Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolala załamana

Pierwszy okres po poronieniu

Polecane posty

Gość obolala załamana

Witam!!! 7 marca poroniłam, a 3 dni temu dostałam pierwszy okres,,,ale jaki!!!! Już trzeci dzień pod rząd strasznie mi boli brzuch, w pierszy dzień było dużo krwi, skrzepy, bigeunka, czuję się wyczerpana, teraż już nie ma tyl krwi ale ból brzucha nadał istnieje, nawet w nocy spać nie mogę mam pytanie do kobiet, które miały poronienie, czy to normlne, cy też miałyście taki bolesny pierwszy okres?????

Gość 3majowa
witam. Ja poroniłam 17 kwietnia (15tc) :( Jeszcze nie dostałam okresu , no i nie wiem jak długo mam czekać?

pierwszy dostałam po 28 dniach od łyżeczkowania, najpierw 3-4 dni plamienia, potem 3 dni dni normalnej - krwi tak średnio, nie za dużo, bez bólu brzucha.

Ja nie zgodzilam sie na łyżeczkowanie. Lekarz przepisal tabletki antykoncepcyjne, aby przyśpiesZyć okres i jednoczesnie wyczyscic macice. I udalo sie, okres byl obfitszy i bardziej bolesny ale wszystko bylo pozniej juz OK. Generalnie po poronieniu nie wiadome jest kiedy przyjdzie pierwszy okres, wiec najlepiej jest go przyspieszyc. Ja dostalam po 3 tyg (przy pomocy tabletek)

Gość 3majowa
Moje poronienie było samoistne (15tc), nie miałam żadnego łyżeczkowania, wszystko oczyściło się samo. Aż mój lekarz był zdziwiony i powiedział, że takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko. Przepisał mi tylko na wszelki wypadek antybiotyk, żeby nie przyplątała się jakaś infekcja, poza tym wszystko ok :)

Hej kobietki ja poroniłam 10.11.2012 i byłam łyżeczkowana do dnia dzisiejszego nie mam okresu ogarnia mnie panika a 21.12 mam ślub mam nadzieje ze nie dostane w ta piekna uroczystość .

Moze komus sie to jeszcze przyda. Ja poronilam w 5 tyg samoistnie wg usg a miesiaczke dostalam w 34dc po i strasznie obfita i bolesna ze przeciwbólowe srodki w nocy bralam.