Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaamdksd

POWIEDZCIE MI CO JEST GRANE MOZE KTOS WIE

Polecane posty

Gość kalinkaamdksd

Moja corka (8 miesiecy)od jakis 2 miesiecy codziennie kurczy nogi. A wyglada to tak: Poloze ja do lozeczka zeby sie pobawila to ona sie kladzie lapie koc sciska z calej sily bierze do buzi gryzie i napina wszystkie miesnie a przy tym podkurcza nogi i sciska je. Nie placze przy tym tylko sie poci bardzo. Zawsze tak robi gdy ja klade spac, gdy ja przewijam... Bardzo mnie to martwi. Zaznacze jeszcze ze byla w brzuchu ulozona posladkowo do samego rozwiazania.

Gość kalinkaamdksd
nie ma tu nikogo??

Onanizm niemowlęcy. Przejdzie z czasem :-)

Gość mamusia pieknej olusi
najlepiej jak pojdziesz do lekarza i sie zapyatsz bo tu to ciezko tak odp, moim zdaniem mala sie bawi poprpstu, i nie mam tu na mysli onanizmu dziecka bo dziecko jestt za male wiec nie bierz sobie wypowiedzi do serca powyzej.

Onanizm niemowlęcy / onanizm niemowlęcy to terminlogia naukowa. Forma onanizmu występuje u dzieci już tak małych jak niemowlęta. Internet pęka w szwach od informacji a ten temat - od wypowiedzi mam z dziećmi u których stwierdzono podobne zachowanie, poprzez artykuły aż w końcu - podręcznikowe wyjaśnienia.Zachowanie odpisane w poście wskazuje na onanizm niemowlęcy właśnie i lekarz jest w stanie stwierdzić to samo na podstawie opisu.

Tu wypowiedź, fragment z pracy Dr n.med.Jolanta Bielicka-Cymerman:"Onanizm niemowlecy jest zaburzeniem nawykowym przypominajacym napady zgieciowe, stad bywa niekiedy rozpoznawany jako padaczka. Nierzadko spotykany jest zwłaszcza u niemowlat płci zenskiej czesto zaniedbanych wychowawczo lub pielegnacyjnie.Polega na krzyzowaniu i zginaniu konczyn dolnych czesto z zaczerwieniem twarzy, przyspieszonym oddechem. Zaburzeniom nigdy nie towarzyszy utrata swiadomosci, niekiedy obserwuje sie obnizona reaktywnosc na bodzce. Czesto zdarza sie, ze bezposrednimczynnikiem prowokujacym moze byc zakazenie dróg moczowych. Obserwacja niemowlecia, ustepowanie niepokojacych objawów po zainteresowaniu sie dzieckiem, wziecie go na rece pozwala na zorientowanie sie co do ich charakteru. Poniewaz onanizm zazwyczaj wystepuje w sytuacjach bezczynnosci, zmeczenia, nalezy odwracac uwage dziecka przez zainteresowanie go zabawa oraz unikanie zakładania ciasnych pieluszek."

Gość kalinkaaamdksd
ale od czego jest ten onanizm? czemu to sie wopgole tak nazywa????