Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie mi pomóc komuś

Straszny życiowy problem

Polecane posty

Kobieta z 2 dzieci ma ogromny problem. Mieszka w domu jednorodzinnym z mężem i teściową. Dom jest jej i męża (zadłużeni są na ok.250 tys.) Teściowa jest fatalna, ciąga ich po sądach i wyłudza kasę, zgrywa prześladowaną :-O a mąż tej kobiety strasznie pije, przepija całą kasę i niedługo pewnie straci robotę, bo nawet do niej nie dojeżdża tylko gdzieś się szlaja. Ta kobieta nie ma nikogo kto mógłby jej pomóc. Co jej doradzić jak pokierować, jak pomóć? Ona już raczej się poddała totalnie, bo nie ma wsparcia, jest załamana i nie mysli racjonalnie. Pomóżcie mi coś wymyśleć, proszę

Gość zglos na
niebieska linie albo niech SIE ROZWIEDZIE Z DEBILEM!

u mnie jest tak podobnie z tym że nie są zadłużeni na tyle,ale tak się ciągnie i nic nie poradzę(ja już się wyprowadziłam),ojciec musi przestać chlać i wziąć się do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja mówiłam też o rozwodzie, ale ona się boi cokolwiek zrobić, boi się rozwieźć, no i nie wie gdzie się wynieść z dziećmi, to nastolatki, z którymi też nie jest łatwo

czy jak by się rozwiedli to sąd może nakazac męzowi oddanie żonie połowy wartości domu? Bo jak ona z tymi dziećmi ma się wynieść i żyć normalnie skoro nie ma ani grosza (sama pracuje i utrzymuje calutki dom, wszystko na jej głowie)

Gość bogabo
Słuchaj! Ważna w tym przypadku jest rozdzielność majątkowa. To po pierwsze. Jednocześnie niech się uda di Ośrodka Pomocy Społecznej i opowie o problemie alkoholowym swojego męża. Uzyska tam pomoc i wsparcie. Jeśli trafi na sumiennego pracownika socjalnego to on naprawdę może jej bardzo pomóc i podpowiedzieć.

dziękuję. a rozdzielność majątkową można zrobić w czasie trwania małżeństwa? jak się za to zabrać? iść do urzędu? do sądu? mąż musi wyrazić zgodę?