Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie malolata

Kto się zna na laptopach i mi doradzi?

Polecane posty

Gość taka sobie malolata

Chcę kupić laptop jako drugi komputer. Myślałam nad netbookami ale trochę zniechęca mnie mały monitorek. Laptop używam w celach słuchania muzyki, oglądania filmów i takich raczej podstawowych zabiegów komputerowych. Jaki mi polecacie? Tylko nie za drogi!! Oglądałam ten: http://allegro.pl/item1028414357_super_okazja_laptop_asus_k50c_c220_2gb_250gb_led.html

Gość taka sobie malolata
up

Dell, HP, Toshiba. Niżej nie warto.

Gość asdasdaf
Asusy są bardzo dobre. Ja mam białego netbooka bo czarne bardzo mi się nie podobają :) Mam jeden duży laptop i netbooka 11 cali.

Gość taka sobie malolata
A jakiego masdz tego laptopa? Bo chce porówbnac sobie kilka i na allegro jakiś tanszy a dobry kupic!

szczerze to jeśli niepotrzebny ci mobilny komp to o wile lepiej kupić PC a nie laptopa

Gość taka sobie malolata
PC mam dobrego i dość nowego ale potrzebny mi laptop jak wyjeżdżam na wakacji i jako pomoc naukowa w czasie przygotowan do matury :D

Gość asdasdaf
http://www.allegro.pl/item1028529510_asus_eeepc_1005pe_n450_250_1024_w7s_11h_rozowy.html Podobny do tego, choć to troche starszy model. Nie zgodzę się z tym, że lepiej mieć stacjonarny komputer. Ja pierwszego laptopa kupiłam prawie 3 lata temu i od razu zrezgynowałam z PC, mimo iż nie ruszałam się z laptopem poza obręb mieszkania. Dużo fajniej jest posiedzieć z kompem na kolanach i w tym pokoju, w którym akurat chcesz :)

Gość taka sobie malolata
Matryca troche mała 10 cali... wole takie powyżej 12 bo na prawde czesto filmy oglądam.

Gość asdasdaf
Mój ma większą matrycę od tego co pokazałam. Dla mnie w ogóle oglądanie filmów na kompie nie ma sensu- mi komputer służy jedynie do ściągania filmów, które następnie przerzucam na pendrive i podłączam pod dvd :)

Gość taka sobie malolata
Podnoszę w nadziei że ktoś ze znajomością laptopów tu jeszcze jest :D

Gość mądry chłopak i dziewczyna
asus jest ok, Dell bardzo ok, ale i cenowo sporo. Nie polecam HP, w sieci mozesz znaleźć wypowiedzi serwisantów z HP, praktycznie każdy model ma stałą wadę. O ile to możliwe zwróć uwagę na matrycę - błyszcząca jest najbardziej obecnie popularna, ale też najgorzej się na niej ogląda filmy, bo wszystko doskonale odbija.

Gość taka sobie malolata
Jak pokazałam bratu ten laptop z licytacji to mi powiedział ze on jest strasznie słaby itp. Że nic na nim nie pójdzie i w ogóle lepiej dodac te kilka setek i kupic za 2 tyś lepszy. W tym problem że ja nie chce wydawac 2 tys na komputer skoro mam PC nowego a lap przyda mi się tylko jako dodatek i gdzieś na wyjazdy. Czy on jest az taki tragiczny?

laptop rzeczywiście nie jest mocny, ale do rzeczy które potrzebujesz powinien starczyć. Jeżeli chcesz Windowsa i masz możliwość wyboru, postaraj się, żeby był to XP, bo na wyższym może być istotnie ciężko.

Gość taka sobie malolata
Dzięki własnie mój brat mówi to samo a ja całkowicie się na tym nie znam :D... Mógłbyś mi polecic jakiś konkretny model ale taki do 1500 zł? Taki trochę lepszy ale żeby matryca była z 15 cali...

muszę odmówić :) nie chce mi się zwyczajnie tego szukać. Przytul się do brata, zrób mu kolację... ;)

Gość słonik czerwono trąbny
:D Ok rozumie :D Ale jakbyś miał cos na oku tak przypadkiem to bardzo chętnie czekam :D