Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana proszę o pomoc

Tarczyca a ciąza

Polecane posty

Mam do Was pytanie , Wiem ,że jak ma sę kłopoty z tarczycą to należy najpierw ją wyleczyć a poźniej starać się o dzidziusa. Powiedzcie mi czy jak ja mam TSH 5,6 przy normie do 4 to jakby zaszła teraz w ciąże to była by ona zagrożona?

????

Gość a ja mam prawie 30stke
ja mam nadczynnosc, biore tabletki i mam zakaz ciazy przez nastepny rok lub dwa. ale dla mnie to nie problem bo nie chce dzieci lepiej spytaj lekarza bo moze ci sie to odbic na zdrowiu

a ja mam niedoczynnosc ;/

a wizyte mam dopiero za 3 tyg.

i co chcesz zajsc w ciaze bo nie wytrzymasz 3 tyg do wizyty? nie rozumiem

dobra masz informacje i trzymaj nogi razem bo nic dobrego z tego nie wyjdzie Jeśli kobieta w ciąży ma objawy kliniczne niedoczynności i nie jest leczona, szansa na urodzenie zdrowego dziecka jest mała. Natomiast gdy niedoczynność jest wyrównana (prawidłowe stężenie hormonów, ustąpienie objawów), wtedy dziecko najczęściej rodzi się zdrowe. Wrodzona niedoczynność może wystąpić także u dziecka, którego matka nie miała z tarczycą żadnych problemów. Nieleczona może prowadzić do umysłowego i fi zycznego niedorozwoju. Obecnie w Polsce u każdego noworodka w 4.5. dniu życia wykonuje się oznaczenie hormonu TSH (w tym celu dziecku pobiera się krew z pięty). Pozwala to na wczesne wykrycie i odpowiednie leczenie niedoczynności, które w większości wypadków zapewnia prawidłowy rozwój dziecka.

nie chodzi o to ! Poprostu planuję załozene rodziny w lipcu i z ciekawosci pytam moze ktos se w tym orientuje

no to przeciez napisalam prawda? rozumiem ze twoj organizm na hop siup wyprodukuje idealne jajeczko ktore sie zaplodni z sukcesem w lipcu bo tak planujesz :) skoro planujesz w lipcu to masz mnostwo czasu zeby zapytac lekarza o fachowa porade

Gość zmartwiona siostraa
Witam, moja siostra kilka dni temu dowiedziala sie ze jest w 2 miesiacu ciazy, w tym samym czasie okazalo sie że chorowala na niedoczynnośc tarczycy. Nie miala o tym pojęcia, bo nie miala zadnych objawow. Ginekolog do ktorego chodzila nigdy nie zasugerowala takich badan. Siostra jest juz pod opieka lekarza, jutro ma wizyte u enodkrynologa-ginekologa, ale mam pytanie bo to juz 2 miesiac , czy dziecku moze cos byc , czy jest szansa ze jednak urodzi sie zdrowe ???

Gość do ko..cos tam

Gość co do haszyszy
d