Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannakokosowa

dzieci na weselu- jak liczyc miejsca i zamawiac dania??

Polecane posty

Gość pannakokosowa

hej będę mieć trochę dzieciaków na weselu i kompletnie nie wiem jak liczyć dla nich miejsca a nie wspominając jak zamawiać dla nich catering... tak wiec wiadomo ze takie które maja pół roczku to siedzą u rodziców ale co z tymi co mają 3 latka?? a i jeszce bedzie dwoje na 1,5 roku jak to rozwiazac?? wiadomo dla nich nie zamawiac jedzenia , cos tam z rodzicami zjedzą lub im przygotuja rodzice gotowe jedzonko... no i mam troche dzieci od 6 do 12 lat wiec dla nich juz sie licza miejsca ale jak z porcjami?? jak to zamawiac?? wiem ze mozna zamówic specjale porcje (mniejsze dla dzieci ale jeszcze nie wiem w jakim przedziale wiekowym) wiem tylko ze jest dla nich oddzielny stolik... ale czy to sie sprawdza?? a co z sytyacją gdzie maluch bedzie chciał siedziec z rodzicami lub rodzice beda chciec miec dziecko przy sobie?? jak to u was było?? czy poprostu zamawiac dla wszystkich normalne porcje?? jeszcze jak macie jakies wskazówki to poprosze aaaa i nie przekunujcie mnie zeby dzieci nie zapraszac bo juz sa zapraszane a poza tym nie wyobrazam sobie zeby ich nie było

Gość pannakokosowa
prosze o jakies sugestie;)

Gość tak...........................
a jak ty bylas u kogos na weselu to jak dzieci siedzialy? moze pogadaj z jakas kolezanka ktora miala wesele.

Gość ale mierzysz w glupim
nie zapraszaj dzieci w ogole i po klopocie.

Gość pannakokosowa
dla mnie dzieci to nie kłopot:) tylko teraz male dylematy ale jak to z innymi rzeczami. no u znajomych zwykle sie nie dzieliło dzieci na osobne stoliki ale moze to nie taki zły pomysł?? dzieci nie beda sie nudzic.. nie wiem no i u nikogo nie było ntakich małych wiec nie mam sie kogo pytac...

Gość pannakokosowa
byłam na wielu weselach gdzie były dzieci i jakos nie było z nimi problemu:)

Gość tak...........................
no to moze zapytaj w domu weselnym w ktorym robisz wesele , jak inne pary zapraszaja.

Gość taka sobie ze tak mam
Jeśli dzieci są w wieku powyżej 6,7 lat to bez problemu zamów mniejsze porcje i posadź je przy wspólnym stoliku ale gdzies nie daleko od rodziców bo takie dzieci lubią często do rodziców podbiegać. Małe dzieci takie do 2, 3 lat posadź przy rodzicach ale na osobnych miejscach i też niech maja mniejssze porcje (najwyżej tatuś zje). Mniejsze niż rok niech siedzą u rodziców na kolanach i tam podjadaja.

Gość taka sobie ze tak mam
Możesz też zrobić tak że wszysyc siedzicie przy jednym stole. Wtedy weź miejsca dla dzieci powyżej 2 roku życia a te małe niech siedzą u rodziców (albo dostawka). Jedzenie zamów w mniejszych porcjach dla tych dzieci siedzacych osobno a dla tych u rodziców nie zamawiaj bo zjedza coś od mamy.

Gość hajojajo
ja byłam z dzieckiem ponad rocznym na imprezie u kuzynki i powiedziałam jej żeby nie zamawiała dania na moje dziecko bo zje ze mną, jedynie prosiłam o dostawienie krzesła dodatkowego przy mnie, aby mi było wygodniej karmić

Gość kalalalaalalamisbdvdfg
ja mialam dzieci do 4 lat i siedzialy z rodzicami wsumie tanczyly biegaly a potem do domu spac wsumie to po pół porcji zamawialismy i zalezy jakie jeszcze masz duze te porcje

Na moim weselu było kilkoro dzieci w wieku 6-11 lat i obsługa stworzyła dla nich osobny stół, pięknie i kolorowo ubrany, krzesła były niższe, dzieciaki mogły wygłupiać się do woli a porcje specjalnie na ich potrzeby były mniejsze. Miały tam swoją własną imprezę, nikomu nie plątały się pod nogami i świetnie się bawiły. A i dla rodziców wygodniej. Był tez jeden maluszek półroczny, restauracja dysponowała specjalnym, wysokim krzesełkiem i mama miała go przy sobie. NIE NA KOLANACH!!!:-O Myślę, że dużo zależy od możliwości lokalu. Jesli urządzasz wesele w domu lub jakiejs remizie to zazwyczaj dla dzieci do lat 13 płaci się połowę stawki. I tak przecież nie przypada nigdy jeden kotlet mielony na osobę, oni to inaczej liczą, na wszystko biora poprawki.

Gość pannakokosowa
ja wesle mam w dworku - dom weselnym i dopiero mam sie ugadac jak tam jest z dziecmi ale chcialam sie tak zorientowac... wiem tylko ze poł porcje sa liczone do 6 lat a ja mysle ze dzieci do 10 lat napewno duzo tez nie zjedza i nie wiem czy je nie podciagnąc pod 6 lat, moja znajoma tak robiła i bylo ok no i wątpie ze bedzie takie specjalne krzesło;/ no a takie maluszki przeciez nie posadza na krzesłach, co innego juz te od 3 lat no ale przeciez wiadomo ze takie dziecko nie wysiedzi...