Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gigiya

Jakie stosujecie kremy na ROZSTĘPY w ciąży??

Polecane posty

Hej! Piszę z ciekawości, gdyż wiem, że kremy w aptekach są straszni drogie, a tanie nie zawsze skutkują. Ja obecnie chce kupić krem AVONu, z tym, że produkty tej firmy nie są testowane na kobiecach w ciąży a co z tym idzie nie są przeznaczone (ani wykluczane) na stosowanie ich w ciąży. Tu jest ten krem o którym piszę (http://www.pl.avon.com/PRSuite/productdetail s.page?46185 ). Jeśli któraś z was go stosowała dajcie znać! Z góry wielkie dzięki

Stosuję balsam z Rossmana :) kosztował jakieś 12 zł, a jakdla mnie - rewelecja - fajnie pachnie, nawilża, skóra jest po nim gładka... i rozstępy też się nie porobiły.

Gość nisza190
Ja całą ciąże nie używałam żadnych balsamów na rozstępy, tylko sporadycznie jakiś zwykły balsam nawilżający. W efekcie nie mam żadnych rozstępów na brzuchu, tylko niestety na piersiach się pojawiły. Z zasady jak ktoś ma tendencje genetyczną, to tak czy tak rozstępy się pojawią. Słyszałam właśnie dość dobre opinie o balsamie z Rossmana chyba firmy BAbydream, a także Perfektamama

Gość mama małej hani
ja stosowałam pharmaceris na brzuch i uda- jest to wprawdzie krem z apteki,ale kosztował ok 38 zł z tego co pamiętam. dodam,że nie mam tam rozstępów. Na piersi stosowałam mama perfecta i akurat nie poskutowło. Chociaż szczerze mówiąc myslę,że to bardziej zależy od ciała, genów itp niż od kremów, bo znam kobiety, które sie nie smarowały nie nia mają rozstępów i odwrotnie

a ja stosuje oliwkę z jonsons baby i caly czas mam dobrze nawilzoną skóre a rozstępów zero:)

Gość Maciazwacia
Mustella - trafiłam świetną promocję w 4 mc i sobie zakupiłam. Smarowałam sie co drugi dzień lub jak mi się przypomniało - zero rozstępów. Ale to genetyczne raczej niż kremowe.

Gość cudzysłów
Ja jestem w 24 tygodniu i jak na razie nie mam ani jednego rozstępu.Nie wiem czy to zasługa kremu FISSAN z apteki, którego regularnie używam czy po prostu rozstępy dopiero się pojawią.FISSAN właśnie mi się skończył i zastanawiam się czy nadal go używać czy postawić na coś innego?

Gość saleminka8
ja smarowałam sie najdroższymi i różnymi i nic,od 34tc tak mi powyłaziły że szok:P jedne są podatne a inne nie,moja koleżanka nic nie używała a ma kilka tylko i to małych

Gość magdziana
Na rozstępy nic nie pomoże. Ja regularnie smarowałam się od począstku ciąży różnymi kremami, oliwkami a i tak wyskoczyły mi dopiero w 39 tyg i to takie bardzo duże.

Gość saleminka8
no właśnie,chyba wszystko zależy od elastycznosci kobiety...? :P ja zawsze byłam szczupła,w ciąży przytyłam sporo,synek miał 4200g i miałąm duży brzuszek

Gość kajjja33
ja jestem w 23tc i wieczorem do kapieli dodaje oliwke johnson w zelu i mam po tym lepiej nawilzona skore i dluzej niz po jakimkolwiek balsamie i kremie....a poza tym uzywam balsam rosmanna babydream niedrogi na dlugo starcza - bo jest tej powierzchni do smarowania...inne mi na krotko starczaly smarowalam wczerniej gerberem, pharmaceris, ziajka i AA. Wszystkie skonczyly mi sie szybko bardzo i przyznam ze nawilzenie trwa srednio lepsza zwykla oliwka. Na razie nic nie mam ale trudno powiedziec co bedzie dalej :(

