Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasik2

Najlepsze horrory jakie znacie

Polecane posty

egzorcysta jest niezły - nawet można się czasem wystraszyć :classic_cool: w mojej hierarchii jednak jest na dalekim miejscu 🖐️ chociaż uwielbiam jak te nawiedzone dziewczynki gadają tymi basowymi głosami. Ps. słyszałeś może oryginalne nagrania z egzorcyzmów - są w necie - tylko po niemiecku :( na ich podstawie nakręcono egzorcyzmy Emily Rose - fajne jak ktoś super zna język - też się tak zabawnie drze - podobno to autentyk skądś wyciekł - kto wie - może i faktycznie 🖐️

Gość zona durnego meza
oooooooo,ja znam dobry horror-to moj maz

Gość taa niedobra pupa
Klasyka jest zawsze dobra.... Ale mnie znacznie bardziej od Egzorcysty przeraził Omen, który oglądałam jak miałam chyba z 9 lat.... I jeszcze pamiętam chyba Portret Doriana Graya

ale zbyt masakryczne, drastyczne sceny mnie nie racjują. film ma wkręcić a nie zniesmaczyć.

Gość naj horror
klan , m jak miłość , i absolutny hit : moda na sukces , więcej niż pięć minut nie da się tego oglądać bo zęby zaczynaja boleć

Gość taa niedobra pupa
zona durnego meza oooooooo,ja znam dobry horror-to moj maz To wypróbuj sprawdzoną filmową metodę: Masakrę piłą mechaniczną... Ups... Chyba za ten post czeka mnie prokurator...

naj horror --> w sumie pozostaje tylko się zgodzić .... mnie nie bolą zęby tylko oczy i głowa :classic_cool: 🖐️ chyba że zastosuję antidotum - 2 piwa na odcinek 🖐️

Gość taa niedobra pupa
Na mnie ta rzewna muzyka z Klanu albo M jak miłość, działa jak srodek przeczyszczający...

Gość ja wszystkim mówię ze
trzeba by było wydusić ze mnie jakieś informacje to wystarczy puścić m jak miłośc , jeden odcinek za drugim i wyspiewam wszystko , nawet to czego nie wiem , byleby tego nie oglądać

Gość ja wszystkim mówię ze
zauważyliście , że takie rzewne melodyjki są we wszytkich polskich telenowelach?

Gość taa niedobra pupa
No, i nie wiem na serio po co, bo płakać się i tak już chce jak się to widzi...

Gość ja wiem to
po , żebyś od razu na wstępie porzuciła wszelką nadzieję 1

Gość ja wiem to
znacie może konto gdzie można wpłacać pieniądzę , żeby "wyeliminował" tego co piszę tą szmirę

Gość to nie ja...
Paranormal activity to chyba film o kafeterii :D

Gość taa niedobra pupa
To może na serio to jest na faktach....

Gość Jadzkaaaaaaaaaaaaaa
oszzzz kurwa!!!!! ta z góry już ciuszki chce dawać matka teresa!!!! Daj se najpierw siana! beznadziejo! Skąd wiesz ze dziecko nie urodzi się czterorękie lub czteronogie??? Lub z wodoglłowiem? I wtedy na nic ciuszki, matka sprzeda i przepije kase!

