Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona owłosiona

jak wy baby to robicie, że macie gładkie pachy?

Polecane posty

Gość ona owłosiona

jestem brunetką i mam dość mocne owłosienie, ogolę pachę zwykłą maszynką to i tak mam czarne kropki i widać, że to włosy tam są tylko przecięte w połowie, następnego dnia już widać je na powierzchni i nie mogę nic z tym zrobić, bo przy goleniu bolą, a potem mam takie krosty, że nie podniosę ręki ze wstydu, zajebiście. plastrami nie potrafię, przylepiam plaster i ciągnę, wyrywają się może ze trzy, a boli jak skurwysyn. z nóg i innych części ciała jakoś umiem, pach za cholerę. depilator mi urywa te włosy w połowie, więc i tak odrastają, cierpienie na kilka godzin efektu to nie dla mnie. te kremy depilujące czy psikadła z gąbką to jakaś porażka, przynajmniej dla mnie. jedynie kosmetyczki nie próbowałam, ale nie mam na nią czasu na razie. baby, jak wy to robicie, że macie idealnie gładkie pachy bez żadnej kropeczki? bo nie chce mi się wierzyć, że każda z pań na ulicy, szkole, w sklepie ma czas na kosmetyczkę raz w miesiącu, która te włosy im wyrywa idealnie :o może to ze mną i z moimi włosami coś nie tak? chcę się wcisnąć w bokserkę to nie mogę, bo albo pachy goliłam dzień przed i nie mogę dzień później, bo są krosty i krew się leje, albo golę w tym dniu, a i tak mam kropki, no co jest? :o

Bo żeby wyrwać depilatorem to nie muszą być strasznie długie. Takie 5 mm wyrwie bez problemu. Tylko to boli, ja kiedyś próbowałam i już więcej razy nie spróbuję ;P Golę maszynką, mam dosyć delikatne to nie widać żadnych kropek :] Ale myślę co by się do kosmetyczki wybrać, będzie spokój na dłużej :)

Gość Ja mam na to sposób prosty
Ogól pachy po kąpieli lub prysznicu kiedy myjesz się ciepłą wodą. Najpierw nałóż na powierzchnię do golenia piankę do golenia i po chwili rozciągnij trochę skórę pod pachami dłonią w stronę ciała tak żeby powierzchia golenia była jak najbardziej płaska. Gól z góry na dół. Potem wymyj pache zimna woda bez mydła i spryskaj troche spirytusem np.

Gość Ja mam na to sposób prosty
I przed goleniem dokładnie mydłem wymyj sie pod pachami i ciepłą woda.

Gość ona owłosiona
ja do tego jestem blada, więc te wszystkie kłaki i pozostałości po nich to widać jak na dłoni :o ten depilator na pachach to przetrwałam z desperacji, myślałam, że zacznę chodzić po ścianach w trakcie, ale dałam radę. następnego dnia mi psychika siadła, bo całe katusze poszły na marne. i dziękuję za pomysł wyżej, na pewno wypróbuję, bo już się chwytam wszystkiego ;)

Gość Grażyna bez włosa
Polecam laser. 3 zabiegi i nie ma żadnego włosa (ani kropek oczywiście). Wydepilowałam całe ciało i problem życia zniknął.

Gość ona owłosiona
zapomniałam wspomnieć o laserowej! byłam blisko, nawet pieniądze miałam odłożone to jak na złość musiałam je wydać, bo przyszły ważniejsze sprawy. teraz chyba zacznę odkładać znowu, bo już nie mam siły. także dzięki za przypomnienie, motywacja mi się włączyła :classic_cool:

No, kuźwa zrobiło się ciepło, zakłada się krótkie spodenki a mi zaczynają włoski na nogach po depilacji wyłazić i w niektórych miejscach widać. Czekam aż wyjdą wszystkie i trzeba się ich od nowa pozbyć :) Ja robię coś takiego jak koleżanka, która napisała wyżej z tym że mówię, nie mam pod pachami aż takich mocnych tych kudłów to i nie widać bardzo. No i krosty mi się nie robią.

Gość ona owłosiona
normalnie te kudły to jest syzyfowa praca, kobiety mają przejebane :( co do lasera, w salonie, w którym ja chciałam się zbawiać koszt pach to wynosił jakieś trzy stówy razy ileś zabiegów. nie wiem jak jest teraz, bo sto lat temu patrzyłam :P i nie odrastają, bo to trwałe usuwanie. podobno.

Gość regularna depilacja
depilatorem powoduje, że włoski są słabsze, u mnie pomogło. a na co dzień używam balsamu z telocapilem, bardzo osłabia włoski

Gość regularna depilacja
- i nie odrastają, bo to trwałe usuwanie. podobno. - podobno. nie u każdego działa, czasem trzeba naprawdę wiele zabiegów wykonać.

Gość karina sf
Macie łaskotki pod pachami? :)

Gość hiromo
Najbardziej sexowny jest właśnie ten szary ślad po zgolonych włoskach, takie pachy u kobiet aż chce się łaskotać :)

Ja tez miałam ten problem. Zapuść niezbyt długie włoski i spróbuj depilatorem, tylko dobrze naciągnij skórę. Pierwsze kilka razy bolało mnie niemiłosiernie ale kosiłam do skutku. Teraz juz jest spoko. Powodzenia i oby efekt był taki: http://toster.pl/tost/247848