Jestem w 22 tc i mam juz rozstepy na wewnwtrznej stronie ud, posladkach i piersiach :/ Niestey u mnie to raczej genetyczne, moja mama takze ma rozstepy. Ale mimo to wole sie smarowac by pozniej nie miec do siebie pretensji, ze nic nie robilam Stosowalam mustelle 9M, ale to byla tylko strata pieniadzy ( 200 ml ok. 100 zl w aptece) Teraz stosuje Perfecta Mama na noc, rano smaruje sie oliwka Bambino, a popoludniu uzywam Serum na rozstepy z Eveline.

Gość IVCIA80
Ja całą ciążę stosowałam REDUCE 2razy dziennie i nie mam ani jednego rozstępu. Preparat bardzo ładnie pachnie, szybko się wchłania i jak dla mnie jest rewelacyjny!!! Kosztuje około 26zł ( to zależy od apteki), jak dla mnie w 100% jest warty swojej ceny!

Gość małamamam
ja stosowałam ELANCYL dla kobiet w ciąży i Mustele i mam 2 rozstepy na piersiach pod sutkiem których praktycznie nie widać

Gość bajbajbaj22
Revitol Stretch Mark Bo stworzony jest z myślą że zzczególnie kobiety w ciąży, narażone są na pojawienie się rozstępów z powodu nagłego i szybkiego wzrostu ich ciała! Dlatego tutaj go zamawiam http://www.revitolstretchmark.pl/

a ja mam gigantycznie dużo rozstępów z okresu dojrzewania, na piersiach, udach, pośladkach, łydkac, plecach. siateczka pęknięć. no i myslałam ze w ciąży mnie dosłownie porozrywa na brzuchu, więc olałam temat kupiłam oliwke i balsam babydream z rossmanna i stosowałam naprzemiennie, i nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu!!!! a koleżanka stosowała jakieś mega drogie i popekała konkretnie. więc to tak naprawdę loteria. ps. po oliwce johnsona miałam taką wysypkę i tak rozpaczliwie sie drapałam, że badali mnie na cholestazę;) hehe

Balsam z Rossmanna - babydream fur mama, do tego Perfecta mama specjalna do biustu

Gość ja używam
masła z Hipp'a na rozstępy mąż je rozprowadza (jest fizjoterapeutą) o mam nadzieję, że uniknę dużych rozstępów, bo podobnie jak koleżanka wyżej mam rozstępy z okresu dojrzewania.

Gość ollinkaa2
Warto kupić Sexi Mama, olejek do ciała przeciw rozstępom od Bielendy, stosowałam i skuteczność ma bardzo dobrą, i do tego nie jest drogi. Można go kupić stacjonarnie w drogerii, warto.

Gość gość
Od początku praktycznie wcieram bio-oil, to już 36 tc i jak dotąd nic nie mam ale to moja pierwsza ciąża i nie mam pewności czy nie wywali mi ich po porodzie? Do kiedy trzeba smarować ten brzuch, po porodzie też?

Gość gość
Oliwka z rossmana dla mam (z olejem migdałowym) i jakiś dobrze nawilżający balsam z mocznikiem w tej chwili evree, zaczyna się 4 mc i chyba kupię jakiś typowo dla mam, palmers np

Gość gość
Tak. Po porodzie też trzeba kremowac brzuch bo skóra dość szybko się będzie wstępować. Ja przy pierwszej ciąży używałam nivea Soft i zero rozstępów (choć nie stosowałam codziennie). Teraz staram sie codziennie używać bo i starsza jestem i bardziej suchą mam skórę i używam krem z ziaji na rozstępy dla kobiet w ciąży. Myślę, że to dużo zależy od genów bo w pierwszej ciąży strasznie duży brzuch miałam i rozstępów nic a mam koleżanki co bardzo o siebie dbaly i mniejsze brzuchu miały a rozstępy okropne i skóra jak u 70latki na brzuchu