Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alicja71

Pomózcie mi ... Jak przetłumaczyc rodzicom;/

Polecane posty

Mam ogromny problem ..! *Ja rozumiem ze rodzic chce najlepiej dla swojego dziecka;/* Jestem z swoim chlopakiem 1,8 miesiecy , ale on byl karany odsiadywal wyrok 5 miesiecy ja jestem jego oparciem . dla mnie zostawil kolegow nie pije, przestal wszystko , skonczyl szkole i pracuje;) ma plany na zycie, przyszle reszta jest przeszloscia. Ale moi rodzice nie pozwalaja mi sie z nim spotykkjac;/ oni nic nie rozumieja;/ Pomózcie mi jak im to wytłumaczyc;/?? Pomocy;/[!]?

Gość Ja jestem sama od kilku lat
jestes zalezna od rodziców, czy poprostu nie chcesz psuć sobie relacji? bo wiesz jeśli jesteś dorosla, to już twoje życie i twoje decyzje a rodzice powinni jedynie wyrazić swoją opinię a nie krytykować. Sama się przekonasz kiedyś czy facet się zmienił i czy dokonałaś trafnej jego oceny

Nie nie jestem pelnoletnia mam 17 lat ... Ale ja chce sie z nim spotykac;/ On dorósl do tego zwiazku przez tyle czasu;/

Gość
masz 17 i sie dziwisz? wyprowadz sie z domu i wtedy bedziesz decydować o wszystkim

Ale ja mam bardzo stanowcza rodzine;/ Zbym tak mogla to bym tak chciala... Ale on sie zminil ... [ja nie jestem w niego wpatrzona itd]

Gość Ja jestem sama od kilku lat
w takim razie musisz się słuchać rodziców i pewnie mają rację. ty jesteś jeszcze za młoda i za mało doświadczona by ocenić czy facet jest wartościowym człowiekiem czy nie

Ale ja go kocham ;/ Myslicie ze to takie latwe jest . ja nie jestem jakas zauroczona i glupia na jego punkcie;/

Gość
a pozniej założysz topik: facet mnie zostawił z dzieckiem, czuje sie taka oszukana. za bardzo wierzysz w ludzi

Gość fawila
do poki jestes na ich garnuszku nie ma wyjscia. Poza tym ktos kto siedzial nie jest i nigdy nie bedzie dobra inwestycja emocjonalna, bo tak w psychice jak iw papierach rysa zostaje

dlaczego tak uwazasz;/ Ja nie jestem wiarygodna;/ sama widze te zminy .. co robi .. widze ze chce ... sama patrze jak sie zminia .. najwazniejsze w towazystwie[ duza zmiana niz na poczatku]

wiesz to ze siedzial dalo mu chyba to motywacje zeby nigdy juz wiecej tam nie wrocic...

w wieku 17lat to żadna miłość... uwierz starszej koleżance. Prawdziwa miłość jest wtedy kiedy razem się mieszka, zna się tego 2go człowieka na wylot, zje się ze sobą beczkę boli, którą przegryzie się kilogramem cytryn .... jak tyle wytrzymacie i będziecie miec świadomość, że jesteście dla siebie najbliższymi ludźmi.. to fakt, wtedy można pogadać o miłości.

ale z papierow to nigdy nie zniknie, poza tym nikt nie pakuje sie w klopoty bez przyczyny i samo wiezienie i dobre checi tego nie zmienia. Zwykle ciagna sie za tym rysy na psychice nie zwiazane z sama sytuacja ktore wylaza na wierzch po wielu latach jak dana osoba opusci garde i choc na chwile przestanie sie starac. Chodzi o srodowisko w jakim ktos sie wychowywal-to ma wplyw na wszystkie sfery zycia

ja juz moge z nim zamieszka, zeby nie rodzice, i moj wiek . jest ktos w mojej sytuacji??

