Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowskispleen2

ZNA SIE KTOŚ TU NA PRAWIE?? PRAWO AUTORSKIE - FOTOGRAFIA MODELING

Polecane posty

Gość krakowskispleen2

pozowałam pewnej osobie do zdjęć i teraz ta osoba każe mi usunąć te fotografie z mojego profilu (ta osoba jest tam podpisana jako autor zdjęć, ja jako modelka). nie spisaliśmy umowy, ponieważ byliśmy do tej pory dobrymi znajomymi, ale teraz się to zmieniło i czy w związku z tym, ta osoba ma prawo żeby żądać ode mnie usunięcia tych zdjęć? twierdzi , że ja nie mam praw autorskich, i to nie jest moja praca, jednak umówiliśmy się tylko na słowo. czy w związku z tym mogą mnie czekać jakieś nieprzyjemne konsekwencje prawne? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość przeciez na tych fotkach
jestes TY!!

Gość wadasd
co najwyzej bedziesz zmuszona usunac zdjecia, ale to i tak nie wiem, bo jak nie macie zadnej umowy. zreszta nie znam sie, ale od znajomych fotografow wiem ze co najwyzej trzeba zdjecia usunac

Gość krakowskispleen2
no własnie tak, pytałam już 2 osoby i mówią mi że on kłamie, że nie ma takiego prawa, bo jak bylismy razem wrzucilismy te fotki za obopólną zgodą wiec teraz nie może mi kazac usunac , ale jak to jest? nie trafi to na policje? :(

Gość krakowskispleen2
szkoda, bo ja w przeciwieństwie do tego fotografa miałam dużo komentarzy pod tymi zdjęciami, poznałam wiele osób...a on nie zrobil kariery i teraz sie chyba na mnie mści :(