Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojixxn

Dlaczego jest tak, że jak słyszymy swój własny głos

Polecane posty

Gość dojixxn

to wydaje on się nam okropny? Chociaż wszyscy inni mówią: nie ty masz normalny glos, to ja mam okropny

Gość dojixxn
to masz fajnie, ale większość osób gdy słyszy swój głos na kasecie to wydaje mu się, że jest okropny

Mi tez sie moj glos nie podoba jak sama siebie slyszę. Normalnie jak Paris Hilton. Za to słyszałam bardzo dużo komplementów od facetów

Gość kasioo1
normalnie slyszysz glosy tylko za posrednictwem tzw. slyszenia powietrznego, a swoj wlasny slyszszysz za posrednicwtem przewodnictwa kostnego

Gość ona_22_ona_22
nie mam pojecia dlaczego tak jest. choc ja ostatnio nagralam kawalek swojej rozmowy przez telefon wlasnie po to zeby odsluchac swoj glos i powiem szczerze ze naprawde mi sie spodobal :D dziewczecy, delikatny i dość charakterystyczny :)

Gość dojixxn
nie chodzi mi o to, co słyszę jak mówię tylko jak się słyszę nagrana np na video czy kasetę

Gość ona_22_ona_22
*a kiedys bardzo nie lubilam, wręcz nie moglam sluchac i kazalam wylaczac wszelkie nagrania ze mna w roli glownej :P

Ja nie cierpię się słyszeć przez telefon. Mam wrażenie że piszczę, a normalnie słyszę swój głos jako bardzo niski...

Gość kasioo1
no tez mowie, jak siebie odsluchujesz z nagrania to slyszysz tylko z powietrznego, nie ma przewodnictwa kostnego dzieki ktoremu twoja barwa glosu wydaje sie byc inna

Gość dojixxn
o co chodzi z tym przewodnictwem kostnym?

Gość kasioo1
aha, chodzi ze wogole ci sie nie podoba swoj glos nie wazne czy na kasecie czy jak mowisz? moze dlatego ze wydaje ci sie dziwny bo nie jestes przyzwyczajoona do slyszenia siebie inaczej