i gdyby moja córka związała się z kryminalistą... w pokoju bym zamknęła :p

ja wiem i rozumiem .. ale on we mnie ma oparcie .. zycie by za mnie odda.. i nie chodzi tu o niego tylko o rodzicow??

iwesz moi rodzice tez probowali .. i tel mi zabrac.. ale to nic nie dalo ... jak sie dwie osoby uzaleznia od siebie to na koniec siata sie pojdzie.. ale wy rodzice nie wiecie ze to dziecku szkodziecie .. wiem po sobie nie spodkam sie w domu to na miescie ... nie na miescie to uciekne ze szkoly , tak zawsze bylo i bedzie ;/ bo moi rodzice nie chca tego zrozumiec;/

W podobnej. Moj chlopak nigdy co prawda w problemow z prawem nie mial, ale wszystko co rodzice powiedzieli o nim na poczatku okazalo sie prawda i chociaz sie chlopaczyna rehabilituje to potrzeba bylo duzo czasu, a ja na konsultacjach i lekach uspokajacych skonczylam.

Nie uwazasz ze zachowujesz sie irracjonalnie i srednio dojzale? Nie uzalezniaj sie, na pewno nie od kryminalisty. Takie osoby zwykle maja bardzo nieciekawa przeszlosc i zajebisty talent do niszczenia innym zycia

dziecko drogie, po co Ci to? zdaj Ty maturę, idź na uniwersytet, poznasz przystojnego inżyniera, ekonomiste, może nawet i lekarza, takiego, co ma rodziców na poziomie, a sam ma klasę nie buja się po blokowiskach. I nie ma ciemnej przeszłości ;) Pomyśl sobie, jakiego ojca miałoby Twoje dziecko.. o zgrozo... nie lepiej przystojny, wykształcony tatuś po politechnice, który wybudował wam duży dom z ogrodem?

Ale to byla podobna sytuacja do mojej ?? w swnsie jaki on byl... U mnie na poczatku on radzil ale co ja teraz powiem to jest siwte... bardzo bym chciala miec dobre realacje z rodzicami ... jak i z nim ;(

W tym wieku po prostu latwo sie na zaboj zauroczyc, a sama sytuacja i przeciwnosci 'losu' tylko podgrzewaja atmosfere. Rodzice maja racje, uciekaj od niego

Moj chlopak stawia domy obecnie ... takze mi postwia... :) Splodzi syna i zasadzi drzewo ;) Ja wiem jak powiinno byc ale on mnie kocha ... czuje to ze to ten ... mialam ich wielu , kolegow

tak, świętość, ciekawe na jak długo ;) nie da się zmienić drugiego człowieka. no nie da. swoje i tak zacznie robić, jak nie teraz, to za miesiąc, dwa, pół roku ;) dlatego szuka się partnerów życiowych, którzy do nas pasują, a nie przerabia się ich jak materiał na sukienkę :p

Moj chlopak...hmm...pil, na umor do poki nie zwymiotowal, a potem pil jeszcze wiecej, ale cierpial na depresje i ma slaba wole jezeli o papierosy i alkohol chodzi. Nikomu nie zycze tego przez to ja przeszlam. Po co Ci ten chlopak...17 lat masz, na co Ci taki problem w zyciu?

Gość co za laska
je bnij sie w leb !! jakas ty durna, w tym wieku miec bekarta? szybko musialas zaczac:D

Oj ja wiem ze lepiej miec cipe na ktorego nie bede mogla patzrec bo mi bedzie sie chcialo rzygac. ale bedzie przy kasie ale to zalosne jest ... A co do nalogow to nie ten problem ... moj chlopaka umie przestac. zreszto nie pil nigdy duzo i nigdy nie palil

Ale moi rodzice nie chca gadac znim .. a o nim ze mna tak tylko ja nie mam nerwow , bo ja nie umiem z nimi tak , nigdy nie mialam dobrego kontaktu z nimi .