Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelaSSSko

ZA WYSOKIE ŻELAZO W CIĄŻY. MIAŁA KTÓRAŚ Z WAS?

Polecane posty

Gość żelaSSSko

co może oznaczać i z jakiego powodu może być za wysokie? wydawało mi się, że w ciąży, to może być, ale poniżej normy

Gość aasdddffrfggg
Nadmiar żelaza w organizmie może prowadzić do zatrucia, którego objawami są wymioty, biegunka i uszkodzenie jelit. Nadmierne zapasy tego pierwiastka w ustroju powstają wtedy, gdy osoba leczona jest zbyt długo lub zbyt dużymi dawkami żelaza podawanymi pozajelitowo, często otrzymuje przetoczenia krwi lub cierpi na przewlekły alkoholizm. Istnieje również rzadka choroba wywołana nadmiarem żelaza zwana hemochromatozą, która jest schorzeniem wrodzonym, ale poddaje się leczeniu. Dlatego leczenie żelazem należy zawsze kontynuować pod ścisłym nadzorem swojego lekarza.

Gość żelaSSSko
To wszystko też wyczytałam w necie, ale ma się nijak do mojej sytuacji;) Może ktoś wie coś więcej? Może jest tutaj ktoś kto był w podobnej sytuacji?

ja tak miałam w pierwszej ciazy.Łykałam prenatal i gin powiedział ze to od tego i kazał łykać co drugi dzień.

Gość żelaSSSko
Dzięki za odpowiedź:) A dużo miałaś za wysokie? Pamiętasz może jak lekarz tłumaczył taki stan? to tylko od suplementu diety (Prenatalu, ja akurat biorę Feminatal)) może być? I czy poza tym morfologię miałaś ok?

Gość a ty jak wysokie
masz to zelazo??

Gość za duzo lykasz witamin
przerwij witaminy :) jak zdrowo sie odzywiasz i masz dobra przemiane materii wszelkie witaminy sa zbedne, wrecz szkodza tak jak widac to na zelazie u ciebie

Gość nikarahuła
zelazo helatowe pomaga szybko przywrócić odpowiedni poziom żelaza, ja przyjmowałam chelaferr