Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

materialistka 23

Co chciałybyście/dostalyście w prezencie ślubnym?

Polecane posty

Gość gracha
dawno to było,dawno...wiele prezentów się powieliło.teraz ludzie robią listę wymarzonych prezentów,goście wykreślają to,co kupią,ale ja wolałabym kasę

Od dzis zakladam tylko powazne tematy:) wiec napisze c o ja bym chciala dostac Dla mnie lista prezentow jest zbyt swiezą rzeczą dla polaków i nie każdy dobrze ją odbiera,wiec zdaję się na fantazję gościm,jednakże nie ukrywam, że najbardziej ucieszylabym sie z pieniazkow,poniewaz moglabym zrobić czy urządzić mieszkanie po swojemu. z prezentów -porządny zestaw garnków -zestaw noży -ładne ręczniki -pościel -cos z rtv może jakaś nagrywarkę dvd A resztę to są dość kosztowne rzeczy więc wolalabym dostać pieniążki a taka sypialnia jak mnie się podoba kosztuje ponad 3tysiące

Gość gracha
nie musisz tego robić oficjalnie,trochę dyplomacji.bąknij,że wolisz kasę temu i owemu,najlepiej w tajemnicy,to sie rozniesie

materialistka 23 teraz ludzie generalnie dają kasę, no chyba, że są biedni i głupio im wrzucić te 200zł do koperty. Lub chamscy i przychodzą się nażreć za darmo więc dają czajnik z tesco. Chyba znasz mniej więcej swoją rodzinę wiec chyba wiesz czego się spodziewać. My też wolimy kasę ale jeśli ktoś wyraźnie i z naciskiem pyta i mówi,że woli dać prezent to ok, mówię co może być i tyle

Gość a moj maz chce dac bratu
dobre "są biedni i głupio im wrzucić te 200zł do koperty" rzeczywiscie lepiej kupic bezsensowna duperele i zawinac w ladny papierek, mlodzi z pewnoscia sie uciesza :) denerwuje mnie takie myslenie ja nie chcialam prezentow a mimo to dostalam kilka, wszystkie zostaly w domu u mamy bo nam sie nie przydaly, poza tym mieszkamy daleko od rodziny. wolalabym dostac te 100-200 zl i uzbierac na cos konkretnego niz dostac zelazko, 4 komplety poscieli ktora mi nie pasowala rozmiarowo i kolorystycznie i mikrofale ktorej nie uzywam. jedyna rzecz ktora by mnie ucieszyla to porzadny robot kuchenny :)

Gość co to jest z czym to sie je
ja wole kase ,bo ludziwe nie kupuja PORZADNYCH sprztow tylko te najtansze, wiec ja wole kupic sobie np. porzadne mikrofalowke i zestaw garnkow (tylko) ,niz miec bardziewskie,granki,opdkurzacz,mikser,robot kuchenny i cokolwiek tam jeszcze ....

Gość Altec Lansing
Ja dostałam 2 komplety pięknej pościeli. Garnki Zestaw sztućców Telewizor :P No i pieniążki. Wszystkie prezenty trafione :)

Gość kokodzambo98
ja najchętniej chciałabym pieniązki:) no ale napewno nie bede narzekac jak dostane prezenty:) najchetniej wydziałabym zestaw jakiś dobrych sztutcców czy jaką ładną zastwę, fajne tez sa meble ogrodowe na które zawsze szkoda kasy, komplet lepszych ręcznikow itp

My stawialiśmy głównie na kasę- chcieliśmy kupić sobie m.in. zmywarkę i nowe łóżko. Z prezentów zrezygnowaliśmy bo przed ślubem mieszkaliśmy ze sobą prawie 2 lata i to co już chcieliśmy kupiliśmy sobie wcześniej. Owszem, było kilku gości którzy podeszli do sprawy tradycyjnie i wręczyli nam prezenty- elegancki zestaw sztućców, toster (tego akurat nie mieliśmy :P), okropne szlafroki, komplet ręczników i dużo dużo szkła, które teraz kurzy się w piwnicy (nie mamy gdzie tego włożyć), zestaw noży kuchennych i solidne garnki które zajmują mało miejsca bo mają wymienne rączki- to prezent od teściów i jestem z niego bardzo zadowolona (normalnie w życiu bym sobie na nie nie pozwoliła).

a moj maz chce dac bratu dobre "są biedni i głupio im wrzucić te 200zł do koperty" rzeczywiscie lepiej kupic bezsensowna d**erele i zawinac w ladny papierek, mlodzi z pewnoscia sie uciesza denerwuje mnie takie myslenie Nie trzeba się z tym zgadzać ale takie jest podejście wielu ludzi i co im zrobisz obgadasz po weselu?

Gość mirka92
na pewno najbardziej cieszy kasa, ale czasami taniej jest kupic cos, ja znalazlam serwis z aukcjami pogrosiku.eu i to chyba najlepsze miejsce na zaopatrywanie sie w tanie dobre prezeny