Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czapeczkowa 1987

hej czy w taką pogode jak dziś czyli 22 stopnie i bezwietrznie

Polecane posty

Gość czapeczkowa 1987

ubieracie swoim dzieciom czapki? chodzi mi o niemowlęta córka ma pół roku...

Gość sylwia 2er3
tak ale taka cieniutką lub chusteczkę

Gość czapeczkowa 1987
a dajecie krótki rękaw?

Hej, ja mojej 4 miesiecznej córce nie zakładam czapki i daje krótki rekaw na body.

Gość JA MAM DZIECKO 10 MIES
I NIE CHODZI W CZAPCE JAK JEST OK 10-15 STOPNI!!! NO CHYBA ZE JEST WTEDY BARDZO WIETRZNIE TO ZAKLADAM KAPTUR OD BLUZY. JA NIE CHODZE W CZAPCE TO I DZIECKU NIE ZAKŁADAM!!!

Gość a wal śmiało
a konkretnie jak ubieracie dziecko? 3 mc można ubrać w spódniczkę ,skarpetki, body,i cieniutką bluzę ??

Gość huhytsa
Zapytajcie sie jeszcze nawzajem jakie majtki kazda z was ma zalozyc :O mamuski z kafe...

Gość nie dawaj czapki
w słoncu jest gorąco, po co ma się spocić główka:O

Gość czapeczkowa 1987
corka jest chorowita i dlatego się zastanawiam.

Gość pewnie dlatego
jest chorowita bo ja przegrzewasz i biedne dziecko sie poci, 22 stopnie i czapke dziecku ubierac, horror!!!!

Gość czapeczkowa 1987
no właśnie córka zawsze była ubierana bardzo cienko zazwyczaj przy 15 stopniach już przy 15 stopniach była bez czapy jesli było słoneczniei bez wiatru ale ciągle choruje więc nie wiem jużź jak ją mam ubrać. nigdy córki nie przegrzewałam.

Gość Mama Kacperka ot to ...
A jak ubrać 1,5 misięczniaka?? Bo nie wiem....

Gość Mama Kacperka ot to ...
Zakładac takiemu maluchowi czapke??? I czy mozna go ubrac w krótki rękaw??

Moj syn juz od marca!!! nie chodzi w czapce bo jej po prostu nie znosi, jak jest bardzo chlodno to zakladam kaptur od bluzy. Gdzie wy macie rozum w glowie na 22 stopnie dziecku czape zakladac? Same tez dzis sobie czapke zalozycie? Przegrzewacie dzieci i dlatego choruja. Moj tylko raz mial katar a ostatnio to nawet po kapieli musialam z nim wyjsc z domu (bylam sama w domu) bo zosttawilam smoczek na zew i synowi nic nie jest. Kiedys w programie " Mmao to ja" lekarz mowil zeby dziecko ubierac tak jak siebie.

Ja 1.5mies ubralabym tak bdy kr rekaw + pajacyk i buciki-bamboszki. Sprawdzaj w trakcie spaceru czy dziecko nie ma zimnego lub spoconego karku, jesli tak to albo ubierz jakas bluze albo sciagnij pajack. Dziecko musi byc uczone trzymania ciepla w sobie a nie oddawania.

Gość czapeczkowa 1987
wiesz co nie wiem gdzie mieszkasz ale umnie w marcu było jeszcze na minusie wiec nie wyobrazam sobie dziecko 4 miesięczne wówczas wziąść bez czapki na dwór.

Gość czapeczkowa 1987
akurat teraz u mnie zaczał silnie wiac wiatr więc zostane przy czapce i tak. pozdrawiaim i dziekuje za MADRE wypowiedzi.

Gość zarazzarazzarazzaraz
takie male dziecko przeciez nie mowie o czapce grubszej ale chyba jednak nalezy jakis kapelusik cienki czy cos zalozyc w koncu bedzie na sloncu... a chyba wiecie co sie dzieje z doroslymi jak za dlugo bez nakrycia glowy na otwartym sloncu sa? chyba nie musze mowic co moze sie stac z dzieckiem ktore nie ma jeszcze zarosnietego ciemiaczka? ja mojemu dziecku zakladam w taka pogode kapelusik jakis jasny bawelniany, od tego sie nie przegrzeje przeciez, a przynajmniej jestem pewna ze w pelnym sloncu nic jej sie nie stanie.

