Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie to

Problem z pochwa po porodzie?

Polecane posty

Gość ciekawi mnie to

jak to w zasadzie jest z ta pochwa po porodzie, sa problemy czy nie? Na wszystkie moje kolezanki, ktore juz rodzily tylko jedna ma taki problem, a i tak dowiedzialam sie o tym przypadkowo. Ja rozumiem ze to temat dosc wstydliwy, ale mysle ze tu gdzie jestesmy anonimowe mozna o tym pogadac. Rozmawialam tez o tym z mama, ktora stwierdzila ze po pierwszym porodzie roznicy nie bylo, ale juz po kolejnym tak. Wszystkie moje kolezanki sa po urodzeniu jednego dziecka i wszystkie (oprocz jednej o ktorej wspomnialam) twierdza ze jest ok. Ciekawi mnie wiec czy naprawde takie problemy to cos sporadycznego? Czy moze temat tabu?

Moja przyszła żona narzeka, że się zmieniła bardzo. Jest 4 miesiące po porodzie. Ja ujmę to tak: wejście zrobiło się troszkę luźniejsze, ale dalej jest jak najbardziej normalna, taka jak przed porodem :) A seks jest dużo lepszy niż przed porodem czy w czasie ciąży. Ot, takie zdanie faceta ;P

Gość ciekawi mnie to
dzieki za wypowiedz. Zdanie faceta w tym temacie jest wazne:)

Gość asddasdasd
Generalnie większość tutaj kobiet po porodzie ma ciasną.. Również ja.

Gość generalnie to forum
jest obiektywne jak cholera :P

Gość pytająca mamusia
u mnie brak różnicy, a może i lepiej patrząc na błogie zadowolenie mojego faceta :P

ciekawi mnie to - proszę bardzo :) Nie wiem jak tam inne ale właśnie jeszcze nigdy się nie spotkałem z opinią, że są problemy tej natury :) Mówię o moich znajomych ;P

Gość wiecie co juz nie pierniczcie
ze po porodzie naturalnym macie ciasniejszą!!!! po cc moze tak

Gość bryndal0000
moja zonka tez jest normalna, taka jak przed porodem, moze 3milimetry luzniejsza, ale seks jest super, wiec czy to ma znaczenie?

Gość generalnie to forum
Wejdz na forum dla facetow, to sie raptem okaże że polowa kobiet po porodzie ma luzy na panewkach :P TUtaj tylko wazelina sie leje i nic wiecej, ot i tyle.

Gość zalezy co masz na mysli
o jakie problemy Ci chodzi. Mnie strasznie bolało (miałam cięte krocze). Szfy bolały mnie tak potwornie, że nie miałam ochoty na zbliżenia. Na szczęscie po wielu próbach w męczarniach( moich oczywiście) wszystko wróciło do normy

Hahahaha :P A dlaczego np ja miałbym tutaj się komuś podlizywać? Bo nie wiem ;P Mówię jak jest u mojej kobiety i co znajomi opowiadali i tyle.

O właśnie, jeśli chodzi o ból to my musieliśmy czekać 2 miesiące, nawet ponad, bo ją bolało. Też była nacinana i trochę sama pękła. I tak jestem z niej dumny, dzielnie to zniosła :)

Gość tatataaaaaaa srata tata
Znajomy znajomej, co ma znajomego, opowiadal ze koleżance jego siostry zaszyli cipe na 4 spusty.

Gość smiać sie mi chce z was
no co wy mowicie z epo porodzie naturalnym jestescie ciasniejsze? no wezcie już tak nie klamcie

A ja jestem facetem i co, kłamię? No kurde, a po co miałbym to robić niby? Moja kobietka wchodziła na forum jak była w ciąży, teraz nie ma na to ochoty, więc i tak nie przeczyta jak ją chwalę :P

Gość ciekawi mnie to
Problemy jakie mialam na mysli to nie tylko zwiazane z seksem, ale rowniez zdrowotne. Slyszy sie w koncu o roznych rzeczach, ale tak naprawde to tylko takie plotki, bo powaznie nikt o tym nie rozmawia. A ja chcialabym wiedziec jak jest bo nie wiem na jaki porod sie zdecydowac:) Dlatego zalezalo mi na konkretnych opiniach

Jestes facetem i masz pękniętego jeża miedzy nogami... Czernobyl robi swoje.

Gość do adas
ty chyba boisz sie przyznać ze twoja zona ma cipe jak wiadro

Tutaj tez nikt ci powaznie nie powie :D

Gość ciekawi mnie to
nikt tu nie pisal ze pochwa po porodzie jest ciasniejsza (w takie bzdury bym nie uwierzyla) tylko ze seks lepszy, a to pewna roznica;)

Gość helloooooooo
a od kiedy to mozna wybierać jak sie chce rodzić ? rozumiem jak ktoś wskazanie ma to musi mieć cc ale o tym ze daja wybierac mozliwosc wybrania porodu pierwszy raz słyszę

"nikt tu nie pisal ze pochwa po porodzie jest ciasniejsza" 1/3 jak nie polowa tak wlasnie twierdzi :D moze nie w tym wątku ale tak jest :D

:) My wybraliśmy naturalny tylko dlatego, że moja boi się panicznie wszelkich operacji i zabiegów. A do tego chciała, żebym przy niej był. Nie było jej łatwo, ale jakoś to przeszła. Powiem Ci, że krwawiła po porodzie 7 tygodni, bolało ją strasznie i czuła straszny dyskomfort przy wizytach w toalecie. Czasem wychodziła dosłownie ze łzami w oczach, ale dała radę i już dawno jest ok. Coś ostatnio mi po seksie powiedziała, że trochę boli ją miejsce po szwach...

Gość tiru riru
Hej wszystkim. Mam koleżankę która powiedziała ze u niej sie wszytsko barzoo zmieniło, ze seks nie jest taki sam. Natomiast reszta znajomych miała cesarke. A jeśli chodzi o nacinanie krocza, moją mame bardzo źle zszyli i do dziś ma dyskomfort.

"helloooooooo" a o kopercie z wkładką slychałaś czy tez nie hahahahahah

Gość helloooooooo
no tak jak sie zaplaci to wszystko mozna

Jak sie zaplaci to nawet zszyją na kokardkę i wstawią nową błonę hheheheh

Gość ciekawi mnie to
Mozna wybrac jak chce sie rodzic to zaden problem. Tym bardziej w prywatnych klinikach:)