Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majeczka949

Biszkopcik... ;)) Ale z czym?!

Polecane posty

Gość Majeczka949

Upiekłam biszkopt i muszę przyznać że wyszedł tylko jest trochę za suchy i tak myślę czym mogła bym go nasączyć oprócz alkoholu i soku z owoców. Tak myślałam że może kakao z mlekiem(takie dosyć nie typowe) czy lepiej kawą mocną rozpuszczalną a wy co byście dali???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze robię albo kawą albo
mocną herbatą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość herbata z alkoholem
a do tego masa kawowa, mniam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mocną kawą
do tego masa kapuczino pyyyycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeszcze o takim nasączeniu nie słyszałam ;) Więc zamiast soku z owoców i alkoholu to na nasączam naparem z herbaty,woda+sok z cytryny lub woda+olejek do ciast dopasowany pod smak ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nasącz teraz jeszcze okrągłe biszkopty kawą, połóż na bitej śmietanie i polej czekolada. Będzie pycha, i nikt się nie zorientuje że wyszedł suchy;) Moja mama taki biszkopt robiła i to było moje ulubione ciasto kiedyś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
herbatą z winem a masa 150 gram czekolady gorzkiej rozpuścić w 600 ml mleka 3.2 zimne zmiksować z 3-4 bite śmietany w proszku 'ŚNIEŻKI' i 3 łyżeczki [rozpuszczonej w odrobinie wody]żelatyny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albo opcja z wiśniami
biszkopt smarujesz dżemem niskosłodzonym z wiśniami np Łowicz (pycha, ma całe owoce) a potem przekładasz ubitą śmietaną 30% lub jeśli wolisz ubitą "Śnieżynką" możesz też np użyć dżemu jagodowego lub owoce leśne przy kremach nie ma potrzeby nasączać ciasta bo i tak przjdzie wilgocią od kremu ale mi narobiłaś apetytu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niezgadzam się że przy kremach nie ma potrzeby nasączać ciasta bo i tak przjdzie wilgocią od kremu zawsze powinnosię nasączyć a gdy na cieście jest galaretka to dobrze jest nasączyć biszkopt galaretką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda_jak_słomka
w zależności jakie robię ciasto czy tort nasączam: - albo wodą z sokiem z cytryny i odrobiną cukru, - jeśli robię z owocami z puszki nasączam sokiem z tych owoców - jeśli kawowe bardzo cienką kawą a do przekładania biszkopta używam albo masy śmietanowe albo kremy do tortów doktora Oetkera :D 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do przełożenia biszkoptu polecam bardzo masę z poniższego pzepisu: http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Kostka-Cappucino.html Można też modyfikować recepturę poprzez dodanie zamiast kawy cappucino soku zagęszczanego albo galaretki w proszku np. lub też kakaa Polecam bo masa jest świetna, osobiście lepszej nie jadłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×