Gość czapeczkowa 1987
no własnie o to chodzi.

Czapka pojęcie względne :D :P Może być wełniana czy też obszyta z podwójną warstwą polaru :P Zamiast dać konkretną odpowiedź to nabijacie się z tej kobiety nie tylko tu ale i na innym topiku.Nie ładnie! Jak był "ukrop" to dawałam cienki kapelusz lub chustę. Trzeba dziecku chronić głowę przed słońce .

Gość no ale jak
głowa w chmurach- dzieki nikt konkretnie nie doradzi a to wcale nie jest głupie pytanie, przynajmniej nie dla mnie, corka jest chorowita duzo razy miała problem z uszkami więc czasem nie wiem co wybrac chronic uszka czy nie. opasek corka nie lubi więc pozostaje mi czapka. a drugi problem to słonce, corka siedzi więc ma kontakt w wózku ze słońcem.

Autorka zadala pytanie w kontekscie ochrony dziecka przed zimnem a nie przed sloncem. Moj syn nosi albo kapelusik albo czapke z daszkiem. Czapeczkowa, wiec i tak ubierzesz czape? Wiec gratuluje rozumu. Sama tez sobie czapke ubierz i zobaczysz jak bedziesz zsie czula w 22 stopniach. :O I nie dziw sie ze Ci dziecko choruje.

dziewczyno pochodz po sklepach sa takie kapelusze cienkie bawelniane z ochrona na uszy, zawiazywane pod szyją, w tamtym roku kupilam taki mojej corce chyba z 15 zl kosztowal, ale przynajmniej i uszy i glowa chronione, albo zaloz zwykla jakas bawelniana jasna chusteczke bron Boze w takie slonce bez nakrycia glowy

Gość pani turkusowa
moaj mala urodziła sie pod koniec lipca i jak bylo ok 24 stopni niemowlakowi zakladalam body z krotkim rekawkiem i cienka sukienusie, do tego skarpetki na stópki... żadnej czapki! JESTESCIE PRZEWRAZLIWIONE NIEKTÓRE MAMUSKI A W SZCZEGÓLNOSCI AUTORKA!!!

Gość pani turkusowa
zarazzarazzarazzaraz wiesz niektórzy posiadaja parasolki przeciwsłoneczne i duze budk iw wozkach dlatego czpeczka jest zbyteczna.... zwłaszcza ze niektóre bobasi nie cirpia i same sobie zrywaja z glowy...

Gość jesteście beznadziejne
Moim zdaniem tak małe dziecko czapeczke na głowce powinno mieć.Cienką ale powinno zeby go nie zawiało.Ja mam znajomą która tak hartował córeczkę i w wieku 4 mies zmarła na zapalenie opon mózgowych:(.Róbcie tak dalej a na pewno wyjdzie to na zdrowie waszym dzieciom:(

pani turkusowa a czy Ty z dzieckiem w cieniu caly czas siedzisz? ja Ci gratuluje skoro w slonce twoje dziecko nie ma jakiegokolwiek nakrycia glowy tak sie sklada ze jestem pielegniarka i pracuje w szpitalu dzieciecym i powiem ci, ze nawet sobie nie wyobrazasz ile dzieci (nawet 2-3 letnich) jest przywozone po udarze slonecznym... no ale skoro wiesz lepiej to zycze Ci zeby Twojego dziecka nigdy to nie spotkalo

Gość pani turkusowa
hmmm no widac tak jej bylo pisane, nie wiązalabym tego z nie zakładaniem czapki :) no sorry..

wtedy gdy dziecko jest male i lezy w wozku ok ale ja mowie o takim ktore juz siedzi i wszystko go interesuje. I nie mow ze takiemu nie zakladasz nic cienkiego na glowe...