Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakaka 1234

Jak spędzacie czas z 2 miesięcznym dzieckiem ?

Polecane posty

Gość kakakaka 1234

Co robicie przez cały dzień z waszymi maluszkami?Mój synek jest bardzo nadpobudliwy i strasznie mało śpi, w ciągu dnia ok.2h a w nocy ok.6h i jest marudny i wiele płacze i tak się zastanawiam co można z takim maluszkiem robić przez cały dzień prócz dbania,karmienia,spacerowania,lekkich ćwiczeń... Jak wy spędzacie dzieŃ ???

Gość mój juz po górach łazi
i dziewczynę ma od dwóch tygodni:D

Ja ze swoim synem rozmawiałem jak był w wieku Twojego dziecka. Pokazywałem mu zabawki, mówiłem do niego, czytałem książeczki, słuchaliśmy kołysanek, odpoczywaliśmy razem na łóżku... miał już dawno grzechotki, więc mu grzechotałem nad główką a on z ciekawością się przyglądał :)

Gość kakakaka 1234
też wiele do niego mówię,i czytam ale to go upokaja tylko na chwilkę,szybko się nudzi... puszczam kołysanki ale zbytnio się w nie nie wsłuchuje, a od przedmiotów martwych bardziej woli skupiać wzrok na ludziach,a że cały dzień ma tylko mnie na oku to i to pewnie szybko mu się nudzi... Kiedy z dzieckiem jest już większy kontakt ? Kiedy staje się bardziej świadomy?

Moja starsza córeczka jak była malutka była bardzo spokojna,także ciezko mi coś doradzić.A co robiłam z nią ? Wszystko. Jeśli Twój synek jest taki marudny,to może powinnaś nosic go w chuście ? Bedziesz miała Małego przy sobie a i wszystko zrobić bedziesz mogła . A może jakieś nosidełko ? Tylko takie,żeby mógł być w pozycji półleżącej lub leżącej ? Powiem Ci,że mojej siostry synek była taki marudny i chusta rozwiązała wszystkie sprawy,bo mały po prostu potrzebował,żeby przy nim cały czas być.A jak masz go w chuście to czuje Twoją obecnośc i Twój zapch i może bedzie spokojniejszy ? To tylko tyle co mogę Ci poradzić,bo jak pisałam moja starsza óreczka byłą b. grzeczna,a ta młodsze (teraz 1,5 tygodnia ma ) tylko je i śpi ;) Pozdrawiam ;)

Nasz mały jak miał już 1,5 miesiąca to zaczął gaworzyć, więc dość wcześnie można było się z nim "dogadać". Ogólnie właśnie uwielbiał, kiedy się do niego mówiło, więc ja już nie doradzę :) Powodzenia.

Gość saleminka8
ja pokazywałam rózne zabawki,różne wzory itp.gadałam,śpiewałam,nazywałam części ciała po imieniu,a on przesłodko sie śmiał :)