Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pilnie o odpowiedz

Czy jak zażywa sie tabletke anty pierwszy raz to ustaje krwawienie? Help!!!

Polecane posty

Na ulotce jest napisane zeby wziac pierwszego dnia okresu, ew miedzy 2-5 ale wówczas należy sie dodatkowo przez te dni zabezpieczyc. Jesli tabletki bierze sie w trybie ciąglym i przyjmuje sie pierwszą po 7 dniowej przerwie to okres sie raz dwa kończy. Czy przy zażyciu pierwszej tabletki dzieje sie podobnie? Kiedy najlepiej w takim razie wziąć żeby możliwie najskuteczniej zabobiec plamieniu?

Gość nie, nie ustaje krwawnienie
tabl chroni juz od pierwszego zazycia. Po 7dniowej przerwie jesli zazyjesz to tez mozesz jeszcze byc w trakcie krwawniena ale to nie ma znaczenia. Bierzesz po 7 dniach i juz :)

kurde... ja potrzebuje zeby krwawienie ustalo i to jak najszybciej, mialam nadzieje ze tak sie stanie jak w najkorzystniejszym mozliwym dniu wezme pierwsza pigułę :(

Gość nie, nie ustaje krwawnienie
to tylko ratuje Cie nie robic przerwy miedzy opakowaniami, ale na to musisz poczekac miesiac

pigułka nie przerywa ani nie likwiduje "krwawienia", najwyżej lekko je skraca i zmniejsza nasilenie

to wiem, bralam juz wczesniej tabletki ale niestety zgubilam opakowanie i musialam przerwe zrobic bo nie zdazylabym dokupic kolejnego :( no i teraz mam klopot bo za pozno ogarnelam sie zeby zaczac brac od nowa i ten okres jest mi teraz akurat jak psu na bude :O

to moze chociaz doradzicie jak wziac zeby zapobiec plamieniom przez caly miesiac? slyszalam ze moze sie tak stac jesli wezmie sie wlasnie pierwszego dnia okresu i wtedy sie tak flaczy nieprzyjemnie wiec co niektórzy radza brac wlasnie 2 dnia. ja nigdy nie mialam problemu z plamieniami ale teraz dmucham na zimne