Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana\\\\\\\\\\\\

przydział mieszkaniowy

Polecane posty

Witam was bardzo serdecznie.mam pytanie takie jak,babcia ma kopie przydziału mieszkniowego i na tą kopie nie moze nikogo wymeldowac ani zameldowac z mieszknia.w zadnym urzedzie nie maja orginału,co moge zrobic ,gdzie isc?chciala babcia zameldowac opiekunke i nie moze bo kopia musi byc potwierdzona zgodnoscią z orginełem.gdzie mam sie udac??

Gość Wolvfram
a czynsz komu płaci ?

administracji

Ale oni nie mają,dostałam dzis zaswiadczenie takie jak Biuro Obsługi mieszkancow informuje ze nie posiada orginalu umowy najmu lokalu miszkalnego

Gość jaijeszczerazja
na tej kopii jest chyba w lewym górnym rogu pieczątka instytucji, która przydzieliła lokal. A pod decyzją nazwisko i stanowisko osoby, która ten dokument podpisywała. Do tej instytucji należy wystąpić z podaniem o wydanie duplikatu decyzji o przydziale mieszkania. Albo poprosić o potwierdzenie zgodności kopii z oryginałem.

oczywiscie ze widnieje,poszlam tam oni kieruja mnie do innego urzedu,to bylo wystawione w 1996roku i zaginoł im orginal,wiec nie moga potwierdzic zgodnosci,nie wiem jak babcia ma zameldowac opiekunke

Gość Wolvfram
czyli administracja pobiera czynsz, rozumiem że mieszkanie jest kwaterunkowe albo służbowe a czy w Gminie wydział meldunkowy może coś zaproponować ? kopie potwierdzić jako zgodną z oryginałem to chyba tylko w Gminie mogą potwierdzić :)

ja juz sie sama pogubiłam.nie wiem co oznacza komunalne jak to a nie wiem co spółdzielcze:(kazdy urząd zgania na siebie,babcia od roku 1996 dostala kopie i tak ma do tej pory o czym nie wiedziliesmy

Gość ktośtoś
Komunalne to znaczy, że przyznane przez Urząd Miasta lub Urząd Gminy. Dostaja je przeważnie osoby w trudnej sytuacji materialnej i życiowej, których nie stać na zakup czy wynajmowanie. Spółdzielcze - otrzymane po zgromadzeniu odpowiedniego wkładu w Spółdzielni Mieszkaniowej.