Obejrzalam mnóstwo horrorów w moim życiu i szczerze mówiąc nie pamiętam takiego, który bylby dla mnie na prawdę straszny. Myślę, że nie sztuką jest stworzyć film w którym rozpruwa się ciala, leje się krew i glównie widzimy mordercę (przeważnie psychola po ciężkim dzieciństwie) który goni ofiarę potykającą się o wlasne nogi... niestety ale dużo filmów jest robionych na jedno kopyto i rzadko natrafisz na to "coś". Dla mnie prawdziwy horror to ten którego zarówno się boję, po którym nie mogę zasnąć ale i fabula musi mieć sens, zainteresować. Taki film który mnie zaskoczy czymś czego nie widzę w większości, który przyprawi mnie o dreszcze a nie produkcja jak wszystkie inne. Niech zaprezentuje historię w którą można na prawdę uwierzyć, a nie sceny jak to morderca dostaje mlotkiem po glowie, wbijają mu widly w serce a on wstaje i zabija dalej.... I nie ma tu znaczenia czy leje się krew czy mowa o duchach. Jedyne filmy jakiś nie trawię to wszystkie o zombie i wampirach. Moja lista horrorów: *Lśnienie *Paranormal Activity I i II - to nie są autentyczne nagrania *The Dead of ghost hunter - jeśli ktoś chce obejrzeć horror oparty na faktach to polecam go. Być może nie ma tam super akcji, piętnastu duchów pojawiających się w lustrach i szaleńczych wizji aczkolwiek samo to, że oparty zostal na faktach budzi maly dreszczyk. *Cold Prey I i II - obejrzane jeden po drugim ponieważ jedynka trochę zanudza *Egzorcysta I i II *Lustra I i II *Krwawe wzgórza *Dziecko Rosemary - klasyk!!! *Ostatni dom po lewej (pierwsza wersja lepsza od remake'u) *Tortured *Siedem *Zgromadzenie *Opętanie *Pila (aczkolwiek nie uważam, że to horror *Wzgóza mają oczy *Teksańska masakra pilą mechaniczną *Freddy Kruger - mialam 6 lat gdy oglądalam pierwszą część :o pewnie dlatego mam sentymencik ;) *Osada *Blair Witch project - oglądalam w przekonaniu, że to autentyczne nagrania wtedy :P *The Ring *Dark Water *Smętarz dla zwierzaków *Duchy tragicznej śmierci *Haunted Hill *Eden Lake *Grotesko czy jakoś tak też coś o torturach jakiś *Oszukać Przeznaczenie *Zejście *Sierociniec *Halloween *Dom diabla *Amitiville (2005) *Room 1303 *REC *Czwarty stopień *Inni *Piątek 13stego *Pakt milczenia *Dom śmierci *Strach przed ciemnością *Nieodebrane polączenie *Martwa cisza *Primeval *Frontieres *Nocny pociąg z mięsem *1408 *Ciemność *Smakosz *Martwica mózgu *Dom woskowych cial *Śmierć się smieje *Martrys czy jakoś tak *Ripper *Trzynaście duchów *Nieuleczalny strach *Lalka Chucky *Ziemia potępionych (chyba taki tytul) *Dziewiąte wrota *Udręczeni *Glosy I i II *Wladca Demonów *Puls ...i jeszcze więcej tylko nie chce mi się pisać :P oczywiście to tylko taka lista dla Was tak na prawdę tylko kilka z nich mi się "podobalo" :)

Gość ta niedobra pupaa
Mysia69 - dzieki za liste, a widzialas moze Wolf creek?

Wolf creek wlaśnie nie widzialam i szczerze mówiąc nawet nie wiem o czym ten film jest :P

Gość ta niedobra pupaa
w sumie to prawie wszystkie remaki sa do bani. Np. jakby porownac starego Boogeymana do nowego, to wersja pierwsza o niebo lepsza , podobnie - The amityville horror, Mgla ( nie ta Kinga), Ostatni dom po lewej...

Gość ta niedobra pupaa
To zobacz koniecznie bo dobry. On wlasnie byl na faktach, ale tylko troche. O takim mordercy co dzialal w Australii. Piekne zdjecia, muzyka, cholernie wciagalo. Z gatunku survival. I tez z tych na faktach - Citizen X - o mordercy co zabil ponad 50 osob W dawnym ZSRR - b, dobra ekranizacja, troche gorsza - Evilenko - ale z swietna muzyka

wzgórza mają oczy, wolf creek, zły zakręt - seria, Piła - seria, Hostel - seria, Zejście - seria, jeszcze dobry był o studentach co jechali pociągiem, a w nim porywali ludzi i robili różne przeszczepy organów :P

Obejrzalabym jeśli fabula ciekawa problem tkwi w tym, że nie mam do niego dostępu, że tak powiem :P wiesz ja mam taki dekoder z telewizją podlączony do internetu i tam w ramach abonamentu mogę ściągać filmy ale tylko te nowe więc jego tam nie ma niestety.

