Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

::..Natalia..::

DZIWNE PRZEBARWIENIA SKÓRNE ... może ktoś miał z czymś takim styczność i pomoże

Polecane posty

Zwracam się , z prośbą do forumowiczów gdyż moze tutaj wlasnie mi ktoś pomoże .Od około roku czasu moja skóra na całym ciele strasznie ,,dziwnie się zachowuje". Mniej więcej raz w tygodniu od około roku czasu na całym ciele (włącznie z twarzą) szyja cały korpus ręce dłonie nogi stopy poprsotu wszystko ! najpierw zaczyna pojawiać się sina wręcz niebiesko fioletowawa pajęczyna tak jak by był to naczyńka krwionośne oraz żyły lecz jest to strasznie widoczne i pokrywa całe ciało a skóra blednie (wyglądam jak nieboszczyk)skóra poprostu staje się sina , po czym po upływie niedługiego czasu ok 10 minut od zbledniecia i z zasinieniu skóra zaczyna nabierać brązowawo-sinawego koloru , nadal z widoczną siną , niebiesko fioletowawą ,,pajęczyną " to chyba naczyńka są oraz sądząc po niektórych grubościach równierz żyły, po chwili zaczynają na dłoniach , w okolicach kolan , na stopach i niektórych miejscach na udach wychodzić dziwne pomarańczowe plamy lecz te plamy mają kolor taki jak zakreślacz do zeszytu wręcz odblaskowy pomarańcz , jedne są większe , inne mniejsze , takie placki im zimniej tym są bardziej widoczne i jest ich więcej ... Lecz po chwili zaczynają mi sinieć od dołu do góry całe nogi od palców do końca kolana , palce sinieją i to idzie do góry natomiast kostki wyglądaja jak krwiaki po mocnym uderzeniu , aż w końcu dochodzimy do kolan , które obierają barwę wręcz prawie czerni z fioletem i odblaskowymi pomarańczowymi plamami . Po upływie ok poltorej godziny od zsinienia wszystkiego po mału zaczyna mijać tylko , ze gdy mija to tworzy poraz kolejny kolory zbliżone kolorami do krwiaków lecz tym razem juz gojących się mieniących na kolory żółci , czerwieni , fioletu . A widoczna pajęczynka naczyniek (tak mniemam , ze to naczyńka) znika na samym końcu . Byłam juz chyba u 10 dermatologów i jak zaczynam opowiadać o tym jak to wygląda to w chwili gdzie dochodzę do pojawiania się odblaskowych pomarańczowych plam patrzą na mnie na warjatkę , spotkałam się nawet z opinią , że poprostu mi się wydaje ... NIE WIEM CO MAM ROBIĆ NAPRAWDĘ WYGLĄDA TO STRASZNIE A ZUPEŁNIE NIE WIEM CO TO JEST I OD CZEGO MOGŁO SIĘ TO WZIĄŚĆ , ROBILAM CAŁY KOMPLET BADAŃ JUZ JAKIES POL ROKU OD POJAWIENIA SIĘ TYCH DZIWNYCH PLAMIDEŁ I JESTEM ZDROWA JAK RYBKA POMIMO TO TRENUJĘ WIELE SPORTÓW , ZDROWO SIĘ ODRZYWIAM , PROWADZĘ ZDROWY STYL ŻYCIA. PROSZĘ POMOCY

Gość lipikarra
może to urojenia, porozmawiaj z psychiatrą-mówie bardzo powaznie.

Gość ppp0ppp0ppp0
wyglada to na Zespół Reynauda tyle ,ze on dotyczy samych dłoni.w sumie warto to zasugerowac lekarzowi.na przysłosc nagraj film albo zrob zdjecia poszczegolnych faz bo pewnie to co ci dolega jest stosunkowo rzadkie wiec takie fotki uchroniłyby cie przed tłumaczeniem lekarzowi co sie dzieje oraz nikt by z ciebie nie robil wariatki. pozdr

Naprawdę wygląda to strasznie okropnie a też zeby umówić się z lekarzem na wizytę akurat i trafić aby to wyszło to też graniczy z códem , zastanawiam się , czy może nie jest to reakcja na jakieś leki alergiczne ??