Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowy dom

Kupował ktoś dom do postawienia na działce?

Polecane posty

Gość kraaakowiankaa
Nie wiem, czy się opłaca. Ja kupiłam działkę już z murowanym, podpiwniczonym domkiem po "remoncie". Na każdym kroku taka fuszerka, że mnie normalnie ściska i skręca. Jak bezmyślni i nieodpowiedzialni mogą być ludzie chcący coś opylić! Ale oczywiście na pierwszy, drugi i nawet trzeci rzut oka wszystko jest super. Tylko jak się już człowiek wprowadzi, to włos na głowie się jeży :(

Gość gotowy dom
właśnie przeglądam te domy i zastanawiam się czy warto taki kupić,czy dobrze się w takim mieszka....jak sprawdza się w naszym klimacie...

Gość gotowy dom
takie mnie nie interesują

Gość / neonii /
dla czego takie cie nie interesują ?

Gość gotowy dom
nie podobają mi się

Gość / neonii /
dla tego że są z drewna ?

Gość gotowy dom
tamte też są z drewna.Po prostu wizualnie mi się nie podobają

nie doczytałam - a ile ma kosztować postawienie takiego domu ?

Gość gotowy dom
nie lubie drewna na zewnątrz domu

Gość gotowy dom
podnosze

Gość dobrze zrozumiałam?
Oni "dowożą" dom w elementach i składają w całość? Jak to dokładnie wygląda? I wszystkie są z drewna? Możesz dokładniej opisać, bo skoro jesteś taką opcją zainteresowana, to zapewne wiesz więcej niż ja ;)

Gość bosanoga
Pytanie nr 1: Nie boisz się że taki dom zmiecie ci z powierzchni ziemi pierwsza lepsza wichura? Pytanie nr 2: Dlaczego akurat taki dom? Nie lepiej murowany? Jaka jest różnica w cenie między murowanym a takim domem?

Gość gotowy dom
Jak wejdziesz na link który podałam w pierwszym poście to gdzieś na tej stronie jest krótki film jak taki dom powstaje. No własnie nie wiem jak się mieszka w takim domu i co sie bardziej opłaca-taki czy murowany.Po to założyłam ten topik żeby się dowiedzieć czy ktoś ma taki i czy jest zadowolony.

Gość Wolvfram
ten temat powinien być pod innym tytułem a mianowicie - wyższość domu drewnianego składanego z gotowych elementów nad domem murowanym :) z całą pewnością dla domu drewnianego i murowanego musi być dobra porządna podstawa, czyli fundament , dom drewniany na fundamencie firma potrafi złożyć w dwa tygodnie i przykryć dachem gotowy do zamieszkania ale tak naprawdę w takim domu nawet nie wolno zamieszkać przez co najmniej jeden rok , ponieważ drewno jest tak nasączone chemią, że cała tablica Mendeleyewa jest w tych materiałach budowlanych co grozić może ciągłym kaszlem i bólem gardła. dom murowany - budowa stanu surowego na gotowym fundamencie przy dobrej ekipie może potrwać nawet 3 -4 miesiące ale budując dom z czerwonej cegły zawsze dom będzie 'zdrowy' i uwaga: wracają tynki mineralne, czyli piasek z cementem i wapnem gaszonym, po wytynkowaniu domu można spokojnie się wprowadzić i mieszkając wykańczać pokój za pokojem :) żadnego badziewia drewnianego nie chcę !

Gość gotowy dom
Wolfram🖐️ dzięki za wypowiedź:) może ktoś jeszcze? :)

Gość gotowy dom
nikt już ?:(

A ja mieszkalam w domku drewnianym i jestem bardzo zadowolona. Ostra zima byla, sniegu mialam za kolana, a w domu bylo bardzo cieplo :) Nawet zastanawiam się czy wlasnego takiego nie wybudowac.

Gość gotowy dom
ale to był dom stawiany właśnie z gotowych elementów?

nie ;) Ale moje tesciowa opiekuje sie dziecmi ludzi, którzy maja taki dom. Mówi, ze bardzo ladnie na zewnatrz jak i w srodku, wyglada solidnie. Ale jej bym nie wierzyła, bo ma jakies takie napady, ze sie czyms zachwyca. Jak Doda byla modna, to stekala, jaka piekna i jak cudownie spiewa i ze taki ma glos, a teraz jak Doda jest 'be', to mówi, ze pusta baba :D

Gość xedy
mój kuzyn ma dom w tej technologii ale zrobił na własną rękę podpiwniczenie

Gość gotowy dom
na tej stronie co oglądałam re domy stoją na fundamencie zastanawiam się tylko jak one są trwałe,jak to jest przymocowane,jak trzeba o taki dom dbać,konserwować..... Oglądacie " Dom nie do poznania" ? Tam właśnie są tak stawiane domy.

Gość gotowy dom
podnosze

Gość gotowy dom
up

Gość gotowy dom
:(

Gość firana
na pytanie czy oplaca siestaiwć drewniany czy murowany musiałby odpowiedzieć ktoś kto mieszkał w takim i wtakim :)