Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sallyneedshelppp

pomóżcie mi w ANGIELSKIM błagam !!!

Polecane posty

Gość sallyneedshelppp

na angielski muszę p-rzygotowac wiersz...wybrałam już jeden ale chciałąbym być pewna, że wiem o czym on jest... :) pomożecie w przetłumaczeniu? bałagam to dla mnie bardzo ważne... Echo Come to me in the silence of the night; Come in the speaking silence of a dream; Come with soft rounded cheeks and eyes as bright As sunlight on a stream; Come back in tears, O memory, hope and love of finished years. O dream how sweet, too sweet, too bitter-sweet, Whose wakening should have been in Paradise, Where souls brim-full of love abide and meet; Where thirsting longing eyes Watch the slow door That opening, letting in, lets out no more. Yet come to me in dreams, that I may live My very life again though cold in death; Come back to me in dreams, that I may give Pulse for pulse, breath for breath: Speak low, lean low, As long ago, my love, how long ago.

Przyjdź do mnie w ciszy nocy, Są w mowie ciszy snu; Pochodzą z miękkim zaokrąglone policzki i oczy, jasne Jak światło słoneczne w strumieniu; Come back we łzach, O pamięci, nadziei i miłości gotowych lat. O śnie, jak słodkie, słodko, zbyt słodko-gorzki, Których wakening powinien być w raju, Gdzie dusze brzegi, pełne miłości przestrzegać i spełniać; Gdzie spragnionych oczy tęsknota Obserwować powolny drzwi Że otwarcie, pozwalając w, pozwala obecnie nie ma. Jeszcze do mnie w snach, że mogę żyć Moje życie znów choć na zimno w śmierci; Wróć do mnie w snach, że mogę dać Impulsu na impuls, oddech powietrze: Mówić niski, chudy niski, Jak dawno temu, moja miłość, jak dawno temu.

Gość sallyneedshelppp
:) a co DOKŁADNIE oznacza to zdanie z wyrazem death ? w ostatniej strofie....?wiecie?

Gość sallyneedshelppp
up...proooszę...

Gość kokolaaa
Moje życie znów zimne choć w śmierci

Gość sallyneedshelppp
My very life again though cold in death całe zdanie

Gość kokolaaa
napisalam ci wyzej ^^

Gość z tego co wiem ubezpieczenie
no nie dokladnie samotny, przeczytaj po polsku i zobacz czy to ma sens... Przyjdzcie do mnie w ciszy nocy przyjdzcie w wymownej ciszy marzen przyjdzcie z delikatnymi rumianymi policzkami i oczami tak jasnymi jak strumien swiatla przyjdzcie we lzach o wspomnienia, nadzieje i milosci minionych (skonczonych) lat itp itd

Gość sallyneedshelppp
:) dziękuję bardzo...pięknie przetłumaczone.

Gość aha i ach
nie mam czasu, zapieprzam :O ale ten fragment masz: Yet come to me in dreams, that I may live My very life again though cold in death; Więc przyjdź do mnie chociaż w marzeniach, abym znów mogła (mógł) przeżyć moje własne życie jeszcze raz, pomimo chłodu śmierci. (Starałam się ładnie a nie dosłownie :D )

Gość sallyneedshelppp
'z tego co wiem ubezpieczenie'...a co z tym zdaniem z 'death' bo ja ciągle zaniepokojona....

O marzenia jak slodkie, zbyt slodkie, zbyt slodko gorzkie ktorych przebudzenie powinno byc w raju gdzie dusze po brzegi pelne milosci sie spotykaja gdzie spragnione stesknione oczy patrza na drzwi ktore powoli sie otwieraja, wpuszczaja, nie wypuszczajac

Gość sallyneedshelppp
dziekuje !!! :*:) bardzo mi pomogliscie :)

Gość omg good luck
pieknie przetlumaczone chyba w automatycznym translatorze :D:D:D samotny poszedl na latwizne szkoda ze wyszlo bez sensu

Gość sallyneedshelppp
no piękne tłumaczenie nie było samotnego ale ' z tego co wiem ubezpieczenie' :)

Gość omg good luck
z tegoco wiem ubezpieczenie Wiec przyjdz do mnie we snach, by przezyc me zycie, mimo chlodu smierci Przyjdz do mnie w marzeniach, ktore dadza bicie serca za bicie serca, oddech za oddech Mow cicho, przytul sie jak dawniej, kochany, jak dawniej.

o widze ze juz ktos dokonczyl za mnie ale ja bym to napisala ciut inaczej Przyjdz do mnie jeszcze we snach, by przezyc me zycie mimo chlodu smierci Przyjdz do mnie w marzeniach, ktore podaruja bicie serca za serca bicie (artystyczna zamiana), oddech za oddech Mow cicho, przytul sie i ostatniej linijki troche nie moge rozgryzc

chyba powinno byc cos w stylu Jak dawno temu, kochany, tak dawno temu...