Gość ta niedobra pupaa
teraz ja sobie odswieze pamiec i zrobie liste :) Portret Doriana Greya Omen - wersja pierwsza i remake DZiecko Rosemary See No evil Egzorcysta Potomstwo Wioska przekletych Egzorcyta: poczatek Halloween 1 i 2 Halloween : 20 lat pozniej 13 w piatek Koszmar z ulicy Wiazow 1-4 Just before dawn Dom na nawiedzonym wzgorzu Milo Koszmmar nastepnego lata Koszmar poprzedniego lata Manhunt Hotel zla Krzyk 1-3 Dollhouse murder Mroczne szczatki Mroczna plaza Plytko po ziemia The Amityville horror - wersja pierwsza i remake Vacancy Vacancy 2 Plazma Gothika Smakosz 1 i 2 Gdy zapada zmrok Ciemnosc Wzgorza maja oczy 1 i 2 Dagon Zejscie 1 i 2 Eden Lake Blair Witch Project 1 i 2 Paranormal activity Cloverfield REc Cos To Langoliery CZerwona roza Sztorm stulecia Sekretne okno Stukostrachy Misery Desperacja Lsnienie - obie wersje Bastion Wolf creek Citizen X Od zmierzchu do switu Dracula Van Helsing Polmrok Martyrs Najscie 28 dni pozniej 28 tygodni pozniej resident Evil 1-3 Lustra Sierota Strych Klucz do koszmaru Osada Hellraiser Zombieland Noc zywych trupow Swit zywych trupow Ring 1 i 2 Dark Water Klatwa -- 2 wersje Oko oszukac przeznaczenie 1-4 sierociniec Labirynt fauna Dom 1000 trupow Pokoj 1403 Inni Szosty zmysl Nocny pociag z miesem Lustra Smetarz dla zwierzakow 1 i 2 teksanska masakra pila mechaniczna teksanska masakra pila mechaniczna: poczatek Ostatni dom po lewej - obie wersje Czwarty stopien Dom woskowych ccial Pila1-3 Laleczka Chucky i Candyman Splinter wind chill Wilk Wywiad z wampirem Nieustraszeni pogromcy wampirow Fatum 30 dni mroku 13 duchow Przepowiednia Bal maturalny Stygmaty Dzieci kukurydzy Mgla wg. S.kinga Carrie 1 i 2 Udreczeni Cisnienie Martwe ptaki Psychoza Deadwatch Bunkier SS Evilenko Kobieta w blekitnej wodzie Znaki ocean strachu 1 i 2 autostopowicz 1 i 2 Autostrada grozy glosy Nawiedzony ladunek strachu silent hill Basen DEmon Poglos ......

ta niedobra pupa dzięki za przypomnienie niektórych tytulów kilku nie widzialam i chętnie bym zobaczyla :) a Portret Doriana Greya się zaliczal do horrorów? Ogólnie pomysl byl dobry tego filmu no i jakieśtam przeslanie bylo :)

Gość ta niedobra pupaa
Portret nie pamietam czy nalezal, to byl chyba pierwszy horror jaki widzialam, byalm b. malym dzieckiem i sralam w gacie. Przy Omenie tez - chyba mialam z 9 lat jak go ogladalam....

no wlaśnie. Ja też oglądalam jako dzieciak horrory, te pierwsze jak piątek 13 świt żywych trupów dziecko rosemary itd myślalam, że odlecę ze strachu :D freddy kruger to bylo dla mnie cos brat mnie nastraszyl, ze on istnieje na prawdę a ja mu wtedy wierzylam i balam się zasypiać musial wtedy zawsze czekać aż zasnę i mnie "pilnować" ha ha ha na pewno później żalowal, że mi kity wciskal :P

Gość ta niedobra pupaa
Z kolei teraz prawie niczego juz sie nie boje.... :p

i pewnie dlatego tak trudno jest znaleźć DOBRY horror. Taki na prawdę przerażający, mrożący krew w żylach z jakąś zagadką a nie glównie obrzydliwy gdzie flaki fruwają w powietrzu gdzie i tak nie wiadomo co komu kiedy i dlaczego :P