Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrr54

JAKIEGO INTELIGENTNEGO SŁOWNICTWA UŻYWACIE NA CO DZIEŃ ??CHWALCIE SIĘ..

Polecane posty

Gość rrr54

ja takiego indyferentny,elokwentny ,dywagacje,enigmatyczny itd.. jak sobie przyomne to napisze.. niech to bedzie wątek w którym sie rozwijamy słownikowo .

Gość rrr54
Deliberować Konfabulacja Uzurpować

Gość deliberować
i dywagować to jedne z moich ulubionych. często tez mówię, że nie mogę czegoś tam zdzierżyć. fajne

Przypomniał mi ten temat pewną sytuację w gimnazjum: dziewczyna która kupowała prace pisemne u mnie odciągnęła mnie na bok i poprosiła: "wiesz, jak piszesz dla mnie to pisz tak prosto jak ja, nie używaj trudnych słów, jak na przykład... na przykład... teoretycznie!". No świetny przykład znalazła :) Słownictwo może być inteligentne? Nie wiedziałam :D

Gość deliberować
pewnie chodzi o te rzadko używane w języku mówionym :)

lubię słowa, których jeszcze nie znam, staram się je zapamiętywać, często zapisuję, coby nie uleciały :)

psychiczna kafezdzira => właśnie o tym samym przykładzie pomyślałam :) Kojarzy mi się to z angielskim "whatever" wtrącanym wszędzie. A na kafe spotkałam się kiedyś z tekstem obrażonej panny: "widzisz! prostota zawsze wyjdzie z człowieka!". Tępię u mojego męża właśnie pewne słówka, bo przeszkadzają w komunikacji, jednak od czegoś ten język potoczny jest :)

Gość kochająca za bardzo...
uzywam tylko caly dzień ,,ja pierdolę'' i tak cały dzień sobie mówie pod nosem ;)

Gość jjjjjjjjqqqq
a może dodajmy od razu znaczenie żeby kafeterianie się mimowolnie wznieśli na wyższy poziom semantyczny :P dywagacja- rozwlekłe rozważania odbiegające od tematu elokwentny - pięknie się wysławiający koherentny - spójny jako całość ambiwalentny - ma elementy przeciwstawne nietuzinkowy - wyróżniający się omnipotentny - wszechwładny dobra nie używam tych słow ale własnie mi sie przypomniały że istnieją więc przy okazji zerknelam do słownika :D

Gość Leń Przedsesyjny
Lubię używać słów: Dyskurs, Egzaltowany, Ekspiacja, Wiwisekcja, Jowialny, Pietyzm,

Gość dsafasdfs
koprofagia koprofilia