesz takie zdjecie wydrukoawac w drukarni.

Gość gość
Bardzo dobrej jakości zamienniki mają w centrumpapieru.pl, jest to marka imprime a z tego co ostatnio widziałam mają też papiery fotograficzne więc może upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu :)

Gość gość
No właśnie ostatnio kupowałam u nich zamienniki imprime i jestem zadowolona :) Więc tez polecam, co do papierów fotograficznych to się nie wypowiadam bo nie wiem ale zamienniki polecam :)